AK Parti Manisa 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Manisa 5. Olağan İl Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (2) "Bütün okullarımızda bereketli, şifalı Manisa üzümlerinin dağıtılması için talimat verdik.

31.01.2015 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bütün okullarımızda bereketli, şifalı Manisa üzümlerinin de dağıtılması için talimat verdik. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu kararını çıkarıyoruz. Bütün okullarda sütle, gençlerimizin, çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi için kuru üzüm dağıtacağız. Yılda 60 bin ton kuru üzüm dağıtacağız" dedi.

Davutoğlu, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Manisa 5. Olağan Kongresi'nde konuştu.

"Bugün İzmir'de sordum, hani cumhuriyetçilik yapıyorlar ya sözde cumhuriyetçilik. Madem Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet'e güveni, saygısı, cumhura da saygısı vardı, niye kendisi Cumhurbaşkanlığına aday olmadı? Niye cumhura gidip de bu devletin en yüce makamına kendisi talip olamadı? Olamaz, yüzü yok. Yüzü de yok cesareti de yok. Manisa'ya gelip de devlet irfanı almış olan bir geçmişi de yok" ifadelerini kullanan Davutoğlu, Cumhuriyet'e hakkını veren, gerçek cumhuriyetçi partinin, AK Parti olduğunu vurguladı.

AK Parti'nin cumhurun kendisi olduğunu dile getiren Davutoğlu, Türkiye'nin her yerinde, onurla AK Parti bayrağını da al bayrağı da dalgalandırdıklarını söyledi.

Mersin, Osmaniye, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Diyarbakır ve Batman'da yaptıkları kongreleri anımsatan Davutoğlu, "Her yerde aynı ruh vardı, her yerde aynı muhabbet vardı, her yerde aynı aşk, aynı sevda vardı. İşte milleti ilmik ilmik birbirine bağlayan AK Parti davası bu. Her yerde de aynı söz vardı, vahdet, birlik, tevhid. Allah milletimizin birliğini beraberliğini daim etsin. Bu millete hiçbir şekilde zeval göstermesin" diye konuştu.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"10 Ağustos'tan sonra yine hep hesap ettiler ki AK Parti içinde şu veya bu gerekçeyle farklı görüşler, ihtilaflar çıkabilir, 2015 Haziran seçimlerine zayıflamış olarak gideriz. Yanıldılar, yanılıyorlar, yanılacaklar. AK Parti'nin neferleri arasında en ufak bir ihtilaf çıkması söz konusu olamaz. Çünkü AK Parti'nin neferleri yola çıktığı zaman Manisa'nın ruhuyla yola çıkar. Bir devlet fidanından, bir devlet çınarı inşa etmek için biz yola çıktık. Çünkü bizim siyaset felsefemizde, yaklaşımımızda, ego, nefis, makam sevdası yoktur, memleket sevdası, memleket aşkı vardır. Bu aşkla yola devam edeceğiz. Bu topraklarda siyasi fetretin bir daha ortaya çıkmasına izin vermeyeceğiz. Bir daha ekonomik fetrete izin vermeyeceğiz. Bir daha esnaflarımızın Başbakanlık önünde yazarkasa kırdığı günlere geri dönmeyeceğiz."

-Üzüm üreticilerine müjde

Bu ay çok sayıda reform paketini kamuoyuyla paylaştığını anlatan Davutoğlu, kasım, aralık, ocak aylarında 25 sektörel dönüşüm programını açıkladıklarını anımsattı.

Esnaf paketi konusunda da bilgi veren Davutoğlu, çalışan anneler ile KOBİ'lere verecekleri desteklere, konut ve tarım teşviklerine de değindi.

Manisa ile ilgili birkaç müjdeyi paylaşmak istediğini ifade eden Davutoğlu, yaptıkları spor salonunun nisanda tamamlanacağını, miting için Manisa'ya geldiğinde salonu açmış olacaklarını kaydetti.

Tüm üzüm üreticilerine de müjde vermek istediğini dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Geçen hafta içinde Milli Eğitim Bakanımıza gerekli talimatları vermiştim. Bütün okullarımızda sütle birlikte bu bereketli, bu şifalı Manisa üzümlerinin de dağıtılması için talimat verdik. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu kararını çıkarıyoruz inşallah. Bütün okullarda sütle birlikte gençlerimizin, çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi için kuru üzüm dağıtacağız. Yılda 60 bin ton kuru üzüm dağıtacağız."

İzmir-Manisa arasındaki Sabuncubeli Tüneli'ndeki ihale dolayısıyla ortaya çıkan gecikmeyi tamamıyla ortadan kaldıracaklarını, milli kaynaklarla, Hazine kaynaklarıyla tüneli tamamlayacaklarını ifade eden Davutoğlu, Köprübaşı'nda Döğüşören Barajı'nı da en kısa sürede yapacaklarını söyledi.

Yunusemre Belediyesinin 5 bin konutluk TOKİ ile yürüttüğü konut projesini devreye sokacaklarını anlatan Davutoğlu, "Nasıl Manisa bize feyiz ve bereket saçıyorsa biz de Manisa'ya geldiğimizde hiç bir zaman elimiz boş gelmedik, gelmeyeceğiz. Hep Manisa'ya güzel haberlerle, güzel müjdelerle geleceğiz" dedi.

-"Mega projelerin önemli durak noktalarından biri olacak"

Manisa'ya 12 yılda 10 milyar liralık yatırım yapıldığına dikkat çeken Davutoğlu, önümüzdeki dönemde mega projelerin önemli duraklarından birinin Manisa olacağını kaydetti.

Şehrin, İzmir-Ankara yüksek hızlı trenin ana noktalarından biri olacağına işaret eden Davutoğlu, bu şekilde Ankara ile İzmir arasının 3,5 saate, Ankara ile Manisa arasının da 3 saate kadar ineceğini bildirdi.

Davutoğlu, "Yeni başkentimiz, Cumhuriyetimizin başkenti Ankara, şehzadeler yetiştiren Manisa'ya bağlanacak. Aynı şekilde İstanbul-İzmir otoyolu da Manisa'ya geldiğinde şehzadeler yetiştiren, Fatih Sultan Mehmet'i yetiştiren Manisa, Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği İstanbul ile otoban üzerinden bağlanacak, yine 3,5 saatlik mesafeyle İstanbul cihan payitahtı Manisa ile birleşecek" şeklinde konuştu.

-"Allah Manisa'ya, Soma'ya bir daha böyle acı göstermesin"

Bu sene Manisa Soma'dan gelen haberle yüreklerinin yandığını anımsatan Davutoğlu, "Allah Manisa'ya, Soma'ya bir daha böyle acı göstermesin, ülkemizin hiç bir yerine göstermesin. Hep güzel haberlerle buluşalım, hep böyle güzel vesilelerle, demokrasi şölenleriyle buluşalım" dedi.

Manisa'dan Haziran 2015 seçimlerinde farklı bir netice beklediklerini ifade eden Davutoğlu, salondakilere şöyle seslendi:

"Manisa inşallah Haziran 2015'te en az yüzde 55 ama yüzde 60 almaya hazır mıyız? Manisa'da Başbakan Yardımcımız '6' dedi ama 7 milletvekili almaya kararlı mıyız? İnşallah Manisa'da AK Parti kadrolarına bu kritik seçimde, 'Bir daha bu topraklarda, bu ülkede fetret yaşatmayacağız' demek için destek vermeye hazır mısınız? Şehzadelerin şehrinden Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni küresel bir devlet kılma mücadelesine destek vermeye hazır mısınız? Manisa'nın her ilçesine giderek, her köyüne, kasabasına, mahallesine giderek Manisa'da yüzde 55'ten az olmamak, inşallah yüzde 60'ı aşmak için seferber olmaya hazır mısınız? Biz de Manisa'ya hizmet etmeye, Manisa'nın ruhunu bütün dünyaya taşımaya hem hazırız hem kararlıyız."

-Notlar

Başbakan Davutoğlu, partisinin İzmir İl Kongresi'nin ardından helikopterle geldiği Manisa'da, AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Davutoğlu, salonda yer kalmadığı için dışarıda bekleyen partililere hitaben kısa konuşma yaptıktan sonra, salona geçerek eşi Sare Davutoğlu ile platformdan partilileri selamladı.

Başbakan Davutoğlu'nun yaklaşık 40 dakika süren konuşması sırasında sık sık "Manisa seninle gurur duyuyor", "Dik dur eğilme bu millet seninle", "Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" sloganları atıldı.

Salonda, "Ne muhalefetin iftiraları, ne paralelin oyunları, durduramaz AK kadrolarını", "Yolumuz AK, davamız Hakk, gönlümüz pektir, yiğit adam seni seviyoruz", "Evladını kaybetmiş Filistinli babanın omuzunda gözyaşı döktüğü yiğit adam, şehzadeler kenti Manisamıza hoşgeldiniz", " Osmanlı'nın torunu, Türkiye'nin gururu, ümmetin umudu, Başbakan Ahmet Davutoğlu", "Gönlün rahat başın dik olsun" yazılı pankartlar asıldı.

Kongreye, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ile Nükhet Hotar, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile çok sayıda partili katıldı.

- Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Manisa 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement