AK Parti Milletvekili İstişare Toplantısı: Milletvekilleri Cumhurbaşkanı Adaylarını Açıkladı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Milletvekili İstişare Toplantısı: Milletvekilleri Cumhurbaşkanı Adaylarını Açıkladı

-AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası milletvekilleri ile AK Parti Genel Merkezi'nde istişare toplantısı yapıyor.

16.04.2014 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası milletvekilleri ile AK Parti Genel Merkezi'nde istişare toplantısı yapıyor. Yerel seçimlerin sonuçlarının değerlendirilmesi, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve AK Parti'deki 3 dönem kuralının konuşulmasının beklendiği toplantıya katılan bazı milletvekilleri Cumhurbaşkanlığı konusunda gönüllerinden geçen ismi açıkladı.

Başbakan Erdoğan, parti genel merkezinde milletvekilleriyle istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantı öncesi milletvekillerine "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, gönlünüzdeki aday kim?" ve "3 dönem kuralı tüzükten kaldırılmalı mı?" soruları yöneltildi.

Halen devam eden toplantıya katılmak üzere parti genel merkezine gelen bazı milletvekilleri de bu sorulara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, "Cumhurbaşkanlığı seçimi, Başbakanın kendi tercihi olacak" dedi. "3 dönem kuralı tüzükten kaldırılmalı mı?" sorusuna ise Aronat, "Bu konuda kararı, partinin yetkili organlarının vereceğini, kendisinin ilk dönemim" diyerek yanıt verdi.

Şuana kadar kendilerine yöneltilmiş bir soru olmadığını belirten Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ise "Başbakanımızın daveti üzerine buraya geldik kahvaltı yapacağız. Gönlümüzden geçen Cumhurbaşkanı adayı Başbakanımız'dır" dedi. "3 Dönem kuralı tüzükten kaldırılmalı mı?" sorusuna da Çelebi, bir kanaatinin olduğunu, ama onu toplantıda söyleyeceğini yanıtını verdi.

-"BOSTANCI: 3 DÖNEM KURALI KALMALI"-

Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Başbakan Cumhurbaşkanı adayı olduğunda, doğrudan seçileceği görüşünde savundu. Bostancı, "Bu sadece benim, onun değil, Türkiye'de büyük çoğunluğun gönlünden geçen durumdur. Siyaset çok farklı faktörlerde, hesap edilerek yapılan bir iş, Başbakan bugüne kadar bir açıklama yapmadıysa, tüm dengeleri hesap ederek davranacağı için bu şekilde bir strateji takip etmiştir" dedi.

"3 dönem kuralı tüzükten kaldırılmalı mı?" yönündeki soruya ise Bostancı, "3 döneme ilişkin bir kural konuldu. Bunun şartları belli, niçin konulduğu belli. Tabi Türkiye çok dinamik bir ülke, kurulduğu dönemin şartları ile bugünün şartlarını mukayese etmek lazım. Bence 3 dönemin kalması başlangıç şartları bakımından da o kuralları koyarken, genel değerlendirmeye bakarak şuan uygun görünüyor" cevabını verdi.

Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam da partinin Cumhurbaşkanı adayının, partinin yetkili kurumlarınca belirleneceğini belirtirken 3 dönem kuralına yönelik de "Bu daha önce üniversitelerde uygulandı. '2 dönemden fazla rektörlük yapılamaz' diye. Gençlerin göreve gelmesi bakımından faydalı oldu. Siyasi partilerde ne olur bilemiyorum" Cevabını verdi.

AK Parti Tüzüğünün 132. maddesi, üç dönem siyaset yapanlara bir dönem ara verme zorunluluğu getiriyor. Tüzük gereği yeniden aday olamayacaklar arasında Erdoğan'ın da aralarında olduğu 70'in üzerinde isim bulunuyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AK Parti Milletvekili İstişare Toplantısı: Milletvekilleri Cumhurbaşkanı Adaylarını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement