AK Parti Muş Milletvekili Işık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Muş Milletvekili Işık Açıklaması

"Çıkarılacak yargı paketi, kamu düzenini koruma amaçlı hazırlandı"

12.12.2014 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen İç Güvenlik Paketi'nin, kamu düzeni için gerekli olduğunu söyledi.

Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çıkarılacak yargı paketinin, kamu düzenini koruma amaçlı hazırlandığını söyledi.

Işık, şöyle konuştu:

"Meydana gelen kaosla halk kendini nasıl güvenli hissedebilir? 22 aydır bu ülkede bir barış iklimi yaşanıyor. Ancak 6-7 Ekim olaylarıyla masum insanların kanına ve canına kast edildi. Amacımız bu ülkede kavganın çıkmaması. 6-7 Ekim olaylarında 23 okul, PTT, bankalar, Kur'an kursu, müftülük, tarım ve teşkilat binalarımız yakıldı. Bunları yakmanın anlamı ne? Bu memlekete bir okul yaptırmak için 50 takla atıyoruz. Yol yapan devletin aracını yakıyorlar. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Bunlar kime hizmet ediyor. Kamu düzenini sağlamak için bu paket gereklidir. Yol ve su kim için yapılıyor? Halkımız buna müsaade etmeyecek. Artık bu milletin gözü açıldı. Huzuru ve güveni tattı."

22 aydır Türkiye'nin dağlarında hiçbir kentte cenaze gitmediğini vurgulayan Işık, bunun bile bir ülkenin huzuru ve güveni için yeterli olduğunu belirterek, bir insanın hayatını koruyabilmek için çaba gösterdiklerini bildirdi.

Işık, "Kan dökülmesin ve anneler ağlamasın diye AK Parti hükümeti mücadele ediyor. Buna rağmen içeride ve dışarıdaki savaş baronları, maalesef Türkiye'nin huzurunu bozmak adına sürekli barış sürecini sekteye uğratmaya çalıştılar. Başta Gezi olayları olmak üzere, 25-27 Aralık ile 6-7 Ekim hadiseleri tamamıyla ülkenin huzuru ve güvenini bozmaya yönelik hareketlerdir" dedi.

Bunların tamamının belli merkezden yönlendirmek suretiyle yapıldığını belirten Işık, bunların basit akıl ürünü hareketler olmadığını, çok derin ve güçlü akılların ürünü olduğunu dile getirdi.

Ülkenin huzurdan ve barıştan başka hiçbir şansının olmadığını anlatan Işık, Türkiye'nin barışa hasret bir ülke olduğunu ifade ederek, ülkenin 30 yıl kavganın ve dağdan gelen cenazelerin gölgesinde yaşandığını dile getirdi.

Işık, "Özellikle burası faili meçhulün yaşandığı, yolların kesildiği, köylerin boşatıldığı bir bölgeydi. Bu bölge ve ülke asla hiçbir olumsuz tabloyu hak etmiyor" diye konuştu.

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu ve ülkenin birliğini ve beraberliğini savunma noktasında hiçbir suretle taviz verilmeyeceğini anlatan Işık, memleketi kan gölüne çevirmek için siyasi ikbal adına bunu yapanların kaybedeceğini ifade etti.

Işık, "Ancak kavga çıkarmak isteyenlere rahatlıkla cevap verebilecek güçteyiz. İnsanların malına ve canına kast etmek isteyenlere karşı her türlü tedbiri ve reaksiyonu göstermekte muktediriz. Hiç kimsenin kamu güvenliğini ve düzenini kendi siyasi ikbali adına ve siyasi geleceği adına bozmaya yeltenmemesini arzu ediyorum" ifadesini kullandı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Muş Milletvekili Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement