AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'ndan İsveç'e Ziyaret - Son Dakika
Dünya

AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'ndan İsveç'e Ziyaret

AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu\'ndan İsveç\'e Ziyaret

İsveç UETD’nin davetlisi olarak Stockholm’ü ziyaret eden Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu federasyonlar ve derneklerle sabah kahvaltısında buluştu.

11.10.2015 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç UETD'nin davetlisi olarak Stockholm'ü ziyaret eden Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu federasyonlar ve derneklerle sabah kahvaltısında buluştu.

Yeneroğlu burada yaptığı konuşmada, "Bu seçimlerde 2 milyon 800 bin yurt dışı seçmeni, Türkiye'de oy kullanacak seçmenin yüzde 5' ne tekabül etmektedir. Yurt dışındaki seçmenin Türkiye seçimlerine katılma alışkanlığı yeni olduğu için oy kullanmaya teşvik etmek lazımdır" diye konuştu.

Yeneroğlu, "Türkiye'de hükümetin kurulamaması nedeniyle yeniden yapılacak milletvekili seçimleri yurt dışındaki vatandaşlarımıza büyük fırsat sunuyor. Yurt dışı seçmeni kendi yüksek potansiyelini ne kadar güçlü biçimde ortaya koyarsa Türkiye siyasetinin yurt dışı seçmene yönelik ilgisi de o oranda artacak ve nitelik kazanacaktı" dedi ve açıklamalarına şöyle devam etti: "AK Parti iktidar olduğu takdirde yurt dışı eğitim ve kültür politikalarında büyük adımlar atılacaktır. Vatandaşlarımızın askerlik için ödedikleri 6 bin doları bin dolara indireceğiz. Bugün emeklilerin yurt dışından getirdikleri arabalar Türkiye'de 2 sene kalabiliyor. Bunu herkes için 2 sene yapacağız."

Yurt dışı seçmenlerle, oy kullanacak temsilcilikler arasında mesafe sorununa değinen Yeneroğlu, "Otobüs organizasyonumuz hazırlanır hazırlanmaz onları sandık başına getireceğiz" dedi. - STOCKHOLM

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'ndan İsveç'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement