AK Parti Manisa Teşkilatından Terör Mağduru Ailelere Yardım - Son Dakika
Güncel

AK Parti Manisa Teşkilatından Terör Mağduru Ailelere Yardım

Görüntü Dökümü : Yardım tırından görüntüler Zülfikar Gürcan'ın konuşması Tırın yola çıkışı AK Parti Manisa teşkilatından terör mağduru ailelere yardım Terör mağduru aileler için toplanan 1 tır dolusu yardım Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine gönderildi AK Parti Manisa İl Başkanı Gürcan: "Biz Kürt'üz, Arap'ız, Türk'üz ama birlikte Türkiye'yiz ve hep birlikte kardeşiz. Bu kardeşliğimizin nişanesi olarak da böyle bir etkinliği gerçekleştiriyoruz.

20.01.2016 19:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Yardım tırından görüntüler

Zülfikar Gürcan'ın konuşması

Tırın yola çıkışı AK Parti Manisa teşkilatından terör mağduru ailelere yardım

Terör mağduru aileler için toplanan 1 tır dolusu yardım Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine gönderildi

AK Parti Manisa İl Başkanı Gürcan:

"Biz Kürt'üz, Arap'ız, Türk'üz ama birlikte Türkiye'yiz ve hep birlikte kardeşiz. Bu kardeşliğimizin nişanesi olarak da böyle bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu yardımlar devam edecektir"

AK Parti Manisa teşkilatınca terör mağduru aileler için toplanan 1 tır dolusu yardım, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine gönderildi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisa teşkilatı olarak Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarından dolayı mağdur olan aileler için başlattıkları kampanya doğrultusunda 1 tır yardım malzemesi topladıklarını bildirdi.

Konya, Kocaeli, Bursa ve Antalya'dan da yardımların gideceğini ifade eden Gürcan, Manisa'dan gidecek yardımların Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere verileceğini aktardı.

Terör örgütü PKK'nın bölge halkına yönelik sistematik sindirme, korkutma, rehin alma ve sivilleri kalkan olarak kullanma stratejisine karşı devletin sivil vatandaşını korumak ve bölgeyi teröristlerden temizlemek amacıyla sokağa çıkma yasağını uyguladığını hatırlatan Gürcan, bölgede güvenlik önlemlerinin alındığını ve operasyonların bu kapsamda devam ettiğini hatırlattı.

Gürcan, "Devlet, terörden ötürü evlerini terk eden ve zorunlu olarak başka ilçelere, mahallelere göç eden vatandaşlardan gidecek yeri olmayanlara kalacak yer ayarlamış, bunların bir kısmına kira yardımı yapılmıştır. Sadece Sur ilçesinden ayrılmak zorunda kalan 309 kişi otellerde barındırılmakta ve ücretleri devlet tarafından ödenmektedir. Bunun yanı sıra bölgede faaliyet gösteren; vergi dairlerine kayıtlı küçük ölçekli esnafın bu süreçteki mağduriyetini bir nebze hafifletmek adına faaliyet alanına göre bin 500 lira ila 3 bin lira arasında nakdi yardım yapılmaktadır" diye konuştu.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak da terör mağduru ailelere yardım etmeye devam edeceklerini aktaran Gürcan, farklı illerden gönderilecek yardım tırlarının Sur, Cizre, Silopi ve Beytüşşebap'ta terör saldırılarından dolayı mağdur olan aileler için yola çıkacağını kaydetti.

Gürcan, "Biz Kürt'üz, Arap'ız, Türk'üz ama birlikte Türkiye'yiz ve hep birlikte kardeşiz. Bu kardeşliğimizin nişanesi olarak da böyle bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu yardımlar devam edecektir. Çünkü biz birlikte Türkiye'yiz, birlikte yaşama iradesi sergiliyoruz. Biz AK Parti olarak her türlü teröre karşı kardeşlerimizin yanındayız" dedi.

Konuşmanın ardından, toplanan yardımları taşıyan tır, Beytüşşebap'a gönderildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Manisa Teşkilatından Terör Mağduru Ailelere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement