AK Parti Milletvekili Erdoğan Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Milletvekili Erdoğan Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Milletvekili Erdoğan Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

25.01.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

AK Parti Konya İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Hüsniye Erdoğan, ülke gündemi ve Konya yatırımları yatırımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin vaatlerinden bahseden Erdoğan, "Özellikle HDP ve CHP'nin tüm engellemelerine rağmen, meclis, milletimizin beklediği yasaları hızla yasalaştırmak için yoğun bir tempo ile gece gündüz demeden çalışmaktadır. Son dönemde; askerlik kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapan kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Bilindiği üzere hükümetimizin söz verdiği vaatlerin hayata geçişi ve takibi için bir koordinasyon kurulu oluşturuldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında milletimize verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyoruz. Bu hafta ise özellikle gençlerimizin ve kadınlarımızın beklediği Torba Yasa Tasarısı maddeleri görüşülmeye başlandı" dedi.

"BİRLİKTEN BEREKET DOĞAR"

Konya yatırımlarından da bahseden Erdoğan, "Konya'mıza gelince şükür ki, projelerimizi hayata geçirme noktasında yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Genel Kurul çalışmalarımız devam ederken de birlikten bereket doğar anlayışıyla Konya'mıza hizmet etme hususunda neler yapabiliriz üzerinde istişarelerde bulunuyoruz. Konya'mızın yeni projeleri ve sorunlarının çözümü için Ankara'dan sağlanacak destekte Konya milletvekilleri olarak üstümüze düşeni eksiksiz bir şekilde yaptığımızdan ve yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Sağlık sektöründe yatırım projelerini yakından takip ettiklerini ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: "Merkez ve taşra ilçelerimizde projelerimiz aksamadan devam etmektedir. İnşaatı biten 50 yataklı Çumra Devlet Hastanesi, 60 üniteli Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hastanesi 2015 yılı içerisinde faaliyete başlamış; 75 yataklı Dr. Vefa Tanır Ilgın Devlet Hastanesi'nin inşaatı bitmiştir. Bunların yanı sıra Altınekin, Çeltik, Seydişehir ilçelerimizde olan yatırımlarımızda da ciddi bir yol kat edildiğini ifade etmek istiyorum. 838 yataklı Karatay Entegre Sağlık Hastanesi'nin arsa ifraz işlemleri yapılmıştır. Arsanın tahsis işlemleri biten projenin üzerinde revizyon çalışmaları hızlı bir şekilde sürmektedir. İnşaatı devam eden 500 yataklı Numune Hastanesi'nin ise yüzde 35'i tamamlanmış olup 2016 yılı içinde hizmete açılacaktır."

Konya çevre yolunun 122 kilometrelik bölümünün 25 kilometresinin yapımının devam ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Global kaleminden yapılan bu iş, hacmi büyük olduğu için, 2016 yatırım yılında tamamı ayrı, müstakil bir proje olarak teklif edilecektir. Yol üzerinde 6 adet tünel, 14 adet viyadük vardır. Kamulaştırma problemi olmayan kesimde çalışma başlamıştır, diğer kesimlerde DOP ve KOP uygulamaları marifetiyle kamulaştırmanın daha ekonomik olarak gerçekleştirilmesi için çalışma başlatılmıştır" şeklinde konuştu.

TBMM çalışmaları ile ilgili de konuşan Hüsniye Erdoğan, "Malumunuz üyesi olduğum Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu olarak çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Yanı sıra aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan meclis araştırması komisyonu üyesi olarak her hafta düzenli bir şekilde toplantılarımızı ifa etme kararı almış bulunmaktayız. Toplantılarımızda aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurları tartışacak ve buna çözüm yolları bulmaya çalışacağız. Ailenin çözüm üretme kapasitesinin arttırılması konusunu uzmanlarıyla görüşeceğiz" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Milletvekili Erdoğan Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement