AK Parti Milletvekili Tunç: "Tek Terörist Kalmayana Kadar Mücadeleye Devam" - Son Dakika
Politika

AK Parti Milletvekili Tunç: "Tek Terörist Kalmayana Kadar Mücadeleye Devam"

AK Parti Milletvekili Tunç: "Tek Terörist Kalmayana Kadar Mücadeleye Devam"

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulunda HDP grup önerisi aleyhinde partisi adına söz aldı.

13.02.2016 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulunda HDP grup önerisi aleyhinde partisi adına söz aldı.

'HDP grup önerisine geçmeden önce, burada benden önce konuşma yapan milletvekillerimizin bazı cümleleriyle ilgili açıklamalar yapmakta fayda olduğu kanaatindeyim' diyerek söze başlayan Milletvekili Tunç; "Şimdi, şöyle bir cümle kullanıldı; "Kürtlere yönelik düşmane tutum, Kürtlere yönelik zulüm politikası işlenmektedir." denildi. Buradan şunu tekrar ifade ediyoruz: Kürtlere yönelik zulüm politikasını işleyen PKK terör örgütüdür" dedi.

"TEK TERÖRİST KALMAYANA KADAR DEVAM"

Milletvekili Tunç, " Türkiye Cumhuriyeti'nin PKK terör örgütüyle mücadelesi söz konusudur. Bunu bütün Türk milleti de bilmektedir, Güneydoğu Bölgesi'nde yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımız da bilmektedir, bütün dünya da PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmiştir ve bu mücadele dağlarda ve şehirlerde bir tek terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir, bu kararlılıktan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini hiç kimse vazgeçiremeyecektir" diye konuştu.

"YATIRIM ÜSTÜNE YATIRIM YAPTIK"

PKK'nın Kürt halkını temsil etmediğini ifade eden Milletvekili Tunç, "Terör örgütü PKK, Kürt kökenli vatandaşlarımızın haklarını savunan bir örgüt değildir. Değerli milletvekilleri; bilakis, onların insan haklarından kaynaklanan sorunlarını son on üç yılda gideren AK Parti'den rahatsızdır. Son on üç yılda bölgeye yatırım üstüne yatırım yapan, havaalanları yapan, hastaneler yapan, orayı yeniden imar eden AK PARTİ Hükümetinden, Recep Tayyip Erdoğan'dan, Ahmet Davutoğlu'ndan ve AK Parti kadrolarından terör örgütü PKK rahatsızdır" diye konuştu.

"ANA DİLDE EĞİTİMİ SAĞLADIK"

Kürt vatandaşlarımızla ilgili olarak, ret ve asimilasyon politikalarını ortadan kaldırarak en temel insan haklarından yararlandırılmadığı yönündeki eleştirileri ortadan kaldırdıklarını söyleyen Milletvekili Tunç, "AK Parti, terör örgütünün malzeme olarak kullandığı hususları ortadan kaldırdığı için hep hedef olmuştur ve olmaktadır. PKK terör örgütü, bölge insanının huzuru yakalamasından rahatsız olmuştur, çözüm sürecinden rahatsız olmuştur; 2002 yılından bu yana, AK Parti'nin iktidara gelmesinden itibaren gerek demokratikleşme adımları gerek bölgeye yapılan yatırımlardan çok rahatsız olmuştur. Daha ilk iktidara geldiğimizde, yıllarca devam eden olağanüstü hali kaldıran AK Parti'nin bu uygulamasından terör örgütü PKK rahatsız olmuştur. "Ana dilde savunma yapabilirsin." diyen AK Parti iktidarından, Türkiye Büyük Millet Meclisinden rahatsız olmuştur"ifadesini kullandı.

Tunç konuşmasının sonunda, HDP grup önerisinin, araştırma önergesinin konusuyla ilgili soruşturma devam ettiğinden grup önerisinin gündeme alınmasına katılmadığımı belirtti. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Milletvekili Tunç: 'Tek Terörist Kalmayana Kadar Mücadeleye Devam' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement