AK Parti'li Özdemir HDP ve Hükümetin Ortak Çağrısı Önemli - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Özdemir HDP ve Hükümetin Ortak Çağrısı Önemli

AK Parti\'li Özdemir HDP ve Hükümetin Ortak Çağrısı Önemli

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, çözüm süreci ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.

03.03.2015 07:33  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, çözüm süreci ve PKK'ya silah bırakma çağrısını değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammet Dervişoğlu ile HDP Heyeti'nin Dolmabahçe Başbakanlık Ofisin'deki görüşme sonrasında PKK'nın silah bırakmasına yönelik çağrıyı değerlendiren AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, çağrının tarihi bir önemi olduğunu belirterek, "bu karar aklı selimin zaferidir. Sürecin ete kemiğe bürünme aşamasıdır. Bu çağrı çözüm sürecinde gelinen en değerli noktadır diyebilirim. Çağrı çok önemli ve değerlidir. Türkiye çözüm sürecinde tarihi bir döneme girmiştir" dedi.

"Çözüm süreci birçok provokasyonu, kumpasları aşarak dün yapılan açıklamayla yeni ve önemli bir zemine kavuşmuştur. Artık Türkiye'de silahın dili sona erecek, demokratik siyasetin önü açılacaktır" diyen Milletvekili Özdemir, sürece herkesimin katkı sunması, elini taşın altına koyması ve tarafların bundan sonra iyiniyet, samimiyet ve kararlılıkla sürece sahip çıkması halinde nihai sonuca daha kolay ulaşılabileceğini bildirdi.

Bu çağrının çözüm sürecinde artık çözüme doğru gelindiğini göstermek açısından önemli olduğunu bildiren Milletvekili Özdemir, silahların bırakılmasının Türkiye tarihinde yeni bir dönemi başlatacağını ve bu vakitten sonra bir provoskasyon olmaması halinde Türkiye'nin önünde önemli kapıların açılabileceğini kaydetti.

Bundan sonra özellikle yapılacak açıklamalara çok dikkat edilmesi gerektiğini ve süreci sekteye uğratacak, provoke edecek hedef gösterici açıklamalardan kesinlikle kaçınılması gerektiğini belirten Milletvekili Özdemir, "herkes açıklamasında nefrete, şiddete yönlendirecek sözlerden kaçınarak, barışa, kardeşliğe katkı sunacak şekilde konuşmalıdır. Süreci zehirleyecek açıklamalar çözüm sürecine darbe vurmaktan başka bir anlam taşımayacaktır" şeklinde konuştu.

Bundan sonra silahların devre dışı kalmasının demokratik gelişime de hız katacağına vurgu yapan Milletvekili Özdemir, milletin desteğiyle sürecin nihai sonuca ulaştırılmasında hükümüten büyük kararlılık içinde olduğunu söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Politika AK Parti'li Özdemir HDP ve Hükümetin Ortak Çağrısı Önemli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement