Beşir Atalay, AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Oldu - Son Dakika
Güncel

Beşir Atalay, AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Oldu

Beşir Atalay, tanıtım ve medyadan sorumlu genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü oldu. Hüseyin Çelik ve Salih Kapusuz yeni yönetimde yer almayacak.

29.08.2014 20:13  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. AK Parti Genel Merkezi'nde, ilk kez Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantı, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Toplantı sonrası yapılan açıklamada AK Parti Sözcülüğü ile Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına, Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay getirildiği açıklandı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, MKYK sonrası yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un pazartesi günü yemin edeceğini söyledi. Atalay, Bakanlar Kurulu'nun pazartesi günü saat 10.00'da, grubun ise saat 12.30'da toplanacağını açıkladı.

AK PARTİ'DE 3 DEĞİŞİKLİK OLDU

AK Parti Sözcülüğü ile Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına, Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay getirildi.

Hüseyin Çelik ve Salih Kapusuz yeni yönetimde yer almayacak.

Numan Kurtulmuş'un yerine Mehmet Muş, Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcılığı'na getirildi.

Öznur Çalık, Halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

ÇELİK'İN YERİNE ATALAY

Toplantıya ilişkin basın açıklamasına Hüseyin Çelik ile birlikte Beşir Atalay geldi. Hüseyin Çelik görevi Beşir Atalay'a devrettiğini açıkladı. Beşir Atalay, partide yeni bir görevlendirme olduğunu söyledi.

YERİNİ KORUYANLAR

Siyasi ve Hukuki İşler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Teşkilat Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Seçim İşleri Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Sosyal İşler Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Mali ve İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Ar-Ge Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Genel Sekreterlik Genel Sekreter Haluk İpek ise yerini korudu.

HÜSEYİN ÇELİK: BENİ YANINDA DANIŞMAN OLARAK İSTEDİ

Beşir Atalay ile birlikte kameralar karşısına çıkan Hüseyin Çelik konuyla ilgili "Bazı göre değişiklikleri oldu. Ben parti sözcülüğü görevini yürütüyordum. Başbakanımız çağırdı ve görev değişikliği yapmak istediğini söyledi. Bu göreve son olarak Başbakan Yardımcısı olan Beşir Atalay'a devretmemi söyledi. Beni de yanında yakınında danışman olarak arzu ettiğini söyledi." dedi.

Çelik şunları söyledi: "Bugün bu görevdesiniz yarın başka görevdesiniz. Partimizin neferi olarak çalışmalara devam edeceğiz. Partimizin millletle olan yolcuğuunda payidar olamsı için elimizden geleni yapacağız."

ATALAY: BENİM İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU

Çelik'ten görevi devralan Beşir Atalay ise şu ifadeleri kullandı: "Benim içinde sürpriz olan bir görev değişikliği. Daha bugün yeni başbakan yardımcımıza görevimi teslim etmiştim. Burada yeni bir görev değişimi oldu. Bizlerin kardeşliği çok derindir. Hüseyin hocamla kardeşliğimiz çok derindir. Kendisi en yakın danışman konumunda görev yapacak, yine birlikte olacağız. Bu kadar uzun yıllar bu görevi yürüttü. Şimdi ben yürüteceğim. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum."

Atalay'ın açıklamalarından satır başları

"İLK BAKANLAR KURULU PAZARTESİ"

Bundan sonra Basın Sözcüsü ve Parti İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak hükümetimiz adına açıklamaları ben yapacağım. Bu MYK’da pazartesi 18.00’de ilk toplantısını yapacak. Şu günlerin şu ayların Türkiye için büyük değişimlere sahne olduğunu biliyoruz. İlk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı göreve başladı. Göreve gelen ve görevden alınan arkadaşlarımızın birbirlerine karşı tutumları Türkiye’de dikkate değer görüntüler. Önümüzdeki hafta yoğun bir hafta olacak. Özellikle pazartesi günü 62. Hükümet 5. Ak Parti Hükümeti ilk bakanlar kurulunu yapacak. Ayrıca yine pazartesi günü 12.30’da Meclis’te grup toplantımız yapılacak. Saat 14.00’te de TBMM Genel Kurul’u toplanacak ve hükümet programı okunacak.

"1 EYLÜL'DE HÜKÜMET PROGRAMI OKUNACAK, 6 EYLÜL'DE OYLAMA VAR"

Hükümet programı 1 Eylül’de Meclis’te okunacak, 48 saat sonra program üzerinde görüşme yapılacak ve 6 Eylül’de program üzerinde oylama yapılacak. İlk genel kurulda milletvekili olmayan bakan arkadaşımız Numan Kurtulmuş yemin edecek. 6 Eylül’de güven oylamasından sonra 7, 8, 9 Eylül’de de yarım kalan torba yasa görüşmeleri devam edecek ve Meclis tatile girecek. 1 Ekim’de de Meclis normal açılışını yapacak. Birinci olağanüstü kongremiz iyi düzenlenmiş, oradaki sıcak atmosfer dışında kimsenin şikayetinin olmadığı, oylamaya çok yüksek katılımın olduğu bir kongreydi. MKYK üyelerimiz önemli değerlendirmeler yaptılar. Sizlerle iletişimde tanıtımla ilgili birimimiz bundan sonra da sık bilgilendirmeler içinde olacak. İletişimimiz gayet iyi olacak. Ben her zaman şeffaflığı savundum. Partimizle ilgili verebileceğimiz bilgileri sizlere en kısa şekilde vereceğiz. Sizlerle iyi bir iletişim içinde olacağımıza inanıyorum.”

"PARALEL YAPIYLA İLGİLİ KARARLILIĞIMIZI BİLİYORSUNUZ"

Bizim paralel yapıyla ilgili kararlılığımızı hepiniz biliyorsunuz. O konunun geçmişini en iyi bilenlerden birisiyim ben, eski içişleri bakanı olarak. Benim için bugünkü bu görev sürpriz oldu. Bakanlığı, başbakan yardımcılığını devrederken böyle bir görevi bilmiyordum.”

Beşir Atalay, AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beşir Atalay, AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ayse: bir pkk lı gitti diğeri geldi. 12 8 Yanıtla
  • 46: ülkede suriyeliler her yerde terör estiriyor bunu görmuyorlar mı 5 6 milyonu gecti türkiyeye gelen gelmeyede devam ediyor hepsi türkiyeye gelmek isityor ama burda türkiyede bulunmak ve aynı suriye gibi yapmak istiyorlar hal iyice cenında bezdi bunları yollasınlar daha kötü şeyler olacak bu saygısız ve ırc suriyelileri derhal ülkeden cıkarsınlar bu yazıları inşallah yetgili biri görür 12 1 Yanıtla
  • gubetci kazim: huseyin celik beyi daha iyi yerlere koymakta fayda var cunku kendileri tarafsiz ve iyibir politikaci her zaman dogrulari konusan bir kisi 4 7 Yanıtla
  • ferhat: Vay be çelik gibi adam gitti . Yazık 2 6 Yanıtla
  • Bitlis Kaymakamı Öğrencilerle İftar Yaptı
    09:34 Bitlis Kaymakamı Öğrencilerle İftar Yaptı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde bulunan Kadir Has Anadolu Lisesi yurdunda kalan öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Nurhalil Özçelik, samimi bir ortamda iftar yaptı. Kaymakam Özçelik, gençlerle sohbet ederek Ramazan ayının manevi atmosferini paylaştı ve tüm öğrencilere hayırlı ramazanlar diledi. Ayrıca, gençlerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlayarak, geleceğe dair umutlarını paylaşıp, eğitim hayatlarında başarılar diledi.

  • Erzincan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2023 yılında 274 bin 873 çağrı geldi
    09:33 Erzincan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2023 yılında 274 bin 873 çağrı geldi

    Erzincan'da bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne 2023 yılında toplam 274 bin 873 çağrı yapıldığı açıklandı. Bu çağrıların yüzde 15,58'i asılsız ihbar olarak kaydedildi. Müdür Metin Kuleli, asılsız ihbarların suç olduğunu ve cezalarının uygulandığını belirtti. Ayrıca vatandaşlardan yanlış yerlere çağrı yapmamaları ve asılsız ihbarlarla çağrı merkezini meşgul etmemeleri ricasında bulundu.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı
    09:33 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla azalışla 9.687,25 puandan başladı. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destek, 9.800 ve 9.900 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    09:32 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin çeşitli suçlar işlediği tespit edildi.

  • Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi
    09:31 Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği Harmancık'ta gerçekleşti. Harmancık Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen iftar yemeğine 2 bin 500 kişi katıldı. Yoğun katılımdan dolayı cadde trafiğe kapatılarak masalar kuruldu. İftar programına Bursa Ak Parti Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Mesten, muhtarlar ve Harmancıklı vatandaşlar katıldı. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, memnuniyetini belirterek hayırsever destekleriyle iftar çadırının her gün hizmet verdiğini ve katılımcılara teşekkür etti. Etkinlikte Hacivat Karagöz gösterisi de yapıldı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Vatandaşlarla İftarda Buluştu
    09:29 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Vatandaşlarla İftarda Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin ile birlikte iftara katıldı.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turistik çarşılar ve Balık Hali esnafını ziyaret etti
    09:29 Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turistik çarşılar ve Balık Hali esnafını ziyaret etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turistik çarşılar ve Balık Hali esnafını ziyaret ederek, esnafa hayırlı işler dileğinde bulundu ve yapacakları yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti
    09:29 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Tarsus'ta esnafı ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus ilçesinde Kırklar Pazar Yeri'ni ve Atatürk Caddesi esnafını ziyaret etti. Seçer'e yoğun ilgi gösterildi ve vatandaşlar desteklerini dile getirdi. Ziyaret sırasında vatandaşlara hizmet broşürü, pazar çantası ve oyuncak dağıtıldı.

  • Anka Haber Ajansı 19 Mart Salı Gündemi
    09:29 Anka Haber Ajansı 19 Mart Salı Gündemi

    ANKA HABER AJANSI 19 MART SALI GÜNDEMİ


Advertisement