AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi

AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, 1 Kasım seçimlerinde partilerinin yüzde 49,5 oy alırken, ülkedeki seçim sonuçlarından memnuniyet oranının ise yüzde 75 olduğunu savunarak, "AK Parti’nin tek başına iktidar olmasıyla Türkiye uzun vadede istikrarı seçmiştir" dedi.

29.11.2015 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, 1 Kasım seçimlerinde partilerinin yüzde 49,5 oy alırken, ülkedeki seçim sonuçlarından memnuniyet oranının ise yüzde 75 olduğunu savunarak, "AK Parti'nin tek başına iktidar olmasıyla Türkiye uzun vadede istikrarı seçmiştir" dedi.

AK Parti Kasım Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısında konuşan Taşpınar, seçim sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin tek başına iktidar olmasıyla Türkiye'nin uzun vadede istikrarı seçtiğini kaydeden Taşpınar, Mersin'in de kırmızıdan sarıya dönüştüğünü söyledi.

AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde birinci parti çıkmasına rağmen tek başına iktidar olma şansı bulamadığını hatırlatan Taşpınar, "Mersin'de 1 Kasım'da sahada sadece AK Parti vardı. Diğer partiler sahada yoktu ya da biz o kadar sahadaydık ki, onların çalışması görünmez oldu. Kadın kollarımız, ilçe teşkilatlarımız, gençlik kollarımız hiç durmadan çalıştılar. Milletimizin teveccühüyle AK Parti Türkiye'de birinci olurken, Mersin de kırmızıdan sarıya dönüştü" diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinin ardından kendilerinin de özeleştiri yaparak nerede bir eksiklikleri, hataları olmuşsa bunları tespit ettiklerini, daha sonra da ilk günkü aşkla 'Haydi Bismillah' diyerek yeniden yollara koyulduklarını anlatan Taşpınar, "Milletin üstün gayretiyle 1 Kasım'da yeniden tek başına iktidar olduk. Seçim sonuçlarına baktığımızda yüzde 49,5 ile AK Parti tek başına iktidar oldu. Ancak burada önemli olan bir başka nokta ise Türkiye'de seçim sonuçlarından memnuniyet oranı yüzde 75. Buradan şunu anlıyoruz ki, AK Parti'ye oy vermeyen her iki kişiden bir tanesi de seçim sonuçlarından memnun demektir. Özellikle 7 Haziran ila 1 Kasım arasında yaşanan 5 aylık dönem, eski günlerin hatırlanmasına vesile olduğu için belki de Türkiye'nin uzun vadede hayrına vesile olmuştur" ifadelerini kullandı.

"MİLLET İSTİKRARIN KIYMETİNİ ANLADI"

Yaşanan tüm bu süreçte milletin, AK Parti'siz bir hükümetin kurulamayacağını ve 2002'den 2014 yılına kadara devam eden istikrarlı sürecin kıymetini anladığını dile getiren Taşpınar, "Bizde kendi eksikliklerimizi görerek var gücümüzle çalıştık. Vatandaşımız, milletimiz teveccüh gösterdi ve Türkiye'de yüzde 49,5, Mersin'de de yüzde 32 civarında oy oranıyla iyi bir netice aldık ve tekrar tek başına iktidar olduk. Türkiye ve Mersin'deki bu başarı gerçekten AK Parti'ye gönül vermiş her bir bireyin oy vermesiyle ve arkasından da çalışmasıyla olmuştur. Mersin'de de önemli neticeler elde ettik. Bu Anamur'dan Çamlıyayla'ya kadar tüm teşkilatımızın var gücüyle çalışmasıyla oldu. Bu topyekün bir mücadelenin sonucunda oldu" şeklinde konuştu.

"MHP'Lİ SEÇMENLERE TEŞEKKÜR"

7 Haziran ile 1 Kasım tarihleri arasında Türkiye siyasi tarihinde görülmemiş bir gayret ve çabanın yaşandığını belirten Taşpınar, şöyle devam etti; "7 Haziran seçimlerinde MHP'ye oy vermiş sağ seçmen, 1 Kasım seçimlerinde Türkiye'nin geleceğini düşündüğü için ve kendi genel başkanlarının sorumsuz davranışlarını gördükten sonra Türkiye'nin istikrarı için AK Parti'ye oy verdiler. Bundan dolayı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bizde bundan sonraki çalışmalarımızda, söz konusu Türkiye ise millet ise bu arkadaşlarımızın oyunu kalıcı hale getirmek için daha sorumlu, aktif ve çalışkan olacağız."

"MERSİN'İN ARTIK BİR BAŞBAKAN YARDIMCISI VAR"

Taşpınar, seçim döneminde Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın Mersin'den aday olarak gösterilmesinden dolayı büyük heyecan duyduklarını ve o gün seçim sonuçlarının olumlu bir şekilde sonuçlanacağı yönünde düşüncelere sahip olduklarını da belirterek, "Başbakan Yardımcımız Sayın Lütfi Elvan, seçim çalışmasında büyük performans göstermiştir. Bölgeyi çok iyi bilmesi, kendisinin göstermiş olduğu performans ve mütevazi kişiliği gerçekten kabul gördü. Kendisinin 'yapamayacağım sözü vermem, verdiğim sözü de yaparım' anlayışı seçim sonuçlarına olumlu yansıdı. Seçim çalışmaları döneminde gittiğimiz her yerde iz bıraktık. Geçen hafta içerisinde de kabine açıklandı ve Mersin'in artık bir Başbakan Yardımcısı var" dedi.

Taşpınar, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde partisinin üyelerinin yoğun gayretleriyle su ücretlerinin düşürülmesini sağladıklarını da sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement