AK Parti Nevşehir 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Nevşehir 5. Olağan İl Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (1) "Daha babalarının, dedelerinin yazdıkları mektupları okuyamayanlar, Osmanlıca’ya savaş ilan ettiler, nerdeyse" "Bunların tarihle problemi var. Çünkü kendi kimlikleriyle problemi var. Bizim için Türkiye Cumhuriyeti Devleti nevzuhur devlet değildir, Selçuklu, Osmanlı çizgisinde daha önceki asırlara kadar giden kadim bir medeniyetin son halkasıdır" "Bizim dedelerimiz, bir cihan imparatorluğunu korumak için 7 düvelle savaştı.

13.12.2014 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, babalarının, dedelerinin yazdıkları mektupları okuyamayanların neredeyse Osmanlıca'ya savaş ilan ettiğini belirterek,  "Bunların tarihle problemi var. Çünkü kendi kimlikleriyle problemi var. Bizim için Türkiye Cumhuriyeti Devleti nevzuhur devlet değildir, Selçuklu, Osmanlı çizgisinde daha önceki asırlara kadar giden kadim bir medeniyetin son halkasıdır" dedi.

Davutoğlu, Damat İbrahim Paşa Salonu'nda düzenlenen AK Parti Nevşehir 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Kongredeki konuşmasına, kendisine hitaben şiirsel ifadelerin yer aldığı videoyu hazırlayan AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları üyesi Emine Şimşek'i selamlayarak başlayan Davutoğlu, videoda, kendisine hitaben "öğrenciniz olmak isterdik" denildiğini hatırlattı. Davutoğlu, "Bundan sonra madem ki siz bu kadar aşkla benimle ders yapmak istiyorsunuz, bütün mekan bütün arz artık bizim için ders ilim, irfan mekanıdır, hikmet mekanıdır" diye konuştu.

Gençlerdeki heyecanın, dava arkadaşlarından gördüğü muhabbettin kendisini büyük şevkle çalışmaya yönelttiğini, geleceğe umutla bakmasını sağladığını vurgulayan Davutoğlu, "Madem ki yanımızda, arkamızda, geleceğimizde, böyle muhabbet nesli vardır artık bize gam yok, artık bize hasret yok. Rabbimizi ve milletimizi arkamızda bildikçe gönlümüzde bildikçe hiçbir zorluk karşısında eğilmedik, eğilmeyeceğiz, Allah'ın izniyle" dedi.

Nevşehir'in 4. milletvekilinin kendisi olduğunu daha önce de söylediğini anımsatan Davutoğlu, kente Başbakan olduktan sonra ikinci kez geldiğini anlatan Davutoğlu, "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e üç selefim var. Damat İbrahim Paşa, Karavezir Seyit Mehmet Paşa ve Suat Hayri, sadrazam ve başbakan olarak bütün Nevşehirli seleflerime selam olsun" ifadesini kullandı.

-"77 milyon bir tarağın dişleri gibi eşittir"

Davutoğlu, son dönemde parti olarak büyük şölenler yaşadıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakınız, birçok karanlık kabus senaryoları çizenler oldu, son 1,5 yıl içinde. Gezi idi, 17-25 Aralık kumpaslarıydı, 6-7 Ekim olaylarıydı ama AK Parti kadroları bütün bunların içinden tam bir ak alınla çıktı ve kendi birliğini koruğu gibi Türkiye'nin istikrarını da korudu. Şimdi diğer partiler, kendi içinde büyük çalkantılar yaşarken, biz Türkiye'nin her bir köşesinde kongrelerimizle, halkımızla buluşuyoruz, dava arkadaşlarımızla buluşuyoruz, gönül gönüle, diz dize konuşuyoruz. Rabbimize hamd olsun. İşte bakınız, biraz önce o güzel dizelerde, şiirde, şiirsel ifadelerde ortaya konduğu gibi bizim için Türkiye'nin her bir köşesi aziz. Başbakanlık görevini aldıktan sonra, 20'yi aşkın vilayetimizi ziyaret ettim, doğudan batıya memleketimizin her bir köşesine gittim, hiçbir fark gözetmeden. Karslı Ali ile Kırklareli Veli ile Balıkesirli Ahmet ile Erzurumlu Mehmet ile hepsiyle kucaklaştık, hiçbir ayrım gözetmedik. 77 milyon, bizim için bir tarağın dişleri gibi eşittir, kardeştir ve ebediyen kardeş kalacaktır. Başka hangi parti bunu yapabiliyor? Bizim gibi devlet idare etmiyorlar, yurtdışı teması yapmıyorlar."

-"Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli'yi böyle halkla kucaklaşırken, gördünüz mü

Son 3 ayda, muhalefet partisi liderlerinin alanlara çıkmadığını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli'yi böyle halkla kucaklaşırken, gördünüz mü, alanlara çıktılar mı? Türkiye'nin her bir köşesine gidebildiler mi? Çünkü onlar için siyaset, Ankara'da veya kendilerinin hakim olduğu veya en azından etkili olduğu yerlerde yapılır. Bizim için ise siyaset, Türkiye'nin her yerinde ve vatandaşlarımızın her biriyle yapılır. Geçen hafta sabah Van'daydım, öğleden sonra Eskişehir'de. Bugün Nevşehir'deyiz, öğleden sonra Adana'da olacağız. Yarın Elazığ'dayız, Adıyaman'dayız. Bize durmak yakışmaz. Aşk ile yüreği kıpırdayanlar adımlarını yavaşlatamazlar, tökezlemezler, sendelemezler. Bakınız, AK gençliğe güvenimiz tam. Hiç tereddütümüz yok.

Bir seferinde söylemiştim davamızın ne olduğunu. Bizim dedelerimiz, bir cihan imparatorluğunu korumak için 7 düvelle savaştı. İnşallah sizin nesliniz ve sizden sonrakiler, bizim torunlarımız, yeni bir cihan devletinin, küresel devletin vatandaşları olacak. AK Parti'nin farkı bu. İşte bu AK gençliktir ki geleceği inşa ederken o Horasan erenlerinden aldığı kültürle inşa edecek."

-"Biz aydınlık çağlardan aydınlık geleceğe yürüyoruz"

Davutoğlu, kendi kültürüne, "Ortaçağ karanlığı" diyenlerin, bunu anlayamayacağını belirterek, "Meclis'te Ebu Zer'den bahsediyor Kılıçdaroğlu ama bir hafta önce, bir başka Osmanlıca tartışmasında o dönemler için Ortaçağ karanlığı diyordu. İşte aradaki fark bu. Biz aydınlık çağlardan aydınlık geleceğe yürüyoruz" dedi.

"Daha babalarının, dedelerinin yazdıkları mektupları okuyamayanlar, Osmanlıca'ya savaş ilan ettiler, neredeyse" ifadesini kullanan Davutoğlu, Osmanlıca'nın Türkçe'nin 100 yıl önceki yazılış biçimi olduğunu söyledi.

Bunun örneğinin de kongrenin yapıldığı salonda yer aldığına işaret eden Davutoğlu, salonda, Osmanlıca yazılı "Seni seviyoruz güzel insan" pankartını göstererek, "AK gençlik, güzel Türkçemizin eski ve yeni haliyle karşılıyor bizi" dedi.

Tarih anlayışlarında ayrımcılık, bölücülük olmadığını dile getiren Davutoğlu, Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet çizgisinin tek bir bütün olduğunu, parçalanıp, ayrılamayacağını kaydetti.

Davutoğlu, partililerin, "AK Gençlik seninle gurur duyuyor" sloganları atması üzerine, "Aziz gençlik, elimden gelseydi, inşallah gelecek, tek tek herbirinizi kucaklar, göze göze bakardım, hocam diyen gözlere bakardım"  diye konuştu.

-"Bunların tarihle problemi var"

Başbakan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunların tarihle problemi var. Çünkü kendi kimlikleriyle problemi var. Bizim için Türkiye Cumhuriyeti Devleti nevzuhur devlet değildir, Selçuklu, Osmanlı çizgisinde daha önceki asırlara kadar giden kadim bir medeniyetin son halkasıdır. İstiklali, onuruyla, izzetiyle, bütün o kadim geleneğe sahip çıkan devletimiz, inşallah dünyanın her yerinde mazlumlara sahip çıkmaya devam edecek."

AK Gençliğin kalbinin bir yarısında Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyini, diğer yarısında ise Şam, Bağdat, Semerkand ve Buhara'yı barındırdığını ifade eden Davutoğlu, "İşte sizin Kalbiniz bir bütündür. Sizin yüreğiniz, Anadolu'da attığı gibi dünyanın her yerinde mazlumlarla atıyor" şeklinde konuştu.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Nevşehir 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement