AK Parti Muş Milletvekili Işık Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Muş Milletvekili Işık Açıklaması

AK Parti Muş Milletvekili Işık Açıklaması

"AK Parti Hasköy ilçe kongresinin yapıldığı yer Kur'an kursu değil. Burası SODES dahilinde, Kalkınma Bakanlığı ödenekleri ile yapılmış çok amaçlı bir konferans salonu"

28.01.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, "AK Parti Hasköy ilçe kongresinin yapıldığı yer Kur'an kursu değil. Burası SODES dahilinde, Kalkınma Bakanlığı ödenekleri ile yapılmış çok amaçlı bir konferans salonu" dedi.

Işık, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "AK Parti Hasköy İlçe kongresinin Kur'an kursunda yapıldığına ilişkin" bir gazetede yer alan iddiaya cevap verdi.

Basının ahlaklı olması gerektiğini vurgulayan Işık, "Ben burada ahlaki bir yapı görmedim. Tamamen yalan bir bilgi üzerine haber yapılmış. AK Parti Hasköy ilçe kongresinin yapıldığı yer Kur'an kursu değil. Burası SODES (Sosyal Destek Programı) dahilinde, Kalkınma Bakanlığı ödenekleri ile yapılmış çok amaçlı bir konferans salonu. İlçe gerekli müracaatlarda bulunmuş, ilçede en uygun yer olarak bu konferans salonu verilmiş. Salon bugüne kadar da bir çok kuruluşun sosyal faaliyetlerinin sürdürüldüğü bir yer. 3 katlı bir bina, üzerinde müftülük olduğu doğrudur ama giriş kapıları ve güzergahları farklı" diye konuştu.

Faruk Işık, yalan haberin, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal'dan görüş alınarak desteklenmek istendiğini belirterek, "Onlar orayı nereden biliyorlar?" diye sordu.

Paralel yapının bazı mensuplarının, önce yalan haber uydurduklarını, sonra yalan haber üzerine propaganda yaptıklarını ifade eden Işık, bu haberin de o kapsamda olduğunu söyledi.

Işık, haberde dinin siyasete alet edildiğinden bahsedildiğini kaydederek, "AK Parti iktidara gelmeden önce, dinsel, bölgesel ve etnik milliyetçilik yapmayacağını söylemiştik. Bizler mütedeyyin, dini hassasiyeti yüksek olan insanlarız ama dini siyasete alet etmedik" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Muş Milletvekili Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement