AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Mersin İl Başkanlığı'nın İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.

22.08.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mersin İl Başkanlığı'nın İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.

AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar başkanlığında, il binasında düzenlenen toplantıya AK Parti Mersin milletvekilleri Muhsin Kızılkaya, Yılmaz Tezcan ve Mustafa Muhammet Gültak'ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Milletvekili Kızılkaya, konuşmasında, Türkiye'nin huzur ortamının hedef alındığını belirterek, "Biz hiçbir zaman umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Hep yenilecek olan çatışma, galip gelecek olan da barıştır. Baştan itibaren buna inanacağız ve buna göre hareket edeceğiz" dedi.

Koalisyon görüşmelerine de değinen Kızılkaya, muhalefetle birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı bulduklarını, bunun da demokrasi için bir kazanım olduğunu anlattı.

Kızılkaya, teröre karşı durulması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu ülke hepimizdir. Biz CHP'yi, MHP'yi, HDP'yi kendimize düşman olarak değil, rakip olarak gördük. Bu rekabet de tatlı bir rekabet. Ama onun ötesinde terörü teşvik eden, şiddeti teşvik eden birileri olursa da buna karşı hep beraber duracağız. Ama bu sefer bizim insanlara söyleyebileceğimiz çok net bir şey var. 'Siz bir daha bu kaosu yaşamak ister misiniz?' Herhalde hiç kimse biz eski günleri tekrar yaşamak isteriz demeyecekler. Onun için ben inanıyorum yeniden yapılacak seçimde daha güçlü bir birliktelikle daha sağlam bir bütünlükle yeniden meclise geleceğiz ve AK Parti, bıraktığı yerden icraatlarını sürdürmeye, memleketin kaderini değiştirmeye devam edecek."

Milletvekili Yılmaz Tezcan da kardeşliğin, birlik ve beraberliğin devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

Terör olaylarındaki artışa dikkati çeken Tezcan, "Önümüzdeki süreç her ne hikmetse biz hükümet görüşmelerine başladıktan sonra terörle ilgili inanılmaz bir artış oldu. Bunu sizin takdirlerinize bırakıyorum. Neden böyle oldu, hepimiz biliyoruz. Bunu önlemek de kardeşliğimizi temin etmek de bizim elimizde" dedi.

Milletvekili Mustafa Muhammet Gültak da AK Parti'nin, verdiği sözlerin arkasında durduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"AK Parti'nin kuralı neydi, herkes çok iyi bilir. Bir seçim bittiğinde, diğer seçimin startını yapardı Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Biz, 7 Haziran'da seçimleri bitirdik, teşkilatlarımızla ve milletvekillerimizle bir sonraki seçimlere çalışmaya başladık. Tabi hayal kırıklığımız var, bu kadar çabuk geleceğini tahmin etmemiştik ama her şeyde bir hayır vardır."

Terörün, rengi, dili ve ırkı olmadığını söyleyen Gültak, terörün her türlüsünü lanetlediğini belirtti.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement