AK Parti'li Torun Adana İçin Projelerini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Torun Adana İçin Projelerini Açıkladı

AK Parti\'li Torun Adana İçin Projelerini Açıkladı

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, kenti Seyhan Nehri üzerinden denizle buluşturacak Kanal Adana Projesi'ni tanıttı.

12.03.2014 19:09  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HiltonSA Otel'de Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ile yaklaşık 500 kişinin katıldığı toplantıda Abdullah Torun'un gerçekleştirmeyi planladığı projeler arasında 'Kanal Adana Projesi' öne çıktı.

Yeni otogar yapımı ve metro hattının uzatılması, uydu kentler, kent meydanı, Karataş ile Yumurtalık ilçeleri arasında sahil yolu, dev akvaryum, Sarıçam sosyal yaşam alanları, 4 adet çok katlı otopark, ışıksız bulvarlar, teleferik, afet parkları dikkat çeken diğer projeler oldu.

'VAAT DEĞİL TAAHHÜT'

Torun tanıtımını yaptığı projelerin birer vaat değil taahhüt olduğunu vurgulayıp, "Uzman ekiplerimizin titiz çalışmaları sonucunda hazırladığımız ve hemşehrilerimiz ile paylaştığımız projelerimizi, göreve gelir gelmez kararlılıkla yaşama geçireceğimizden ve Adana'yı yıllardır özlemini çektiği hizmetlerle, susadığı yatırımlarla buluşturacağımıza hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ekibimizle birlikte, Adana ve Adanalı için canla, başla ve aşkla çalışmaya ben hazırım" dedi.

MEGA PROJE; KANAL ADANA

Torun, kenti Seyhan Nehri üzerinden denizle buluşturacak Kanal Adana Projesi'ni şöyle tanıttı:

"Adana'nın bereket kaynaklarından olan Seyhan Nehri'ni, Adana ile yeniden barıştırmayı öngören bu proje; tarama ve derinleştirme çalışmaları ile nehir üzerinde tekne taşımacılığının yanı sıra, kent içi ulaşım ve turizm taşımacılığını gerçekleştirecek. Özel tekneler için korunaklı bir liman ihtiyacını da karşılayacak olan projemiz; Seyhan Nehri'nin tematik dokusuna hak ettiği değeri vererek, nehir boyunca sosyo-kültürel yapısını değiştirecek."

ŞEHİR MARİNA

"Şehir merkezinin güneyine doğru yaklaşık 9 kilometre mesafede olacak nehir üzerindeki Şehir Marina'nın geniş konaklama kapasitesi, şehri ziyarete gelen turistlere ve şehir içinde tekne parkına ihtiyaç duyanlara geniş bir liman sunacak. Tekne park kapasitesi, şehrin ihtiyaçları ön görülerek belirlenecek, bu marina ile Adana merkeze, deniz ulaşımı daha kolay sağlanacak."

OTELLER BÖLGESİ

"Kent meydanına olan mesafesi (Seyhan nehri doğusunda) yaklaşık 8 kilometredir. Bu bölgenin kullanılabilecek alanı yaklaşık 800 bin metrekaredir. Otellerde konaklayan yerli ve yabancı turistlerin ve yatırımcıların her türlü ticari ihtiyaçlarını karşılayacak büyük bir alışveriş merkezi bulunacak."

DOĞAL YAŞAM ALANLARI

"Yemyeşil bir Adana için, var olan tüm alanların ağaçlandırılması, doğal bitki örtüsüne kavuşturulması amacıyla yapılacak bir çalışmadır. Kanal boyunca bitki ve hayvanların doğal yaşamını koruyacak alan oluşturmak öncelikli hedeflerimizdendir."

ULUSLARARASI MARİNA

"Karataş sahiline yapılacak olan uluslararası marina, bölgeye ticari amaçla gelen yatırımcıların, teknelerini park edebilecekleri ikinci bir marina ihtiyacını çözmek için projelendirilmiştir."

MACERA PARKI

"Meydana olan uzaklığı 19 kilometre olan parkımız, dünya sporlarına ev sahipliği yapmak üzere planlandı. Eğlence sporlarından, branş sporlarına, dağ bisikleti parkuru, cross motor parkurları, off-road parkurları ve tırmanış kulesi gibi pek çok spor dalına hizmet verecek, zengin bir bitki örtüsü içerisinde saklanmış adeta bir spor vadisi olacaktır."

ARBORETUM (BİTKİ MÜZESİ)

"Kent meydanına 23 kilometre uzaklıkta tesis edeceğimiz Arboretum (Bitki Müzesi) ile dünyanın dört bir yanında yetişebilen değişik türdeki bitkileri büyüterek, yurt içi yurt dışı turizme sunabileceğimiz projemizdir."

TİCARİ LİMAN

"Kent Meydanı'na yaklaşık 29 kilometre uzaklıkta bulunan ticari liman projemiz, bölgemizin gemi nakli ile gerçekleştirilecek ticari ihtiyaçlarının tüm yükünü kaldırabilmeyi hedeflemektedir. Bu projemiz, sadece Adana değil, tüm Akdeniz Bölgesi'nin ticari yaşamına büyük katkıda bulunacaktır."

KARATAŞ-YUMURTALIK SAHİL YOLU PROJESİ

Torun, Tarsus'tan başlayıp, Karataş ile Yumurtalık ilçelerinden sahile ortalama 3 kilometre uzaklıktan paralel gidip, Erzin'de otoyolla buluşacak Karataş-Yumurtalık Sahil Yolu Projesi için de şunları söyledi:

"Bu projemiz, Tarsus-Karataş-Yumurtalık-Ceyhan- ve Erzin güzergahını birbirine bağlayan, stratejik değeri çok yüksek olan Karataş-Yumurtalık Sahil Yolu'nu oluşturmaya yöneliktir. En önemli projelerimizden olan bu sahil yolu, doğuda Karataş ilçemizde Tuzla'ya bağlı Tabaklar Mahallesi'nden başlayarak, güneydeki ulusal ve uluslararası koruma alanlarına müdahale etmeden, denize ortalama 3 kilometre mesafe ile paralel giden Karataş yolunu, Çukurkamış - Yüzbaşı noktasında kesmekte ve Zeytinbeli'nin kuzeyini takiben Botaş üzerinden, Toros Gübre'nin kuzeyindeki otoyol bağlantısına oturmaktadır. 135 kilometrelik sahil yolunun genişliği yaklaşık 25 metre olarak planlanmıştır. Üç geliş ve üç gidiş olarak yapılacak yolun, Adana turizmi için önemi çok büyüktür."

UYDU KENTLER VE SOSYAL YAŞAM ALANLARI

Torun, kentin çehresini değiştirecek diğer projelerini ise şöyle anlattı:

"Sarıçam ilçemizde yaşama geçireceğimiz uydu kentlerin yanı sıra tüm ilçelerimizde; parklar, şölen alanları, atış poligonları, hayvanat bahçeleri, eğlence birimleri, lunaparkların bulunduğu sosyal yaşam alanları oluşturacağız."

CEYHAN ENERJİ BÖLGESİ DEMİRYOLU HATTI

"Projelerimiz arasında yer alan Ceyhan Enerji Bölgesi Demiryolu Hattı, Adana ile birlikte Türkiye'ye örnek oluşturabilecek bir vizyon projesidir. Bu projede Ceyhan Kurtlulağı -Kurtpınarı - Sarımazı güzergahında 30 kilometrelik yeni bir demiryolu hattı oluşturarak, Kurtpınarı - Sarımazı sınırları içerisinde bulunan Ceyhan Enerji Bölgesi ulaşımını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Bu projemizin bir diğer amacı da devlet demiryolları hatlarının en geniş ve yoğun hattına bağlanarak, Adana'nın iç ve dış ticaretini rahatlatmak ve genişletmektir."

YENİ OTOGAR VE METRO HATTININ UZATILMASI

"Mevcut otogarımız, Adana'nın ihtiyacını karşılamamaktadır. Bekleme salonları, peronlar yetersizdir. Ayrıca, otoyoldan uzak olduğu için otobüsler giriş çıkışlarda zorlanmaktadır. Otogar trafiği şehir içi trafiğe yük getirmektedir. Yeni otogarımız, merkezin batısına doğru olan gelişme alanında yer alacak, metro hattı da otogara kadar uzatılacaktır."

KENT MEYDANI

"Adanalı hemşehrilerimiz renksiz, ruhsuz, beton blokların kuşattığı bir kentte yaşamak zorunda değildir. Kent Meydanı projemiz ile Merkez Camii ve Seyhan Nehri dibi iki önemli doğal ve kültürel değerimizle buluşabilen, turizm merkezine yaraşır, kültür varlığı binası, sosyal etkinlik alanları ile 98 bin metrekarelik alanda, kentin tam merkezinde 50 bin kişinin rahatça gezip dolaşabileceği bir buluşma noktası oluşturmayı hedefliyoruz."

BALCALI KÖPRÜSÜ

"Çukurova ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayacak olan bu köprü, Adana'nın en temel ulaşım merkezlerinden biri olacaktır. Böylece, sadece iki şeritli ve çok dar olan baraj setinin uğradığı deformasyon ve baraj gövdesinde oluşturacağı sorunlar önlenecektir."

TEPEBAĞ ARKEOPARK PROJESİ

"Bu projemiz ile Adana'nın en önemli tarihi zenginliklerinden olan Tepebağ bölgemizi turizme kazandırılmasını hedefliyoruz. Tepebağ Arkeopark-Tarihi Kent Adana projemiz kapsamında, 800 bin metrekarelik alanın ilk başlangıç noktası olarak; 25 bin metrekarelik alanda yapılacak ilk bilimsel arkeolojik kazımız, Koruma Kurulu'ndan onaylı, tescilli evlerin restorasyonu ve tarihsel sokak dokusu ile yaşam bulacaktır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Torun Adana İçin Projelerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement