AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Türkiye’nin hızla büyüyüp, gelişmesini hazmedemeyenlerin terörle önünü kesmeye çalıştıklarını belirterek, "15 Temmuz’daki darbe girişiminde milletimizin, birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini hesap edemediler" dedi.

03.09.2016 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Türkiye'nin hızla büyüyüp, gelişmesini hazmedemeyenlerin terörle önünü kesmeye çalıştıklarını belirterek, " 15 Temmuz'daki darbe girişiminde milletimizin, birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini hesap edemediler" dedi.

AK Parti Mersin İl Başkanlığı'nca düzenlenen Eylül Ayı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı, milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Hacı Özkan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, 15 Temmuz kalkışmasında demokrasiye sahip çıkma adına sokağa dökülen tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ederken, hain darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Aynı zamanda bir hekim olarak Mersin'e yapılan sağlık yatırımlarının gurur verici olduğunu söyleyen Tezcan, 600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi'nin yeni yerinde, devletin yapacağı yatırımlarla kısa zamanda hizmete gireceğini belirtti.

Mersin'deki sağlık yatırımlarından en önemlilerinden birinin de kamu-özel iş birliğiyle 2014 yılında temeli atılan ve Türkiye'nin hizmete girecek ilk şehir hastanesi olması planlanan bin 254 yataklı Mersin Şehir Hastanesi olduğunu dile getiren Tezcan, "Bu hastane, sadece sıradan bir devlet hastanesi değil. Bu hastane aynı zamanda, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'ın da açıkladığı gibi, bir eğitim araştırma hastanesi olacak. Yani 3. basamak bir hastane olacak. Burada profesör ve doçent arkadaşlarımız hizmet edecek, tıpkı, tıp fakültelerinde olduğu gibi. Tıbbi donanım ve hekim donanımı olarak, sadece Mersin değil çevre illerle birlikte uluslararası düzeyde sağlık turizmine de hizmet edecek çok önemli bir çalışma" diye konuştu.

Tezcan, 150 yataklı olarak planlanan Mezitli Devlet Hastanesi'nin ise yapılan görüşmelerin ardından 200 yatak kapasitesine çıkarıldığını belirterek, projenin, ileride ihtiyaç duyulması halinde yatak sayısını arttıracak şekilde planlandığını kaydetti.

Hacı Özkan; "15 Temmuz'da ülkemizin önünü kesmeye çalıştılar"

Milletvekili Hacı Özkan ise konuşmasına terörle mücadele sırasında şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yaralılara başsağlığı dileyerek başladı. Türkiye'nin hızla büyüdüğünü ve geliştiğini dile getiren Özkan, "Ülkemizin hızla büyümesini ve gelişmesini hazmedemeyen gerek içten, gerek dışarıdan bazı kesimler var. Dolayısıyla Batı ülkeleri son 10 senede ileriye gidemezken, nüfusları günden güne yaşlanırken, ülkemizin

ilerlemesini istemeyenler terörle bizi durdurmaya çalıştılar. Allah'a hamdolsun ki, başarılı olamadılar" ifadelerini kullandı.

Ülkenin önünü kesmek isteyenlerin bu kez 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunduklarını hatırlatan Özkan, şöyle devam etti; "Ancak bunu yapanlar bir şeyi hesap edemediler. Milletimizin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini hesap edemediler. Bu millet, Sayın Cumhurbaşkanımızın 'meydanlara inin' çağrısıyla 10 dakika içerisinde meydanları doldurarak, bütün dünyaya demokrasi dersi vererek, ilk defa dünyada bir milletin darbeyi önlediğini göstermiş oldu. Bu bağlamda bütün milletimize ve buradaki kardeşlerime saygılarımı sunuyorum. Allah her zaman için birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi devam ettirsin inşallah."

Türkiye hızla gelişip, büyürken bu gelişmenin Mersin'e de yansıdığını belirten Özkan, seçimlerden önce 22 gölet sözü verdiklerini hatırlatarak, "Ancak Orman ve Su İşleri Bakanımız kentimize geldiğinde, biz Mersin'in plakasının 33 olduğunu söyleyerek, '33 gölet olsun' dedik. Bu gün söz vermediğimiz halde hedefimiz 57 gölete ulaştı. Bununla birlikte Akdeniz Sahil Yolu hızla ilerliyor. Mersin-Adana yolu 4 şeritten 8 şeride yükseliyor ve bu yollar kısa sürede bitirilecek. En önemlisi ise Çukurova Havalimanı'nın durumu. Bu konudaki çalışmalar da hızla devam ediyor. Bir kaç gün önce Şehir Hastanesi'ni ziyaret ettik. Burası sanki hastane değil 7 yıldızlı lüks bir otel gibi oldu. Allaha hamdolsun ki, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Başbakanımızın, kabinenin, milletvekillerimizin ve milletimizin birlik ve beraberliği ile hakikaten hayal edilemeyen bu tür büyük projeler de günden güne ilerliyor" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik de Türk halkının 15 Temmuz'da örnek bir mücadele sergilediğini belirterek, "İnşallah bundan sonra bu ülkede darbenin 'd'sini bile kullanamayacaklar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a şükranlarını sunduğunu söyleyen Ercik, "Bize bundan sonraki süreçte düşecek tek bir görev kaldı, öncelikle 2019 yerel seçimlerini kazanıp Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, genel merkezimize, milletvekillerimize, kısacası bu millete hediye etmemiz gerekiyor. Daha sonraki Cumhurbaşkanlığı seçiminde de en fazla oyu alıp, Cumhurbaşkanının karşısına çıktığımız zaman boynumuzun bükük kalmaması gerekiyor. En yüksek oyla Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar o makama bizler yollarız. Sonrasında milletvekili seçimi yaşayacağız. Bu seçimde de artık 3,4 milletvekili yerine Mersin'de 5'i, 6'yı ve 7'yi konuşuruz. Bu yolda birlikte giderken Allah bizleri muzaffer kılsın" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Mersin İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement