AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu Açıklaması

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu Açıklaması

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla mahkeme tarafından geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesine ilişkin, "Benim gözümde Özgür Gündem PKK'nın yayın organıdır.

18.08.2016 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla mahkeme tarafından geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesine ilişkin, "Benim gözümde Özgür Gündem PKK'nın yayın organıdır. Haber ve köşe yazarlarına baktığımız zaman örgütü yönetenlerin köşe yazdığı bir gazete olduğunu görürsünüz. Dünyanın hiçbir yerinde yayın organları, terör örgütü yönetenlere köşe yazdırmaz." dedi.

Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürlüğünü ziyaret eden Miroğlu, burada gazetecilerin, Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasına yönelik sorularını yanıtladı.

Miroğlu, söz konusu gazetenin PKK'nın yayın organı olduğunu vurgulayarak, "Özgür Gündem şiddet ve terör uygulayan bir örgüte sayfalarında yer veremez. Köşe yazarlığı yaptıramaz. Benim anlayışıma göre bu medya özgürlüğü değildir. Türkiye'de yaşayan herkesin medya yapmaya hakkı vardır. Bunların özgürce kullanmaya hakkı vardır. Ama Özgür Gündem'in kullandığı böyle bir hak değildir." ifadelerini kullandı.

Terör örgütü propagandası yapmanın özgür yayıncılıkla alakasının olmadığını anlatan Miroğlu, şunları söyledi:

"Benim gözümde Özgür Gündem PKK'nın yayın organıdır. Haber ve köşe yazarlarına baktığımız zaman örgütü yönetenlerin köşe yazdığı bir gazete olduğunu görürsünüz. Dünyanın hiçbir yerinde yayın organları, terör örgütü yönetenlere köşe yazdırmaz. Avrupa demokrasisi bu kadar sınırsız değil. Bunun adı demokrasi falan de değil."

Miroğlu, Özgür Gündem'in sivil ya da Kürtlerin çıkardığı bir gazete olmadığının altını çizerek, Özgür Gündem'in PKK'nın finanse ettiği ve desteklediği bir yayın organı olduğunu kaydetti.

Kürt denildiği zaman akla hemen HDP'nin gelmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Miroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kürtler dediğiniz zaman aklınıza sadece HDP geliyor. Bu da kötü bir şey. HDP'nin dışında Kürt meselesinde iddialı 3-4 parti daha var bu ülkenin. O arkadaşlarımızın da fikirlerini söylemesinden yanayım sonuna kadar. Ama şiddet ve terör zemininde olan hiçbir şeyi demokrasi, temel hak ve özgürlükler ve medya özgürlüğü içerisinde değerlendiremeyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement