AK Parti Nevşehir Milletvekili Gizligider Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Nevşehir Milletvekili Gizligider Açıklaması

AK Parti Nevşehir Milletvekili Gizligider Açıklaması

"Bölge turizmi adına yapacağımız çalışmalar sonucunda 2015 yılının 'Kapadokya yılı' olacağını düşünüyorum"

29.12.2014 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, peribacaları, kayadan oyma evleri, kliseleri ve sıcak hava balonuyla yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği bölgede yapılacak çalışmalarla yeni yılın "Kapadokya yılı" olacağını söyledi.

Gizligider, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'nın değerini, koruyarak ve arttırarak ilerletmenin önemine işaret etti. Nevşehir-Kapadokya Havalimanı'nın isminin değişeceğini kaydeden Gizligider, turizmciler, sektör temsilcileri ve yurt dışından bu yönde kendilerine yoğun talep geldiğini belirtti.

İnternetin, hayatın her alanına yön verdiği gibi turizmde de önemli rol oynadığını hatırlatan Gizligider, "İnternet ortamında Kapadokya ve havalimanı aynı anda arandığında net bir cevap alınamıyordu. Bu çok önemli bir konuydu. Özellikle yurtdışı operatörler bizden bunu talep ediyordu. Talepler daha çok havalimanının isminin Kapadokya Havalimanı adını alması yönündeydi. Nedeni ise Kırşehir, Aksaray, Niğde illerinin de arasında bulunduğu yaklaşık 1 milyon nüfusa hitap eden ortak bir havalimanı olması. Bu bağlamda söz konusu illerle Kapadokya Havalimanı arasındaki yolların yapımını da tamamladık" diye konuştu.

Antalya uçak seferleri başlıyor

Havalimanında sadece isim değişikliğine gidilmeyeceğini bunun yanında Kapadokya'nın dünyaya açılan kapısı konumundaki söz konusu yerin turistlere daha kaliteli hizmet verebilmesi için işletmesinin de özelleştirileceğini aktaran Gizligider, şunları kaydetti:

"Bunun yanında havalimanında verilen hizmetin özelleştirilmesi yönünde ihale 23 Ocak tarihinde yapılacak. Aynı zamanda havalimanına giden yolların sıcak asfalt olması için çalışma yapılacak. Antalya-Kapadokya seferleri önümüzdeki yıl Mart ayı sonunda başlanacak. Özellikle uzak doğu ülkelerinden gelen ziyaretçiler göz önüne alındığında yeni uçuşların da tetikçisi olacağını düşünüyorum."

Kapadokya'da balon festivali

TBMM'de, balonculuk sektörünün altyapı ve hizmet kalitesinin yükseltilip turizmin hizmetine sunulması ve sorunlarının tespiti amacıyla Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergeyi veren ilk imza sahibinin kendisi olduğunu aktaran Gizligider, "Dünyada sıcak hava balonu festivalinin yapıldığı yerler arasında Japonya, Amerika ve Mısır geliyor. Benim de bu yönde Kapadokya'da bir festivalin yapılması noktasında hayalim var" dedi.

Önerge sonrasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Nevşehir'de temsilcilik kurduğunu dile getiren Gizligider, "Temsilcilik çalışmaları kapsamında balon uçuşu ve güvenliği konusunda bir takım düzenlemeler yapıldı. Balon büyüleyici bir sektör. Türkiye'de balona sadece Nevşehir'de binilir. Başka yerlerde denemeler oldu ancak Kapadokya'ya alternatif olamadı. Kimi yerlerin iklimi uygun olmadı kimi yerlerin ise görsel imkanı yeterli olmadı. Kapadokya turizimi dendiğinde akla hemen sıcak hava balonu geliyor. Sektör artık Kapadokya'yla anılır oldu" ifadelerini kullandı.

Kapadokya'da turist sayısının artmasından ziyade nitelikli turizmden yana olduklarını vurgulayan Gizligider, şöyle devam etti:

"Sayısal olarak bakıldığında buranın 10-20 milyon ziyaretçi alması belki bize zarar verir. Biz burada doğa harikası olan yapıların zarar görmesini istemiyoruz. Bu anlamda önümüzdeki yıl yapılacak yenilikler arasında geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayından geçen ve ödeneği çıkan bir projemiz var. Başta Paşabağları olmak üzere, Ürgüp Uçhisar, Kaymaklı gibi noktalarda hediyelik eşya satış yerlerinin çok otantik bir düzenlemeyle kötü görüntülerden kurtulması sağlanacak. Yeni yapılacak yerler doğal yapıya uygun ve ziyaretçileri rahatsız etmeyecek şekilde olacak. Bölge için çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Çünkü 3 yıldır bu proje üzerinde çalışıyorduk. Bu proje bölge esnafının ittifakıyla hayata geçti. Böylece hem bölge kötü ve çirkin görüntüden kurtulacak hem de esnafın daha güzel bir alanda işlerine devam etmesi sağlanmış olacak. Bölge turizmi adına yapacağımız çalışmalar sonucunda 2015 yılının Kapadokya yılı olacağını düşünüyorum." - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Nevşehir Milletvekili Gizligider Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement