AK Parti Milletvekili Aday Adayı Altun; "Paralel Yapı 28 Şubat'tan Güç Aldı" - Son Dakika
Yerel

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Altun; "Paralel Yapı 28 Şubat'tan Güç Aldı"

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Altun; "Paralel Yapı 28 Şubat\'tan Güç Aldı"

Ardahan Ak Parti Milletvekili aday adayı Salih Altun, ’’Mevcut parlamenter sistem son derece hantal, karar almayı zorlaştıran, yürütmenin yasama meclisi içinden çıkması, yasama ve yürütme arasında keskin bir ayrım bulunmaması, istikrar için parmak hesabı yapılması gibi bir çok handikap başkanlık sistemi ile ortadan kalkacaktır.

27.02.2015 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Ak Parti Milletvekili aday adayı Salih Altun, "Mevcut parlamenter sistem son derece hantal, karar almayı zorlaştıran, yürütmenin yasama meclisi içinden çıkması, yasama ve yürütme arasında keskin bir ayrım bulunmaması, istikrar için parmak hesabı yapılması gibi bir çok handikap başkanlık sistemi ile ortadan kalkacaktır." Dedi.

Ak Parti Göle İlçe teşkilatı ile bir araya gelen Altun, Ak Parti'nin bürokratik oligarşi ile mücadelede başarılı olduğunu ve başta askeri vesayet olmak üzere tüm vesayetçi yapıları tasfiye etmede büyük mesafe kat ettiğini söyledi.

Eskiden insanların bırakın Kaymakamı, Vali'yi herhangi bir daire müdürü ile görüşmesinin bile zor olduğunu belirten Salih Altun, Ak Parti'nin yaptığı reformlarla idare eden ve idare edilen anlayışından, hizmet veren, hizmet alan anlayışına geçildiğini söyledi.

Kendisinin bürokrat olduğu dönemde adaletten ve tarafsızlıktan ayrılmadığını da ifade eden Salih Altun, hükümetin parti ayrımı yapmadan toplumun tüm kesimlerine hizmet götürülmesi noktasında hassas olduğunu hükümetin uzun soluklu başarısının altında da bu adalet anlayışının olduğunu dile getirdi.

Demokratikleşmenin ekonomik kalkınmanın da itici gücünü oluşturduğunu söyleyen Altun, reformların sürmesi gerektiğini ancak bunun için de istikrarın şart olduğunu söyleyerek " Her zaman Ak Partinin yakaladığı başarı yakalanamayabilir, ülke yeniden koalisyonlara mahkum kalabilir, mevcut parlementer sistem son derece hantal, karar almayı zorlaştırıyor. Yürütmenin yasama meclisi içinden çıkması, yasama ve yürütme arasında keskin bir ayrım bulunmaması, istikrar için parmak hesabı yapılması gibi bir çok handikap başkanlık sistemi ile ortadan kalkacaktır" şeklinde konuştu.

PARALEL YAPI 28 ŞUBAT'TAN GÜÇ ALDI

Paralel yapının da farklı bir vesayetçi yapı olduğunu söyleyen Salih Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun mücadelesine ülkesini seven herkesin destek olması gerektiğini söyledi.

Altun, kamuoyunda Paralel yapı adı verilen oluşumun 28 Şubat'tan sonra daha da güçlendiğini söyleyerek, "Millete karşı darbe olan 28 Şubat'ın yıl dönümünü yaşadığımız şu günlerde, 28 Şubat'ın kamu oyunda paralel yapı adı verilen oluşuma nasıl yaradığının da altını çizmek lazım. 28 Şubat'ta bir taraftan bu oluşumun medya organları darbeye örtülü destek verirken diğer taraftan imam hatipler ve Kur'an kursları kapatıldı, Bu merkeze yakın okullar ise aynen yoluna devam etti ve islami hassasiyeti olan kesimler de çocuğum hem iyi eğitim alsın hem dinini diyaneti öğrensin diye çocuklarını bu yapıya yakın okullara ve dershanelere kaydettirdi. Dolayısı ile ailesi bu harekete çok uzak olan çocuklar bile zaman içerisinde bu işin içerisine girmiş oldular."

DEVLET KADROLARINDA YER BULDULAR

Bir taraftan bürokratik oligarşi ile, diğer taraftan ise vesayetçi kurumlarla mücadele edilirken, milli manevi değerlere sahip olduğunu düşünülen ve gizli ajandalarından uzun süre haberdar olunamayan bu yapının mensuplarının kilit noktalara yerleştiğini dile getiren Salih Altun, "Bürokraside öyle bir dönem yaşandı ki, bu yapıyı hiç benimsemeyen ve karşı olan bürokratlar dahi hükümetin tutumuna göre şekil almak durumunda kaldılar." dedi.

17 - 25 ARALIK'TA MASKE DÜŞTÜ

17 ve 25 Aralık hükümete ve demokrasiye karşı darbe girişimi ile maskenin düştüğünü ve toplumun gerçeğin farkına vardığını dile getiren Altun, "O saatten itibaren saflar iyice belli olmuştur.Bu nedenle Türkiye'nin her alanda ilerlemesi için vesayetçi tüm yapıların devlet içinden temizlenmesi ve herkesin bu gerekliliğin farkında olması lazım" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Yıllardır kardeşi kardeşe düşüren dış mihrakların kendi aralarında ise birlikler kurduğunu, ortak para birimi kullandıklarını söyleyen Ak Parti Ardahan Milletvekili Aday Adayı Salih Altun çözüm sürecinin sağlıklı bir şekilde sürdürülüp nihayete erdirilmesi için gayret edilmesi gerektiğini söyledi. Bölgede görev yaptığı sırada çözüm sürecine desteğin yüzde 100'e yakın olduğunu gözlemlediğini söyleyen Altun, son dönemde yaşanan bazı olayların toplumun bazı kesimlerinde endişeye neden olduğunu bu nedenle herkesin son derece dikkatli ve özenli olması gerektiğini ifade etti. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Milletvekili Aday Adayı Altun; 'Paralel Yapı 28 Şubat'tan Güç Aldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement