AK Parti Milletvekili Çitil, Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

AK Parti Milletvekili Çitil, Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Milletvekili Çitil, Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil ve beraberindeki heyet, İhlas Haber Ajansı Kahramanmaraş Muhabiri Muhammet Özer’i ofisinde ziyaret ederek, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

21.07.2015 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil ve beraberindeki heyet, İhlas Haber Ajansı Kahramanmaraş Muhabiri Muhammet Özer'i ofisinde ziyaret ederek, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Çitil; ziyaret kapsamında, seçim sonuçları, koalisyon hükümeti olasılığı ve Suruç'ta yaşanan patlamaya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İlk olarak 7 Haziran seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti Milletvekili Çitil, vatandaşın tercihine saygı duyduklarını ve çalışmalarına devam ettiklerini ifade ederek, "7 Haziran'da seçimler yapıldıktan sonra bir tablo oluştu. Vatandaşlarımızın tercihine saygı duyuyoruz. Bu da tek başına iktidar olunamayacağını ve koalisyon sürecini başlatan bir süreç olarak gözüktü. Biz parti olarak yüzde 41 oy aldık. Önceki oyumuza oranla düşük bir oy ama neticede birinci partiyiz. İkinci partiyle yüzde 15 fark var. Biz de o mesajı aldık koalisyon kurulmalı. Vatandaşımız bunu istiyor. Samimi geçen bir süreçte vatandaşımızın da gördüğü gibi Başbakanımızın söylemi başından beri hiç değişmedi. Biz öncelikle parti disiplini içerisinde hareket ediyoruz. Bizim düşüncemiz de Sayın Başbakanımızın düşüncesi de aynı. Ne konuşuluyorsa ona göre hareket ediyoruz. Koalisyon kurma çalışmaları da samimi bir şekilde devam ediyor. Benim gördüğüm seçim sonuçlarına CHP ve MHP de çok şaşırdı. AK Parti'nin tek başına iktidar olamayacak milletvekili sayısını çıkarmasına. Hem de hazırlıksız oldukları için koalisyonu da kabul etmiyorlar. Gittiğimizde başka partiyi adres gösteriyorlar, yeri geldiği zaman elini taşın altına koymak lazım. Yani demek istediğim başından beri bu süreçte vatandaşın tercihine saygı duyarak gerekli çalışmaları yapan tek parti AK Parti. Ben kendi adıma erken seçimi daha yakın bir sonuç olarak görüyorum. Fakat MHP veya CHP kabul edilebilir şartlar ortaya koyarsa koalisyon olabilir. Şunu da görüyoruz, erken seçim olursa yıpranmayan tek parti AK Parti olur diye düşünüyorum. Çünkü başından beri söylemini değiştirmeyen bir partiyiz" dedi.

"SURUÇ'TA GERÇEKLEŞTİRİLEN TERÖR SALDIRISINI KINIYORUZ"

"Suruç'ta yaşanan olay ne bir dine, ne de insanlığa sığmaz" diyen Çitil, "Oradaki durum kim tarafından yapılırsa yapılsın kabul edilebilir bir şey değil, şiddetle kınıyoruz. Herhangi bir dine de insanlığa da sığmaz. Biz bunu provokatif bir eylem olarak görüyoruz. Malum bir seçim süreci yaşıyoruz. Başbakanımızın koalisyon kurma çabasındayız bunun yanında erken seçim de olabilir demesinin arifesinde orada bir patlama oldu. Baktığınızda grup Kobani'ye yardıma giderken bir toplantı, bir etkinlik düzenliyor ve patlama oluyor. Millet üzerinde algı oluşturmaya çalışılan durum şu, AK Parti Hükümeti sanki IŞİD'le hareket ediyor, sanki yardım ediyor gibi fikirlerle hükümeti yıpratmaya çalışıyorlar. Fakat dikkat ederseniz IŞİD'i baştan beri terör olarak gören ilk siyasi parti AK Parti. Bunun başından bu yana İslam'a da insanlığa da uymadığını söyleyen partiyiz. Bunun yanında uluslararası arenada Türkiye'yi terörist ülke ya da teröre çanak tutan bir ülke olarak göstermeye çalışıyorlar. Fakat biz kendimizden eminiz, vatandaşımız bizden emin. Biz bu oyunları biliyoruz hem içimizde hem dışımızda takip eden bir ülkeyiz. Vatandaşlarımıza hep sağduyu çağrısında bulunuyoruz. Allah'a şükür devletimiz dimdik ayakta, ne gerekiyorsa istihbarı açıdan ve diğer bakanlık birimlerimizle her türlü çalışmayı yapıyoruz. Tabii ki provokatif bir takım eylemler olabilir, biz bunlara düşmeyeceğiz. Hiç kimseye bir zafiyetimiz de yok. Seçim sonrasında koalisyon dönemi olduğu halde bir sakinlik vardı, biz demoralize olmadık. Millet, hükümetine AK Parti'ye güveniyor. Vatandaşımız da sağduyulu bir şekilde hareket etmeli. Diğer partiler de sağduyulu olmalı ve vatandaşımızı farklı şeylere sürüklememeli" şeklinde konuştu.

"BİZ SIRTIMIZI MİLLETE YASLIYORUZ"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "biz sırtımızı PYD'ye yaslıyoruz" açıklamasına ilişkin, 'biz sırtımızı millete dayıyoruz' diyen Çitil, "Bizim partimiz, hükümetimiz sırtını millete yaslıyor. Biz milletin politikasını güdüyoruz. En çok oy oranına sahip, en çok iradesini yansıtan partiyiz. Milletimiz de bunu bildiği için 13 yıl boyunca bizi iktidar yaptı. Son süreçte yüzde 41'de az oy değil. Avrupa'nın neresine giderseniz gidin yüzde 40'ı geçen her parti tek başına iktidar oluyor. Bundan sonraki süreçte silahlı ve illegal gruplara karşı devletimizin birimler ne gerekiyorsa yapacaklardır. HDP'nin aldığı oylar kendi oyları değil emaneten aldığı oylar. Gördüğüm anketler sonucunda oy oranını artıran tek parti AK Parti. Ben hiçbir partinin şu anki oy oranını yakalayamayacağını düşünüyorum. Yine kararı milletimiz verecek ve AK Parti oyunu artıracaktır" ifadelerini kullandı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Milletvekili Çitil, Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement