AK Parti Mkyk Üyesi Yaşar Karayel ile Ziraat Odalarından Kayseri Şeker'e Teşekkür Ziyareti - Son Dakika
Yerel

AK Parti Mkyk Üyesi Yaşar Karayel ile Ziraat Odalarından Kayseri Şeker'e Teşekkür Ziyareti

AK Parti Mkyk Üyesi Yaşar Karayel ile Ziraat Odalarından Kayseri Şeker\'e Teşekkür Ziyareti

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Yaşar Karayel ile Ziraat Odaları Kayseri Şeker’e Pancar paralarını erken ödemesinden dolayı çiftçiler ve oda üyeleri adına Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’a teşekkür etti.

25.01.2016 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Yaşar Karayel ile Ziraat Odaları Kayseri Şeker'e Pancar paralarını erken ödemesinden dolayı çiftçiler ve oda üyeleri adına Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'a teşekkür etti.

MKYK Üyesi Yaşar Karayel, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, Develi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Murat, Tomarza Ziraat Odası Başkanı Sami Nalbant, Bünyan Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özsolak, Sarız Ziraat Odası Başkanı Mehmet Erkek, Sarıoğlan Ziraat Odası Başkanı Burhan Akdoğan, Felahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kuzugüden, Akkışla Ziraat Odası Başkanı Sedat Eraslan Kayseri Şeker'e Pancar paralarını erken ödemesinden dolayı çiftçiler ve oda üyeleri adına Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'a teşekkür etti. Ziyarette Kayseri şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Hurşit Dede ve Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli de hazır bulundu.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Yaşar Karayel ziyaret esnasında yapmış olduğu konuşmada; "Kayseri şeker yönetimine çiftçilerin alın teri kurumadan ödeme yaptıkları için teşekkür ediyorum. Bu sene bereketli bir kampanya dönemi geçiren Kayseri Şeker, Türkiye deki şeker fabrikaları içerisinde kendisine verilen kotadan daha fazla üreten tek fabrika oldu. Kayseri şeker, geçmişte sıkıntıya düşmüş ve şimdi ise çiftçisine en erken zamanda parasını ödeyebilen bir kuruluş haline gelmiştir. Kayseri Şeker'in kurmuş oldukları lisanslı depoculuk programı ve planlaması da tüm Türkiye'ye örnek olacak bir proje. Özellikle 80 bin çiftçimizin 15-20 bini fiili olarak çiftçilikle uğraşıyor. Hem Kayserimize hem insanlarımıza büyük katkılar sağlıyorlar. Bu vesile ile ziraat odası başkanlarımıza bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Kayseri Şeker Fabrikasına da Sayın Başkan başta olmak üzere diğer yöneticilerine de teşekkür ediyorum. Şehrimize ve tüm çiftçilerimize hayırlı olsun" dedi.

Kayseri Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Kocasinan Ziraat Oda Başkanı Abdulkadir Güneş de Ziraat Odaları Başkanları adına yaptığı konuşmasında; "Bugün burada ziyaretimizin amacı ocak ayında ödenen pancar parası ile ilgili bir teşekkür ziyaretiydi. Türkiye de ki en yüksek pancar fiyatını değerli Başkanımız Hüseyin Akay açıkladı ton başı 190 TL devlet artı 10 TL ilave olarak fabrika verdi. Zaten şeker fabrikasının nerden nerelere geldiğini çiftçimizde biliyor. Kamuoyu da biliyor, oda başkanlarımızda biliyor. Çok şükür şeker fabrikamız altın çağını yaşıyor. Evvelden paramızı alabilecek miyiz deyip tereddüt eden çiftçilerimiz şimdi kota verin pancar ekelim diye geliyorlar. Çok şükür biz bundan çok memnunuz. Bu çiftçimizin aldığı şeker parası anasının ak sütü kadar helal. Biz 78 milyon nüfusu doyuruyoruz. Çok şükür pancardan kar ediyoruz. Lisanslı depoculuktan dolayı da başkanım diğer ürünlere önem veriyor. o yüzden çiftçi ve oda başkanları olarak hep iyi yönettiği için, iyi hizmet ettiği için ve çiftçilere değer verdiği için biz bundan dolayı tarafız. İyiden yana tarafız. Taraf olmaya da devam edeceğiz. Başkanıma başarılar diliyorum. Allah'ım birlik ve beraberliğimizi bozmasın" diye konuştu.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da, "Öncelikle AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Yaşar Karayel'e de çok teşekkür ediyorum. Kayseri Ziraat Odası Koordinatörü Kadir Güneş önderliğinde. Ziraat Odası başkanlarımız bugün topluca ziyarete geldiler. Onlarda pancar parasını erken ödememizden dolayı çiftçiler adına teşekkür ziyaretinde bulundular. Bu inceliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Biz vekilimizin de söylediği gibi çiftçimize iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. Biz sadece pancar bedelini erken ödemekle kalmadık çiftçilerimize en yüksek rakamı verdik. Bu da bizim için mutluluk vesilesi. Bunun sonucunda da Kayseri, Nevşehir, Yozgat ve Sivas bölgelerinde bulunan çiftçilerimiz hepsi daha fazla pancar ekmek istiyorlar. Bu yönüyle baktığımız zamanda bu Türkiye de bir ilk. Diğer bölgelere baktığımız zaman kotaları dolduramıyorlar ama bizim çiftçimiz daha fazla üretmek ve daha fazla kazanmak için kota talebinde bulunuyorlar. İnşallah ilgili kurumlar Kayseri Şekere bu imkanı sağlarsa verilecek kotaları çiftçilere dağıtmak konusunda gerekeni yapıyoruz. Bu sayede de çiftçimiz en çok para kazandığı pancarı daha fazla üretme imkanı bulur. Ben bütün çiftçilerimize bereketler diliyorum inşallah aldıkları paranın hayrını görürler. Bu senede iyi kar yağıyor. Buda bereketin bir göstergesi. Böylece Kayseri Şekerin çiftçisi inşallah en iyi duruma gelir. Ben ziraat odası başkanlarımıza da çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Mkyk Üyesi Yaşar Karayel ile Ziraat Odalarından Kayseri Şeker'e Teşekkür Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement