AK Parti Mamak İlçe Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Mamak İlçe Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (1) "Bizim felsefemizde kim yaparsa yapsın, kime yaparsa yapsın zulüm zulümdür, mazlum mazlumdur" "Bizim anlayışımızda zalimin de mazlumun da ideolojisi, siyaseti, dini, mezhebi, etnik ayrımı yoktur.

09.11.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim felsefemizde kim yaparsa yapsın, kime yaparsa yapsın zulüm zulümdür, mazlum mazlumdur. Bizim anlayışımızda zalimin de mazlumun da ideolojisi, siyaseti, dini, mezhebi, etnik ayrımı yoktur. Her birisi, bütün zulüm ayaklarımızın altındadır. Bütün mazlumlar, başımızın üzerindedir" dedi.

Davutoğlu, Mamak Belediyesi Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Mamak 5. Olağan İlçe Kongresi'nde, konuşmasına, "Bizi aşkla, muhabbetle, sevdayla saatlerce bekleyen Mamaklı dava arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz.  Bizi aşkla, sevdayla bekleyen Mamaklılar, Başkentimizin güzel insanları, sizleri ben de aşkla muhabbetle selamlıyorum" diyerek başladı.

Kongreye gelmeden önce, İstanbul'da da hayırlı bir açılış ve bir de partisinin ilçe kongresine katıldığını anlatan Davutoğlu, "Kendime söz vermiştim. Teşkilatıma söz vermiştim, bütün ilçelerimiz önemli, ama sembolik olarak bazı ilçelerimizde kongreleri kaçırmak istemiyorum, demiştim. Birisi de Mamak'tı. Çünkü eğer AK Parti'nin siyaset felsefesini, bu ülkeye egemen kılmak istediği milli iradeyi, eşit vatandaşlar hukukunu anlamak istersek Mamak'ın geçmişine bakmak lazım. AK Parti'nin özgürlüklere dayalı siyasetini anlamak için Mamak'ın geçmişine bakmak lazım" şeklinde konuştu.

Daha önce, Ankara'nın aynen eski Türkiye'deki gibi bir seçkin görülen semtleri bir de diğerleri görülen semtleri olduğunu anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Anadolu'nun değişik yerlerinden gelen, Ankara'yı şereflendiren insanları vardı. İki yüzü vardı; biri seçkinlerle anılan yüzü diğeri de helal rızk için gelen Anadolu'nun değişik şehirlerinden gelenlerle anılan yüzü. Demokrasinin omurgasını teşkil edenler, Demokrat Parti döneminde 'ağzı çorba kokanlar' diye anılmıştı. AK Parti döneminde de onlar, 'içlerinden çıkan lideri muhtar bile olamaz' diye görülen yada varoşların çocukları olarak görülenlerdi. Biz Ankara'daki bu iki yüzü, Türkiye'deki bu iki farklı yüzü siyaseten ortadan kaldıran AK Parti hareketiyiz. Şehirlerimizin bir kesimi, bir kısmı daha konforlu bir hayatla anılırken diğer kısmı, afedersiniz Mamaklılar'dan özür dileyerek söylüyorum ama çöplükle anılmayacaktı. Nasıl Mamak çöplüğü tarihe gömülmüşse, eski Türkiye alışkanlıkları da tarihe gömülmüştür. Mamak o  anlamda bizim için bir siyaset nişanesidir."

"Anadolu'nun her yerinden başkente gelen, başkentin ruhuna sahip çıkanları selamlıyorum. Kırıkkalelileri, Çankırıları Çorumluları, Kırşehirlileri, Sivaslıları, Erzurumluları, Karslıları ve bütün vatandaşımızı, Ankara'ya gelmiş olan mübarek kardeşlerimizi selamlıyorum" diye konuşan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi bu makus talih değişti. AK Parti döneminde hem merkez siyasette değişti hem yerel yönetimlerde. Artık milli irade derken sadece belli kesimlere ait gibi görülen siyasi iradenin mahiyetini değiştirdik, kökten değiştirdik. Ankara'yı güzelleştirirken, Mamak bizim için bir ibre oldu, simge oldu. Mamak'ı güzelleştirmek, Ankara'daki siyasi ahlakı da anlayışı da güzelleştirmek anlamına gelecektir."

Mamak Cezaevi

Mamak'a 5 yıl içinde 250 milyon lira yatırım yapıldığını vurgulayan Davutoğlu, "O çöplükle anılan Mamak, Mamaklıların hak ettiği düzeyde Ankara ile bütünleşti ve gerçek bir şekilde büyükşehrin bir parçası haline geldi. Bundan sonra da Mamak ve Mamak gibi bu kaderi, bu makus talihi paylaşan şehirlerimizin eskiden 'kenar mahalle' gibi görülen yerlerine hizmet etmek, onları da büyük şehir nimetinden istifade ettirmek bizim için en temel ilkedir" ifadelerini kullandı.

Mamak'ın siyasette de simgesel öneminin olduğunu belirten Davutoğlu, ilçenin hapishane ile anıldığını da söyledi. Mamak Cezaevinin duvarlarına acıların ve ıstırapların yansıdığını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Mamak'ta, bu hapishanede yaşanan çileler aslında yine eski Türkiye'yi temsil ediyordu. 12 Eylül, daha önce ve daha önceleri. Bu hapishanede öylesine ayrımcılıklar, zulümler yapıldı ki işte AK Parti iktidarı özgürlükleri genişleterek, demokratik alanı genişleterek hapishaneler diyarından bir özgürlük semti çıkardı. Aynen Türkiye'de vesayetler rejiminden özgür ve demokratik bir Türkiye çıkması gibi. Bu da bizim için bir ilke."

Şair Kemal Burkay'ın 1971'de Mamak Askeri Cezaevinde hükümlüyken yazdığı şiirin, "Kömür deposu boşaldı işte, Mamak'a sonbahar geldi. Güneş altında tutsaklar  geçen sonbahara bakıyorlar. Şirin mi şirin gecekondu evleri, Samsun asfaltında otomobiller, ne güzeldir yollarda olmak şimdi" mısralarını okuyan Davutoğlu, Burkay'ın siyasi perspektifte öncü bir isim olduğunu söyledi.

Burkay'dan farklı görüşlere sahip merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun da Mamak'ta 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7 yıldan fazla kaldığını hatırlatan Davutoğlu, Yazıcıoğlu'nun yazdığı, 'Huzur dolu içimde, ben sonsuzluğu düşünüyorum. Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum. Durun kaçmayın pencerelerim, güneşi kapatmayın, beton çok soğuk, üşüyorum" sözleri paylaştı. Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Mamak'ın betonu soğuktur, Muhsin Yazıcıoğlu o soğuk betonda kalmıştı, yatmıştı. Kemal Burkay, Yılmaz Güney, Ahmet Kaya, Ozan Arif gibi sağdan soldan nice insanlar Mamak'ta ıstırap çektiler. Buradan bir kez daha sesleniyorum, özgürlüklerin, kalkınmanın timsali olan başkentimiz Ankara'dan ve kalkınmanın ve özgürlüklerin bu anlamda Ankara'da timsali olan Mamak'tan sesleniyorum; Bir daha bu ülkenin hiçbir mekanında betonlar soğuk olmayacak, hiçbir mekanında zulüm, baskı ve işkence olmayacak. Bunu niye zikrediyorum biliyor musunuz? AK Parti felsefesi doğru anlaşılsın diye, bir. Bizim felsefemizde kim yaparsa yapsın, kime yaparsa yapsın zulüm zulümdür, mazlum mazlumdur. Bizim anlayışımızda zalimin de mazlumun da ideolojisi, siyaseti, dini, mezhebi, etnik ayrımı yoktur. Her birisi, bütün zulüm ayaklarımızın altındadır. Bütün mazlumlar, başımızın üzerindedir."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Mamak İlçe Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement