AK Parti Milletvekili Tayyar, 'Şah Fırat' Operasyonuna İlişkin Eleştirileri Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

AK Parti Milletvekili Tayyar, 'Şah Fırat' Operasyonuna İlişkin Eleştirileri Değerlendirdi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, ‘Şah Fırat’ Operasyonuyla ilgili paralel yapının eleştirilerine ilişkin, “Bugün Türkiye’ye ihanet eden ve Türkiye’nin özel bilgilerini İsrail gizli servisine Amerikan gizli servisine diğer gizli servislerine satmış, pazarlamış bu ihanet çetesi kalkmış şimdi Türkiye’de yurtseverlik yapıyor” dedi.

23.02.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 'Şah Fırat' Operasyonuyla ilgili paralel yapının eleştirilerine ilişkin, "Bugün Türkiye'ye ihanet eden ve Türkiye'nin özel bilgilerini İsrail gizli servisine Amerikan gizli servisine diğer gizli servislerine satmış, pazarlamış bu ihanet çetesi kalkmış şimdi Türkiye'de yurtseverlik yapıyor" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar, İHA ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yapılan 'Şah Fırat' operasyonuyla ilgili Tayyar, "Türkiye burada gerçekten çok tarihi için önemli bir operasyonun gerçekleştirdi. Görüyoruz ki her konuya muhalefet eden bizdeki bu siyasi yapılar ve son dönemde de bu yapıya eklemlenen paralel yapı var. Onlar operasyonun başladığı andan itibaren hatta operasyona katılan askerlerin güvenliğini riske edecek şekilde çok ahlaksızca sosyal medyada yayınlar yaptılar. Hala buna da devam ediyorlar. Yani biz bunlara ihanet çetesi dediğimiz zaman incinen kırılan ve üzülenler bu son olup bitenler karşısında bize hak veriyordur diye düşünüyorum. siz eğer bu kadar önemli menfaatleri karşısında böyle bir tavır alıyorsanız, askerinizin güvenliğini tehlikeye sokuyorsunuz bunu başka türlü ifade etmek bana göre mümkün değil diye düşünüyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN TOPRAĞI BÜYÜMÜŞTÜR"

"Batı'da operasyonun çok başarılı olduğuna ilişkin yorumlar ve değerlendirmeler var akıl bunu gerektirir" diyen Tayyar, "Suriye ve İran'ın tutumunu anlıyoruz ama CHP'nin özellikle MHP'nin bu kadar agresif ve sert tavrı anlaşılabilir değil. 'Toprak kaybı' diye söz ediyorlar. Türkiye'nin sınırları yüz ölçümü 780 bin kilometrekare orada bir 10 dönüm daha buna eklenmiştir. Aslında Türkiye'nin toprağı büyümüştür. Yani sizin sınırınızda Suriye tarafında bir 10 dönümü siz kendinize kattınız. Diğer tarafı da siz terk etmiş bırakmış değilsiniz. Şartlar normalleştiğinde oradaki hakkınızı ve hukukunuzu da arayacaksınız" dedi.

"NE YAPSANIZ, AĞZINIZLA KUŞ TUTSANIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU UCUZ SİYASET UĞRUNA MAALESEF BU TÜR SAÇMALIKLARIN İÇERİSİNE GİREBİLİYOR"

IŞİD'in Musul Konsolosluğuna girmesiyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Musul'la ilgili neden boşaltmanız" yönündeki eleştirilerinin ve "Şah Fırat" Operasyonu ile ilgili dün yaptığı açıklamasının hatırlatılması üzerine Tayyar, "Ne yapsanız, ağzınızla kuş tutsanız Kemal Kılıçdaroğlu ucuz siyaset uğruna maalesef bu tür saçmalıkların içerisine girebiliyor. Bu açıklamanın akılcı hiçbir tarafı yok. Boşaltmasaydınız ne olurdu? Musul Konsolosluğuna IŞİD girdiği zaman uzunca süre Türkiye'nin hareket kabiliyeti sınırlandı. IŞİD'in o bölgedeki operasyonlar karşısında Türkiye'nin daha etkin pozisyon alması gerektiğini söylediklerinde Türkiye'ye de şu eleştiriyi getirdi. "49 insanı IŞİD'in elinde ne yapacak" ifadelerini kullandı.

Düne kadar Süleyman Şah'ın kim olduğunu bilmeyen Diriliş Dizisi yayımlanıncaya kadar Süleyman Şah'ın varlığından haberdar olmayanların şimdi "Vatan millet Sakarya" politikası yapmaya başladığını ifade eden Tayyar, " AK Parti düşmanlığında her şeyi öğrendiniz. Gezi olaylarında da gördük. Hayatı boyunca alnı secdeye gelmeyenler bir anda namaz kılmaya başladı. Sonra kandil simidi dağıtır oldular. Gezi Olaylarının ülke ekonomisine ve siyasetine çok zararı oldu. Türkiye'nin uluslar arası imajını olumsuz etkiledi ama bir taraftan da en azından kendi dinlerini tanıma konusunda çaba göstermeleri de bana göre Gezi olaylarının bir kazanımı diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE BURADA ÇOK TARİHİ BİR OPERASYON YAPTI"

Türkiye'nin gücü karşısında Suriye'nin ayakta kalabilmesi ve dayanabilmesinin mümkün olmadığını anlatan Tayyar, "Türkiye'nin operasyonel gücünü ortaya koyması bakımından son derece önemli. Aynı zamanda uluslar arası mesajdır. Şam ve 3 gün meselesini diline dolayanlar, TSK'nın ve Türkiye'nin 9 saatte 90 kilometrelik mesafeye yaptığı operasyonu bir kenara yazsınlar. Türkiye burada çok tarihi bir operasyon yaptı. Gelecekte oluşturulacak yeni Suriye politikalarında elini daha da güçlendirdi. Daha rahat hareket edebilecek bir ortamı oluşturdu" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN BU KOZMİK BİLGİLERİNİ DIŞARIYA SIZDIRAN İHANET ÇETESİ ŞİMDİ YURTSEVERLİK YAPIYOR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Bu operasyon öncesinde kimseden izin alınmamıştır ve yardım talep edilmemiştir" sözlerine yönelik Tayyar, şunları kaydetti:

"Burada bir bilgi verme söz konusu. 'Ben buraya giriyorum sakın benim karşıma çıkmayın ve yanlış iş yapmayın ama bunu yaparken de benim niyetim barışçıl ve uluslar arası hukuktan kaynaklanan yetkimi kullanıyorum burada' bununla ilgili bilgi PYD'ye ve Suriye'ye de veriliyor. Bir izin almak değildir bu. PYD ve IŞİD'in Türkiye ile bir savaşı şu aşamada göze alabileceklerine ben ihtimal vermiyorum. Bana göre Türkiye çok stratejik bir hamle yapmıştır. Böyle bir operasyon bekleniyor muydu? Ben bekliyordum ama takvimi konusunda hiç kimsenin bilgisi yoktu. Çok özenle takvimin planlandığını görüyoruz" dedi.

Tayyar, operasyonun önceden medyaya ya da kamuoyuna sızmamış olmasının paralel yapının gücünün baya azaldığını gösterdiğini belirterek, "Türkiye'nin bu kozmik bilgilerini dışarıya sızdıran ihanet çetesi şimdi yurtseverlik yapıyor. Vay efendim siz vatan toprağını nasıl bırakır gelirsiniz. Kardeşim sen 780 bin kilometrelik vatan toprağını satmış insanlarsınız. Şimdi kalkıyorsunuz burada bu operasyonu eleştiriyorsunuz. Bugün Türkiye'ye ihanet eden ve Türkiye'nin özel bilgilerini İsrail gizli servisine Amerikan gizli servisine diğer gizli servislerine satmış, pazarlamış, bu ihanet çetesi kalkmış şimdi Türkiye'de yurtseverlik yapıyor. Sen bırak oradaki 10 dönüm yeri sen 780 bin kilometrelik alanı satıyorsun pazarlıyorsun, satmak istiyorsun ondan sonra yurtseverlik " ifadelerini kullandı.

"ASKERLERİN KOORDİNATLARINI VERECEK KADAR AŞAĞILIK YAYINLARA NİYE BAŞLADINIZ"

Operasyon duyulduktan sonra uluslar arası koalisyona, Suriye'ye oradaki yerel unsurlara bilgi verildiğini ve bu bilgilerin o kaynaklardan sızdığını anlatan Tayyar, "Operasyon başladıktan sonra bu sızıntı oldu. HDP'den bile açıklama geldi neredeyse. Paralel yapıda bilgi sahibi oldu herkes gibi. O andan itibaren ihanete devam ettiler. Askerlerin koordinatlarını verdiler sosyal medyada. Hani siz ülkenin menfaatlerini düşünüyordunuz. Menfaatlerini düşünüyorsanız o zaman operasyon tamamlanmadan askerlerin koordinatlarını verecek kadar aşağılık yayınlara niye başladınız. Demek ki Türkiye'nin paralel yapıyla mücadelesi belli bir aşamaya gelmiş" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN SINIRLARI DA GENİŞLEMİŞ OLDU BU VESİLEYLE 780 BİN KİLOMETRE KARE ARTI 10 DÖNÜM EKLENDİ"

"Türkiye'nin sınırları da genişlemiş oldu bu vesileyle 780 bin kilometre kare artı 10 dönüm eklendi" diyen Tayyar, "Artık Türkiye'nin yeni haritasını yaparken 10 dönümü de içine katacaksınız" dedi.

Operasyonla ilgili bilgi veren Tayyar, bir ekibin yeni Türbe olarak belirlenen yere gittiğini ve onun çevresini güvenlikli hale getirdiğini, diğer taraftan da naaşı alıp geldiğini söyleyerek, "O fotoğraf karesi gerçekten çok tarihi bir fotoğraf karesidir. Sayın Başbakan ve etrafında askerlerin olduğu o fotoğraf karesi. 28 Şubat sürecini çok iyi hatırlıyorum. Kuzey Irak'a operasyon yapıldı dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan ve dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'in haberi yoktu. Medyadan öğrendiler bunu. Medyadan öğrenen hükümetler o zaman öyleydi. Çünkü sivil otoriteyi tanımayan bir yapı vardı. AK Parti Türkiye'de çok şeyi değiştirdi. Askeri sivil otoriteye entegre etti. Artık daha şeffaf yürütülüyor" değerlendirmesinde bulundu.

"PARALEL YAPI AK PARTİ'Yİ HÜKÜMETTEN İNDİRİNCEYE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I TASFİYE EDİNCEYE KADAR BU KAVGASINI, BU MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEK"

"Şah Fırat" Operasyonuyla ilgili paralel medyada 'geri çekilme operasyonu' ve 'bu operasyona başarı demek komikliktir' yönündeki ifadelere ilişkin Tayyar, "Paralel yapının kendisi komik zaten. Burada bir geri çekilme söz konusu ise paralel yapı açısından söz konusu olabilir. Çünkü paralel yapı AK Parti'yi hükümetten indirinceye Recep Tayyip Erdoğan'ı tasfiye edinceye kadar bu kavgasını, bu mücadelesini sürdürecek. Bunu yaparken de uluslar arası camiayı harekete geçirmek isteyecek. Türkiye karşıtı, hükümet karşıtı her türlü operasyonun içinde yer alacaklar. Paralel yapının bugün İran ile Suriye rejimiyle yan yana fotoğraf vermesi ve birlikte hareket etmeleri herhalde hiç kimse için yadırgatıcı değildir. AK Parti ve Tayyip Erdoğan düşmanlığında, Türkiye düşmanlığında ittifak etmiş vaziyetteler. Bence bu çok anlaşılır halde. Artık paralel yapının niyeti daha da deşifre olmuş vaziyette. Artık bunların ihanet şebekesi olduğunu herkes çok iyi görmeye başladı" diye konuştu.

"ŞUANDA TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE BOLCA TRAFİK CEZASI KESİYORLAR. SEÇİME DOĞRU BU DAHA DA ARTACAK"

Paralel yapının devletten ayıklanmadığını bildiren Tayyar, şöyle konuştu:

"Sadece devletin istihbarı ve operasyonel alanlarından uzaklaştırıldılar. Eğer bu yönüyle bakarsak yüzde 60 yüzde 70 oranında tasfiyeden söz edebiliriz etkisizleşme bakımından bir tasfiyeden söz edebiliriz. Yani 'Şah Fırat' Operasyonunu önceden bilgi alamıyorlar ama her gün trafik cezası keserek vatandaşı canından bezdirebiliyorlar. Şuanda Türkiye'nin her yerinde bunları biraz daha etkisizleştirmek için asayişti, kaçakçılıktı, organize suçlarla istihbarat alanlarından uzaklaştırırken bunları bir yere vereceksiniz daha böyle etkisiz diye düşünülen yerlere, trafik gibi yerlere veriyorsunuz orada da başka güçleri devreye geçiriyorlar. Şuanda Türkiye'nin her yerinde bolca trafik cezası kesiyorlar. Seçime doğru bu daha da artacak. Maliye de, vergi dairelerinde çok fazla var. Çok fazla iş yeri denetimleri olacak yeni dönemde artacak bunlar. İş yerlerine, esnafa, vatandaşa bol bol ceza kesecekler, bol bol trafik cezaları kesecekler. Milleti canından bezdirecek çok fazla iş yapacaklar. Seçime doğru da canından bunalan vatandaş başlayacak bunun faturasını hükümete kesecek, siyasi otoriteye kesecekler. Bunu yapacaklar. Ellerindeki her enstrümanı farklı şekilde kullanıyorlar. Doğru "Şah Fırat" Operasyonunu artık önceden bilemiyorlar, paralel yapı operasyonlarını önceden veremiyorlar bu manada ciddi bir irtifa kaybettiler ama diğer alanlarda bu sefer etki oluşturmaya çalışıyorlar. Trafikte vergi dairelerinde bu tür faturalar çıkaracaklar vatandaşı canından bezdirmek için buna karşıda herkesin dikkatli olması lazım."

"DOĞUYU VE GÜNEYDOĞUYU YARGININ FOSSEPTİĞİ HALİNE GETİRMEYİN SİZİ BURADAN UYARIYORUM"

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu da (HSYK) uyaran Tayyar, "Lütfen paralel yapı mensubu hakim ve savcıların Ankara merkezden uzaklaştırırken Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğu ve Doğuya göndermeyin. Doğuyu ve Güneydoğuyu yargının fosseptiği haline getirmeyin sizi buradan uyarıyorum. Şuanda Gaziantep'te kendi seçim bölgem olduğu için söylemiyorum sadece. Gaziantep o bölgenin en stratejik alanlarından birisidir. Ankara'yı boşaltırken oraya gönderdiğiniz adamlar orayı risk alanı haline getirmeye başladılar. Şuanda Gaziantep'te yüzde 50-60 oranındalar çok fazlalaştılar. Gaziantep'ten Diyarbakır'a kadar, iki önemli merkez var. Bu bölgeleri lütfen yargının fosseptiği haline getirmeyin" diye konuştu.

TBMM'deki "İç güvenlik Paketi" görüşmelerine değinen Tayyar, "AK Partili bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir sabır gösterdiler. Saatlerce bize hakaret ettiler, saatlerce bize küfür ettiler, saatlerce iftira attılar ama Meclisi çalıştırmak, demokrasiyi işletmek ve milletin beklediği o kanunun çıkartılması için bunların hepsine sustular. Yargıda haklarını arayacaklar. Şuanda o iftiraları atanlar, küfredenlerle ilgili arka arkaya davalar açılacak. Şuanda hem grup çalışıyor hem milletvekilleri çalışıyor. Zannediyorum bununla ilgili çok sayıda dava gelecek" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Milletvekili Tayyar, 'Şah Fırat' Operasyonuna İlişkin Eleştirileri Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement