AK Parti'li Yıldız: Pabuç Bırakmayacağız - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Yıldız: Pabuç Bırakmayacağız

AK Parti\'li Yıldız: Pabuç Bırakmayacağız

Ak Parti Manisa Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda konuşan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da 'Emek, Demokrasi ve Barış Mitingi'ne katılmak üzere toplananlara yönelik canlı bomba eyleminin Türkiye siyaset tarihine koyu çizgilerle iz bırakacak bir saldırı olduğunu söyledi.

14.10.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Manisa Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda konuşan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da 'Emek, Demokrasi ve Barış Mitingi'ne katılmak üzere toplananlara yönelik canlı bomba eyleminin Türkiye siyaset tarihine koyu çizgilerle iz bırakacak bir saldırı olduğunu söyledi. Bakan Yıldız, "Bu; vatandaşımıza korku bırakmak için yapılan bir saldırıdır. Ama bunların hiçbirine pabuç bırakmayacağız. Türkiye'nin geleceğine, büyümesine katkı koyan kim varsa onunla berabereriz. Ama bunun karşısıda olan çifte muhasebe tutan, takiye yapan, TBMM çatısı altında iken bir PKK'lının tabutunun altına giren milletvekilini Türkiye görmek istemiyor. Herkes tercihini yapacak" dedi.

Manisa AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı, sivil toplum kuruluşları ve hemşeri derneklerinin katılımıyla bir restoranda toplantı yaptı. Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve çok sayıda davetlinin bulunduğu kahvaltıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, sandık için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Geçmişte kirli oyun ve şantajlarla yapılmak istenenin bugün terörle yapıldığını savunan AK Partili Selçuk Özdağ, PKK'nın yaptıklarının da unutulmaması gerektiğini kaydetti. Suruç'taki bombalı saldırı sonrası terör örgütlerinin Türk siyasetini yönlendirmeye çalıştığını iddia eden Selçuk Özdağ, ölümlerin tek sorumlusunun HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve ekibi olduğunu öne sürdü. Özdağ, "HDP, 'Barışa Evet' derken Doğu bölgesinde öğretmenleri kaçırıyor, araba yakıyor. Demirtaş ve ekibinin iki farklı yüzü var" dedi.

"GÜÇLÜ BİR HÜKÜMETE İHTİYACIMIZ VAR"

Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, terörü Türkiye'nin 35 yıldan bu yana sırtından inmeyen kambur olarak nitelendirdi. Yıldız, bunun mutlaka aşılacağını anlatırken, şöyle dedi:

"İyi niyetle herhangibir yiğidimizi kaybetmemek için silahların bırakılması öngörmüştük. Hiçbir şekilde taviz vermeyeceğimiz, tahammül göstermeyeceğimiz bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. Kadınımız, çocuğumuz ve çok insanımızı kaybettik. Derinden bir acı yaşadık. Biz de ister Kürt ister Türk ister Çerkez ister Laz hiçbir unsurun ayrısı gayrısı yoktur. Edirne'den Kars'a her yönüyle biriz beraberiz."

Ankara'daki patlamanın tesadüf olmadığını söyleyen Yıldız, seçimden 20 gün önce yaşanmasının bir anlamı olduğunu kaydetti. Yıldız, şöyle konuştu:

"O profesyonel eller mutlaka ortaya çıkartılacak. Bu gerçek bütün kamuoyuna paylaşılacak. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe omuz omuza vermeye ve yan yana olmaya ihtiyacımız var. Biz 1 Kasım seçimlerinde istediğimiz partiye özgür irademizle oy verebiliriz. Ama Türkiye'nin birlik ve beraberliği söz konusu olduğunda yapacak tek şey; hep beraber bir arada olmaktır. İçinde bulunduğumuz çoğrafyada Arap baharı ile başlayan sonra da insanlık dramına dönüşen Suriye'nin iç savaş eşiğine gelen Irak'ın hemen kuzeyimizde Ukrayna Kırım krizinin beraberce yaşandığı bir coğrafyada bulunuyoruz. O yüzden her zamankiden daha fazla güçlü bir hükümete ihtiyacımız var. O yüzden birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Cuma gününe kadar çiftçimize verdiğimiz destekten, gençlerimizin müracaat ettiği işle, maaşının devletten ödenmesini, esnafımıza verilecek krediyi konuşuyorduk. Esnaf, emekli ve işçimizden Türkiye'nin normalleşmesiyle alakalı toplumun bütün katmalarından bahsediyorduk. Bütün bunları bir kenara bıraktık, terör belasından bahsediyoruz. Ucu dışarıda da olsa tamamını ortaya çıkarmak bizim görevimizdir. Herhangi bir belgenin bir yapının örtbas edilmesi söz konusu değildir. Kamuoyu ile paylaşmayacağımız hiçbir konu yoktur."

"TÜRKİYE PKK'LI TABUTUNUN ALTINA GİREN MİLLETVEKİLİNİ GÖRMEK İSTEMİYOR"

Eski Bakan Taner Yıldız, bazı kesimlerin Türkiye'ye korku salmak istediğini, bunlara pabuç bırakmayacaklarını anlatırken, "Çifte muhasebe tutan, takiye yapan, TBMM çatısı altında iken bir PKK'lının tabutunun altına giren milletvekilini Türkiye görmek istemiyor. Herkes tercihini yapacak. TBMM çatısı altına girmek istiyorsanız, oranın kurallarına uygun iş yaparsınız. 'Ben hem onu yaparım, hem de papatyaların arasında silahla birlikte poz veririm' diyorsanız bu tür şeyler kabul edilemez. Bir şehidimizin bir damla kanına hiçbir şekilde siyasi istismarın her türlüsüne değişmeyiz. Bunlara karşı olduğumuz belirtmemiz lazım. Eş başkan olduğu söylenen birisi çıkıyor; 'Bu devletin yaptığı terördür' diyor. Bunlar kabul edilemez" diye konuştu.

"BİZ BU ZORLUĞU DA AŞACAĞIZ"

Cizre'de 7 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini hatırlatan AK Partili Taner Yıldız, bu ülkeden ayrılmak isteyen yapının isyana yol açtığını ve güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını anlatırken, "Cizre, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 94 civarında HDP'ye oy vermiştir. Ben buna bir şey demem. Ama yüzde 94 oy alan bir yerden 115 bin nüfuslu bir yerden 4 bin kişi sokağa dökülüyorsa PKK ve HDP'nin cebren ve hile ile yaptığı işten bahsetmek gerekir. Benim Kürt kardeşim oradaki cebirden şiddetten hoşlanmıyor. Tercihini HDP'den yana kullanmış olabilir o da huzuru istikrarı istiyor. Türkiye'nin her yeri böyle. O yüzden Ankara'da başkent olan bir şekilde böyle bir terörün kastı demokrasiye, insanımıza, seçimleridir, Türkiye'nin geleceğinedir. O yüzden buna müsaade etmeyeceğiz, taviz vermeyeceğiz. Vatandaşımız korkuya ve endişeye kapılmasın. Türkiye daha zor günler yaşadı, çok daha sıkıntılı zamanlar geçirdi. Ama biz bu zorluğu da aşacağız. Bundan sonra yapacağımız mitinglerimizi ülkemizin birliğine beraberliğine yapacağız" dedi.

Eski Bakan Yıldız, milliyetçiliğe herhangi bir şekilde şerh koyanların bugün tabanları ile çatışma içinde olduğunu anlatırken, teröre karşı birlik ve beraberliği ön planda tutacaklarını ifade ederken, "Vatandaşımıza çifte muhasebe tutmak isteyenler, saz çalıp arkasında takımla ve silahla birlikte gezenler Türkiye'ye herhangi bir katkı koyamayacaklardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, eski Bakan Yıldız'a çeşitli hediyeler verdi. Yıldız, daha sonra Soma İlçesi'ne geçti. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Yıldız: Pabuç Bırakmayacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement