AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar'ın Basın Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar'ın Basın Toplantısı

AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar\'ın Basın Toplantısı

Adalet Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, bazı kurum amirlerinin çalışmadıklarından yakınarak, "Sadece özlük haklarını kullanmak için koltuğu işgal ediyorlar" dedi.

08.10.2013 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, bazı kurum amirlerinin çalışmadıklarından yakınarak, "Sadece özlük haklarını kullanmak için koltuğu işgal ediyorlar" dedi.

Adalet Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, Muş'ta görev yapan yaygın ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. Çakar, "İki yıldır Muş'ta siyaset yapıyoruz. 415 bin Muşlunun hakkını gasp edecek ve yanlış yapacak en ufak bir hatamız olursa bunu basın olarak kesinlikle paylaşın. Şu anda bu emanet bizim omuzlarımıza bindirilmiş. Bu emaneti layığı ile başa götürülüp suistimal edilmemesi bizim birinci görevimizdir" diye konuştu.

Adının kullanılarak özel işler yapılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğini söyleyen Çakar, "Bunu defalarca valisinden tutun, müdürüne kadar herkesle paylaştım. Bize düşen çevremizi ve akrabalarımızı kurumlarla temas ettirmemektir. Senin şahsın üzerinde şaibe oluşturmaktan uzak tutmak siyasetçinin vazifesidir. Bu çizgiyi ayarlayamayan siyasetçiler kendi çevreleri ile birlikte yıpranabiliyorlar. Ben bunu ilk günden ilan ettim ve bunun rahatlığını da yaşıyorum. Benim meşru temsilcim teşkilatımdır. Parti teşkilatım bir yanlış yaptığı zaman değiştirebilirsiniz, ama kardeşiniz yanlış yapınca değiştirme şansınız yok. Bende kendi bölgemde bir aşirete mensubum. Bu bölgede aşiret kavramı vardır ve bu inkar edilemez. Bu anlamda benim aşiretimden bir kızla evlenen hiç tanımadığım birisi çıkıp, 'Ben vekilin damadıyım' diyebiliyor. Ama ben bunu gerçekten hiç tanımıyorum. Bu durum bizim bölgemizin gerçekleridir. Bu tür durumlarda yapılan iş takiplerinin önüne geçmek, bu boşluğa düşmemek kurum müdürlerinin ve amirlerinin vazifesidir. Eğer bu duruma düşen kurum amiri varsa o amir, o müdür boşuna bir kurumun başında duruyor. Eğer ben bir menfaat temin edeceksem, kendime, anneme, babama, kardeşime yaparım. Benimle hiç bağı olmayan insanlara yapmam. Ben hayatım boyunca menfaat temin edecek yanlış işlere hiç bulaşmadım" dedi.

Muşta çok başarılı kurum amirleri olmakla birlikte, bazı kurumların başındaki idarecilerin sadece özlük haklarından yararlandığını kaydeden Çakar, "Ben Muş'a çok fazla derslik yatırımı yapmak için ilde girişimlere başlanılmasını istedim. Ben milli eğitim komisyonundayım. Sadece ilkokullar için Muş'a tahsis edilen para 7.3 milyon lira idi. Bu para ile 750 derslik yapılamaz. Bütçe belirlenirken işte şu bakanlığın bütçesi şu kadardır denir ve belirlenir. Sene sonu gelir ve her bakanlıkta kullanılmayan 100 milyonlarca para olduğu görülür. İşin mutfağında olduğumuz için bunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"BAZI KURUMLAR ÇALIŞMIYOR"

Çakar kurumlara yönelik olarak eleştirilerde bulunarak "Mesela şu anda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç diyor ki 'dile benden ne dilersen.' Stadyumdur, sahadır, gençlik merkezleridir. Bakan madem böyle diyor, isteyin siz. Siz isteyin ama yapmazsa tamam. Adam böyle diyorsa sen de gerekeni yap. Varto, Bulanık, Malazgirt, Muş'ta kamunun çok sayıda hazine arazileri var. Çok müthiş bir gençlik var. Orman ve Su İşleri Bakanı geçen yıl bölgeye geldi ve bölge müdürüne bir takım talimatlar verdi. Ama ne il müdürü ne de bölge müdürü yapmıyor. Biraz dürtmezsen iş olmuyor. Ben çalışmayan kurum amirlerinden rahatsızım. Ben Vali Bey'e de söyledim. Kurum müdürleri ile bir araya gelip ihtiyaçların belirlenmesini istedim. Bir aya kadar ihtiyaçlarını belirleyemezsen 2014 yılında sıfır çekersiniz. Yakın zamanda bir bakandan bir şey talep ettim ve bana bunun benim görevim olmadığını söyledi. Benim bürokratımın bunu talep edip etmediğini, etüt çalışmalarını yapıp yapmadığını soruyor. Şimdi bizden talep edilecek, biz para göndereceğiz ve burada inanarak çalışıp iş yapacağız. Yoksa olmaz" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar'ın Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement