AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk Açıklaması

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Büyükşehirle veya CHP ile bir problemim yok. Yeter ki proje üretsinler, takıldıkları yerde gelsinler, destek olalım ama böyle bir şey yok. Biz kimseyle kavga da etmek istemiyoruz ama kimsenin de 'Muğla CHP'nin kalesidir' algısını yaymasına izin vermeyeceğiz.

25.06.2016 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Büyükşehirle veya CHP ile bir problemim yok. Yeter ki proje üretsinler, takıldıkları yerde gelsinler, destek olalım ama böyle bir şey yok. Biz kimseyle kavga da etmek istemiyoruz ama kimsenin de 'Muğla CHP'nin kalesidir' algısını yaymasına izin vermeyeceğiz. Muğla, CHP'nin kalesi falan değil. Allah, izin verirse biz, hep beraber bunu hizmetlerimizle beraber göstereceğiz." dedi.

Öztürk, AK Parti İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'nın Yatağan ve Seydikemer ilçeleriyle Akyaka Mahallesi'nde yapılacak meslek yüksekokulları için 3 milyon lira ödenek çıkarttıklarını belirterek, paranın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine aktarılacağını söyledi.

Bu çalışmaların uzun yıllardır tamamlanamadığını kaydeden Öztürk, yürüttükleri çalışmalarla bunun da kısa sürede çözüme kavuştuğunu belirtti.

Öztürk, CHP İl Başkanı Mürsel Alban'ın geçen günlerde kendilerine suçlamalarda bulunduğunu dile getirerek, "Özellikle Bodrum'da yapılacak katı atık tesisiyle ilgili yanlış bir algı var. İtirazımız, Bodrum'da tesis yapılmasın değil. Yapılsın tabii ki, ihtiyaç var. Biz Marmaris'teki katı atık tesisine de karşı çıkmadık, Marmaris'teki tesis de ormanın içinde. Katı atık tesisinin yerini biz verdik. Fethiye öyle, Muğla'daki yer öyle. Yani bizim kesinlikle Muğla Büyükşehir Belediyesinin yaptığı icraatlara zerre kadar karşı gelmemiz söz konusu değil. Tam tersine 'destek olalım, yardımcı olalım' istiyoruz." diye konuştu.

Bodrum'da katı atık depolama tesisi yapımında sıkıntı yaşandığını kaydeden Öztürk, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında soruyor. Katı atık tesisi yapılacak yerde problem var mıdır? Devlet Su İşleri yazmış, 'burada sular yer altı sularıyla buluşabilir ve yapılması doğru değildir' diyor. 6 Mart 2015'te yazmış. Bu yazıdan Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüzün haberi yok. Bu yazı birçok şeyi yeniden başlatıyor. Burada katı atık tesisi yapılamaz. Şunu da söyleyeyim büyükşehirle veya CHP ile bir problemim yok. Yeter ki proje üretsinler, takıldıkları yerde gelsinler, destek olalım ama böyle bir şey yok. Biz kimseyle kavga da etmek istemiyoruz ama kimsenin de 'Muğla CHP'nin kalesidir' algısını yaymasına izin vermeyeceğiz. Muğla, CHP'nin kalesi falan değil. Allah, izin verirse biz, hep beraber bunu hizmetlerimizle beraber göstereceğiz."

Muğla'nın su sorunu

Muğla'daki en büyük sorunlardan içme suyu problemini de çözmek için uğraştıklarını belirten Öztürk, "En çok yağmur yağan, en çok toprağın suyla buluştuğu yer Muğla ama ne yazık ki Muğla, bu çağda su getiremiyor. Büyükşehirin yapması gerekiyor. Su problemini büyükşehirin çözmesi gerekiyor. Suyun en çok toprakla buluştuğu yerde susuzluk yaşanıyor. Su problemini çözmek için hazırladığımız projelere maalesef belediye destek vermiyor. Bu nedenle kentte halen su problemi yaşanıyor ve kalıcı bir çözüm üretilemiyor." diye konuştu.

Öztürk, Datça Asliye Mahkemesinin 9 yıl önce işten çıkartılan sekreter Esen Döner'in kıdem ve ihbar tazminatlarıyla yıllık izin ücreti gibi alacaklarının CHP Genel Merkezinden icra yoluyla tahsil edilmesine karar verdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"CHP'liler her fırsatta emekten ve emekçiye sahip çıkmaktan bahseder. Emekten bahsedenler, emekçiyi mağdur etti. Kamuoyu, bunu gördü. Bodrum'da gözlerini kırpmadan 7 bin ağacı kesme kararı alan CHP zihniyetinin kendi çalışanını nasıl mağdur ettiğini tüm kamuoyu gördü. Biz sekreterin mağduriyetini gündeme taşıyınca, para aynı gün CHP Genel Merkezi tarafından hesaba yatırıldı. CHP Datça İlçe Başkanlığının ayıbını genel merkez kapattı."

Milletvekili Öztürk, Muğla'daki TOKİ tabelalarının bu gün dikilmeye başladığını ve yer tesliminin yapıldığını belirterek, çalışmaların ileriki günlerde başlayacağını söyledi.

İktidar partisi milletvekillerinin birinci görevinin Meclis'in açık tutulmasını sağlamak olduğunu kaydeden Öztürk, "Muğla'yı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Gerekli gördüğümüz konularda kanun tasarısı şeklinde de olsa, bilgi mayetinde de olsa Muğla'yı ilgilendiren konuları, problemleri aktarmaya çalışıyoruz. Ankara gündemine sokmaya çalışıyoruz." dedi.

Öztürk, Meclis'e en çok devam eden milletvekillerinden biri olduğunu belirterek, hafta sonları da Muğla'da bulunarak vatandaşların sorunlarını dinlediklerini ve bunları gündeme taşıdıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Savunma Bakanlığı'ndan gazetecilere Savunma Muhabirliği eğitimi
    14:02 Milli Savunma Bakanlığı'ndan gazetecilere Savunma Muhabirliği eğitimi

    Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından düzenlenen Savunma Muhabirliği eğitimi, basın mensuplarına savunma alanındaki faaliyetlerin aktarılması konusunda bilgi alışverişini artırmayı amaçlıyor. Eğitim, 4 hafta sürecek ve Türk ve Dünya kamuoyuna daha etkili haber yapma imkanı sunacak.

  • Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    14:00 Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Gümüşhane ve Trabzon arasındaki Yeni Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek tünel duvarına çarptı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi
    14:00 Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 'İngilizce Bilgi Kültür Yarışması'nda 33 okul yarıştı. Yarışma, öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye teşvik edilmesi, takım ruhunun geliştirilmesi ve etkileşimin arttırılması amacıyla gerçekleştirildi. Finalde dereceye giren 4 okul belirlendi ve etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer izledi.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. Forum, Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin genişletilmesi konularında temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü
    13:59 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında Hollanda'ya gitti ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze'deki son durum, Ukrayna'daki gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi
    13:58 Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

    Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bulunan vargel sistemli teleferikte kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Özel bir şirketin arama kurtarma ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği teleferikte mahsur kalanlar kurtarıldı. Kurtarma malzemelerinin teleferik kabininin içinde bulunması sayesinde tahliye işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.


Advertisement