AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk Açıklaması

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediyesinin uygulamalarını eleştirerek, "Muğla Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleri arasında ayrımcılık yapmaya devam ediyor.

13.07.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediyesinin uygulamalarını eleştirerek, "Muğla Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleri arasında ayrımcılık yapmaya devam ediyor. Turistik ilçelerimiz ile ulaşımı sağlayan köy yolları perişan halde." dedi.

Miletvekili Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince Muğla'da yaşanan bayram yoğunluğunu anımsatarak, bayram tatili süresince vatandaşlara verilmesi gereken belediye hizmetleri konusunda Muğla Büyükşehir Belediyesinin sınıfta kaldığını söyledi.

Yüzlerce insanın su kesintileri yaşandığını kendilerine ilettiğini belirten Öztürk, "Biz ayladır bunu söylüyorduk. Belediye hizmetlerinde aksamalar yaşandığını, her yere eşit hizmet gitmediğini ifade ediyorduk. Ramazan Bayramı tatilinde kamuoyu da bizim söylediklerimizin doğruluğunu bir kez daha gördü." dedi.

Öztürk, Muğla'ya hizmet için koşturduklarını anlatarak, "Muğla'da yaşayan 950 bin vatandaşımızın yararına olan her şeye destek oluruz. Milletin karşı olduğu şeylerde, vatandaşa sorulmadan hayata geçirilmeye çalışılan konularda da vatandaşımızın yanında durmaya devam edeceğiz. Bodrum Yarımadası'nın su sorununu çözdüğümüz gibi Muğla merkezin ve bölgesinin su sorununu çözmek için Sandras Dağları'ndan suyu Muğla'ya getireceğiz." diye konuştu.

Bodrum'da vatandaşların itirazlarına rağmen arkeolojik SİT alanında yaklaşık 7 bin ağaç kesilerek yapılmak istenen vahşi depolama tesisine karşı çıktıklarını vurgulayan Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediyesinin Milas'ta hayata geçireceği atık depolama tesisi için ise Çevre Bakanlığında bekleyen ÇED Raporu konusunda destek olduklarını dile getirdi.

Ölüdeniz'in arıtma tesisi için 10 milyon lira desteğin Muğla Büyükşehir Belesiyesine gitmesini sağladıklarını hatırlatan Öztürk, Büyükşehir'den de Ölüdeniz, Marmaris ve Bodrum'un sahillerinin ihtiyacı olan arıtma tesislerinin acilen hayata geçirilmesini beklediklerini ifade etti.

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk, Muğla'da yaşayan vatandaşların yanı sıra yerel yönetimlerden gelen talepleri de siyasi parti ayrımı yapmaksızın değerlendirdiklerine işaret ederek, "Biz Muğla'mızın meselelerine sahip çıkmaya devam ediyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri arasında ayrımcılık yapmaya devam ediyor. Turistik ilçelerimiz ile ulaşımı sağlayan köy yolları perişan halde. Alt yapı sıkıntıları diz boyu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muğla'yı sadece bir merkezden ibaret zannediyor. Yaşanan bu ayrımcılığı doğru bulmuyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin ve Muğla'nın gözde turizm merkezlerinde alt yapı ve hizmetlerde yaşanan aksaklıkların gerekçesi olarak ilçe belediye başkanlarının Büyükşehir Belediyesini gösterdiklerini anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"Özellikle son dönemde ilçelerde yaşanan su kesintileri vatandaşımızı isyan noktasına getirdi. Vatandaşlar, tepkilerini sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladı. Su kesintisinden sadece 5 dakika önce gelen mesajlar yüzünden insanlar tepkili. Bazı ilçelerde bir foseptik çukurunun boşaltılması için vatandaşlar 15-20 gün beklemek zorunda kalıyorlar. 21. yüzyılda alt yapısı olmayan yerlerde foseptik çukurlarının varlığı bile Büyükşehir Belediyesinin başarısızlığını gösteriyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement