Miroğlu: Çözüm Sürecinde Muhatabımız HDP ve PKK Değil - Son Dakika
Yerel

Miroğlu: Çözüm Sürecinde Muhatabımız HDP ve PKK Değil

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu, "Çözüm Sürecinde muhatabımız bu aşamada HDP ve PKK değildir, çünkü muhatap aldığımız HDP maalesef bu süreci istismar etti." dedi.

06.11.2015 15:26  Güncelleme: 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, "Çözüm Süreci'nde muhatabımız bu aşamada HDP ve PKK değildir, çünkü muhatap aldığımız HDP maalesef bu süreci istismar etti" dedi.

AK Parti Mardin milletvekilleri Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, Derik İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Miroğlu, burada yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK ve HDP'nin Çözüm Süreci'ni istismar ettiğini belirtti.

"Nasıl olsa bu ülkede barış olacak diye güvenlik güçlerin ve hükumetin güvenlik politikalarını biraz gevşetmesi maalesef Türk ve Kürt halkına ağır faturalar ödetti. 3 ay içerisinde 350'e yakın vatandaşımızı kaybettik" diyen Miroğlu, bunların içerisinde şehit asker, polis, korucu, kadınlar, sivil insanlar hatta çocukların da bulunduğunu kaydetti.

Miroğlu, şöyle konuştu:

"Bu politikalardan çıkabilmemiz için AK Parti'nin yeni demokratikleşme hamleleri, demokratikleşme politikaları hayata geçirmesi zorunludur. Bunu elbette yeni kurulan hükümetimiz bütün ayrıntıları ile düşünecektir. Çözüm Süreci'nde muhatabımız bu aşamada HDP ve PKK değildir, çünkü muhatap aldığımız HDP maalesef bu süreci istismar etti. Dolayısıyla Çözüm Süreci'nde muhatabımız bütün bölge halkıdır. "

Seçimin ardından CHP ve MHP genel başkanlarının istifa etmesi gerektiğini de savunan Miroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

" Beyaz Türkler, Kürt meselesinde hiçbir şekilde olumlu bir şey düşünmemiş, Kürtlerle aynı otobüse binmemiş, aynı lokantada yemek bile yemek istememiş insanlar bir de baktık ki herkesten fazla Kürt perver ve HDP sever oldu. Yani HDP'yi sevdiklerinden değil, HDP'nin taleplerine sıcak baktığından değil, sırf Erdoğan ve AK Parti hükumetini Sayın Davutoğlu'nun başbakanlığını düşürmek için HDP'ye oy verdi."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Miroğlu: Çözüm Sürecinde Muhatabımız HDP ve PKK Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement