AK Parti Niksar'da Karataş Dönemi - Son Dakika
Politika

AK Parti Niksar'da Karataş Dönemi

AK Parti Niksar\'da Karataş Dönemi

AK Parti Niksar İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresinde, Sadullah Karataş ilçe başkanı seçildi.

13.12.2014 20:23  Güncelleme: 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Niksar İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'nde Sadullah Karataş ilçe başkanı seçildi.

Kongrede, mevcut İlçe Başkanı Hacı Murat Keleş ile bir gün öncesinden aday olduğunu açıklayan eski AK Parti ilçe başkanlarından Sadullah Karataş yarıştı. Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan kongrede AK Parti Tokat İl Başkanı Adem Çelik ve Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan birer selamlama konuşmaları yaptılar.

Daha sonra konuşan AK Parti İlçe Başkanı Hacı Murat Keleş ise göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmalardan bahsederek kongrenin hayırlı olması temennilerinde bulundu.

AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, demokratik ortamda bir kongre süreci yaşayacaklarını söyledi. Milletvekili Yüksel ayrıca AK Parti iktidarı döneminde Niksar'a yapılan yatırım ve hizmetlerden de bahsederek, Niksar'ın en fazla yatırım alan ilçelerden biri olduğunu vurguladı. Milletvekili Yüksel konuşmasında Tokat-Niksar yoluna da değinerek, "Niksar-Tokat yol yapımı aralıksız olarak tam gaz devam ediyor, Niksar- Akkuş arası yol yapımının ise iki ay içerisinde ihalesi yapılacak ve orası da başlanacak" dedi.

Kongrede son olarak konuşan başkan adayı Sadullah Karataş ise AK Parti'de kongrelerin koltuk kavgası olmadığını belirterek, "AK Parti'de kongreler bir hizmet yarışıdır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kongre, faaliyet raporu, gelir gider hesapları ve tahmini bütçenin görüşülmesi ile devam etti. Yapılan görüşmelerin ardından divana 2 liste sunuldu. Seçime mevcut Başkan Hacı Murat Keleş ile Sadullah Karataş'ın listeleri ile gidildi. Sadullah Karataş'ın listesinde Tokat İl Kongre Delege Yedek listesinin bulunmaması üzerine kongrede oy kullanma işlemi bir süre geciktikten sonra yapılan düzeltmenin ardından oy kullanma işlemine geçildi.

Seçimlerde 402 delegeden 337 delege oy kullanırken, 337 delegenin 188'inin oyunu alan Sadullah Karataş, ilçe başkanı seçildi. Hacı Murat Keleş ise 143 oyda kalırken, 6 oy da geçersiz sayıldı.

Seçimin ardından iki aday da birbirlerini tebrik edip birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Sadullah Karataş başkanlığındaki AK Parti Niksar İlçe Yönetiminde Mahmut Çakmak, Mehmet Gülhan Aktaş, İbrahim Öztürk, Seyfi Korkmaz, Mahmut Tepebaşı, M. Zeki Ertuğral, İbrahim Sobacı, Halis Kütükçü, Altan Atila, Coşkun Ayyıldız, Murat Bilinmiş, Urfan Çakır, Mustafa Yılmaz, Serpil Baykal, Ömer Yıldız, Rahmi Dursun, Yusuf İpekçi, Halis Acerce, Mustafa Kalelioğlu, Rüştü Erilgin, Hikmet Kurt, Aydın Gürel, Ahmet Börek, Semih Artunal yer aldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Niksar'da Karataş Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Başkanı Kurtulmuş: İran-İsrail gerilimine son verilmeli, Filistin'e destek olunmalı
    21:38 TBMM Başkanı Kurtulmuş: İran-İsrail gerilimine son verilmeli, Filistin'e destek olunmalı

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İran-İsrail arasındaki gerilime işaret ederek, Türkiye'nin Filistin'e destek olma ve iki devletli çözümü esas alan bir anlayışla özgür ve bağımsız bir Filistin devletinin yolunu açma kararlılığını sürdürdüğünü belirtti. Kurtulmuş ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi ve adaletli bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'nin gerçek sorunu gençlerin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır
    21:23 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'nin gerçek sorunu gençlerin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu etkinliğinde gençlerle bir araya geldi. Özel, Türkiye'nin gerçek sorununun, gençlerin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurması olduğunu belirtti. Ayrıca, CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde birinci parti olduğunu ve gençlerin seçimde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

  • Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella ile birlikte NATO üssünü ziyaret etti
    21:14 Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella ile birlikte NATO üssünü ziyaret etti

    Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile birlikte ülkenin doğusundaki NATO müttefik birliklerin konuşlandığı Novo Selo Askeri Üssü poligonunu ziyaret etti. Radev, Ukrayna'daki savaşın ardından Bulgaristan'ın savunma harcamalarını arttırdığını ancak orduda hala personel eksikliği olduğunu ve eski Sovyetler Birliği üretimi silah ve ekipmanlara güvenildiğini belirtti.

  • Karabük'te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli tutuklandı
    21:13 Karabük'te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli tutuklandı

    Karabük'te gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yapılan aramalarda uyuşturucu madde ve silah ele geçirdi. Şüpheliler, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı veya adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Muğla Heyeti İspanya'ya Erasmus+ Projesi İçin Gitti
    21:12 Muğla Heyeti İspanya'ya Erasmus+ Projesi İçin Gitti

    Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 'Bağımlı Geçmiş Bağımsız Gelecek' isimli Erasmus+ projesini gerçekleştirmek üzere Muğla heyeti İspanya'ya gitti. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Arslan ve Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri proje kapsamında İspanya'nın Albacete Belediyesi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

  • Gölcük Platformu Üyeleri Bolu Belediyesi Meclisi'ni Protesto Etti
    21:02 Gölcük Platformu Üyeleri Bolu Belediyesi Meclisi'ni Protesto Etti

    Bolu'da Gölcük Tabiat Parkı sınırları içerisinde yapılan bungalovların kiraya verilmesi kararına karşı çıkan Gölcük Platformu üyeleri, Bolu Belediyesi Meclisi'nde protesto eylemi gerçekleştirdi.

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.


Advertisement