AK Parti'nin Ağrı Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Ağrı Mitingi

AK Parti\'nin Ağrı Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3) "CHP'nin, MHP'nin genel başkanlarına gittiler, 'elimizde dosyalar var dediler, kasetler var, montajlar var, hükümeti devireceğiz, ekonomiyi batıracağız, çözüm sürecini durduracağız' dediler.

10.03.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP'nin, MHP'nin genel başkanlarına gittiler, 'elimizde dosyalar var dediler, kasetler var, montajlar var, hükümeti devireceğiz, ekonomiyi batıracağız, çözüm sürecini durduracağız' dediler. Bu üç kafadar yola çıktılar, ama yolu şaşırdılar. Ellerindeki bütün malzemeler fos çıktı. Ellerindeki kasetlerin hepsi korsan çıktı. Bir darbe tertip ettiler, ellerine yüzlerine bulaştırdılar" dedi.

Erdoğan, partisinin, Ağrı'nın Adliye Meydanı'nda düzenlediği mitinginde yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde 230 milyar dolar olan milli geliri 820 milyar dolara çıkardıklarını vurguladı.

"30 Mart'ta oylarımızı Ahmet'e, Mehmet'e, Hasan'a, Hüseyin'e vermiyoruz, 30 Mart'ta oylarımızı AK Parti'ye veriyoruz. Bu çok önemli" diyen Başbakan Erdoğan, paralel yapı ve yandaşlarının, AK Parti'yi çökertebilmek için kendilerine göre gayret içinde olduğunu, milletin bunlara sandıkta en büyük dersi vereceğini söyledi.

"Ekonomiyi batıracağız" diyenlerin bunu yapamadığını ifade eden Erdoğan, göreve geldiklerinde devletin 100 lirasının 73 lirası borçken, bunu 35 liraya düşürdüklerini belirtti.

Devletin borçlanma faizini yüzde 63'ten tek haneli rakama getirdiklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunlar kimin cebinde kalıyor şimdi? Benim halkımın cebinde kalıyor. Çiftçimin, köylünün cebinde kalıyor. Benim çiftçi kardeşim Ziraat Bankasından yüzde 59 faizle kredi alıyordu, şimdi yüzde 5. Esnaf kardeşim aynı şekilde yüzde 46 faizle alıyordu, şimdi yüzde 5. Bunlar durup dururken olmadı. Ne CHP'si ne MHP'si ne BDP'si... Zaten BDP'nin bu işlerle alakası yok. Tamamen ideolojik bir siyaset yapıyorlar. Bunların hizmet siyaseti diye bir şey yok. Değerli kardeşlerim, sizler bu seçimde hizmet siyasetine mi oy vereceksiniz, yoksa ideolojik siyasete mi oy vereceksiniz? Hizmete, eser siyasetine değil mi? Çünkü eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Bize eser lazım. Şimdi ben Hakkari'ye bakıyorum, Hakkari'de kanalizasyonlar sokakta akıyor. Diyarbakır'a bakıyorum, aman Yarabbi belediyecilik diye bir şey gelmemiş. Ne yapmışsak biz yapmışız. Yollar, kavşaklar bizim. ve bizim yaptığımız kavşaklara da maalesef... Belediyenin oraya iş makinesini koyuyor, 'ben yaptım' diye hava atıyor. Sen yapmadın, biz yaptık. Kapalı spor salonlarını biz yaptık. Bir de sen yap. Yapmadılar, niye? Bunlar ideoloji siyaseti yapıyorlar. Kardeşlerim sakın ha bir yanlışa Ağrımızı kurban etmeyelim. Ağrı'da gerçek manada belediyecilik yapacak ve şu anda da altyapısıyla da üst yapısıyla da bu süreci işletecek bir dönemin peşindeyiz.

Bizler şu anda bu aşkla, bu gayretle Ağrımızı daha ileri noktaya nasıl taşırız, bunun gayreti içerisindeyiz. İnşallah ben bunun da yakın olduğuna inanıyorum. Çok kısa zamanda bunu da başaracağız. Derdim şu benim değerli kardeşlerim; Diyadin nasıl daha güzel olacak? Allah aşkına şu Doğubeyazıt'ın halini görüyorsunuz değil mi? Doğubeyazıt'ta belediyecilik var mı? Yok. Bizler istiyoruz ki Diyadin'de, Doğubeyazıt'ta, Eleşkirt'te, Hamur'da, Patnos'da, Taşlıçay'da, Tutak'ta, bütün buralar da Ağrı merkezle beraber el ele omuz omuza yeni bir belediyecilik anlayışı buraya yerleşsin."

-"CHP ile MHP'yi kötü aldattı"

Eğitim konusunda yaptıkları çalışmalara değinen Erdoğan, okullarda kitapların ücretsiz dağıtıldığını, bini aşkın öğrenci için yurt yaptıklarını, burs ücretlerini 500 liraya çıkardıklarını kaydetti.

Göreve geldiklerinde Türkiye'de 76 üniversitenin olduğunu, buna 99 üniversite daha eklediklerini belirten Erdoğan, artık tüm illerde üniversite bulunduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, şunları ifade etti:

"Şimdi çıkmış bir Pensilvanya, mesajlar atıyor. Bilmiyorum Pensilvanya'nın burada da uzantıları var mı? Yok değil mi? Güzel. SMS'ler atıyorlar, 'AK Parti'ye oy vermeyin, kime verirseniz verin.' Fakat unutmayın yalancının mumu yatsıya kadar... Ama bununki yatsıya kadar yanmadı, erken söndü. Şimdi istiyorum ki buna 30 Mart'ta tam manasıyla mührü vuralım. CHP ile MHP'yi kötü aldattı ona da söyleyelim. CHP'nin, MHP'nin genel başkanlarına gittiler, 'elimizde dosyalar var dediler, kasetler var, montajlar var, hükümeti devireceğiz, ekonomiyi batıracağız, çözüm sürecini durduracağız' dediler. Bu üç kafadar yola çıktılar, ama yolu şaşırdılar. Ellerindeki bütün malzemeler fos çıktı. Ellerindeki kasetlerin hepsi korsan çıktı. Bir darbe tertip ettiler, ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Bunlar günü idare ederken, biz hizmette yolumuza devam ettik. Ne dedik:  Ellerinizde ne varsa koyun ortaya. Biz hiçbir şeyden çekinmiyoruz. Abdestinden şüphesi olmayanın, namazından şüphesi olmaz. 30 Mart'ta kasetler değil, millet konuşacak. Ve benim milletim de gereken cevabı verecek."

Siyasi hayatı boyunca Ağrı'ya 24 kez geldiğini belirten Erdoğan, akşamın karanlığında dahi mitingler yaptığını, her mitingde tarihi bir coşkunun yaşandığını söyledi. Erdoğan, "Beraber bu yollarda yürüdük. Ne diyor Aşık Veysel? 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece.' Gideceğiz gündüz gece hiç endişe etmeyin. İnşallah çok daha farklı reformlarla, daha ileri demokratik haklarla geleceği beraber inşa edeceğiz. Onun için Ağrı ve ilçelerinde vereceğiniz oylar, kişilere değil AK Parti'ye verilecek oylardır bunu biliniz. Çünkü bu seçim adeta bir genel seçim olarak cereyan ediyor. O bakımdan oylarınız çok önemli. Kalan 20 günde çok çalışalım, kapı kapı dolaşalım. Bildiklerimizi, bilmeyenlere anlatalım" diye konuştu.

-"Ağrı'yı doğalgaza kavuşturacağız"

Hiçbir zaman istismar siyaseti yapmadıklarını vurgulayan Erdoğan, hizmet ve eser siyaseti yaptıklarını, Türkiye'nin 81 iliyle birlikte Ağrı'yı da bugüne kadar görülmemiş hizmetlerle tanıştırdıklarını söyledi.

Ağrılıların doğalgaz konusundaki beklentilerini bildiğini ifade eden Erdoğan, "Bizzat takip ediyorum. Botaş doğalgaz iletim hattını döşedi. Dağıtım için 3 kez ihaleye çıkılmasına rağmen özel sektörden rağbet olmadı. Şimdi biz dağıtımı da ya kamu-özel birlikteliğiyle veya sadece kamu olarak yapmak için bir yasal düzenleme hazırlığı içindeyiz. Bu düzenlemeyi en kısa zamanda yapacak ve Ağrı'yı da mutlaka doğalgaza kavuşturacağız" dedi.

Ağrı'nın kaderini değiştirecek yazıcı barajını hizmete aldıklarını, bu barajla Ağrı Ovası'nda 250 bin dönüm, Ekincik Ovası'nda ise 70 bin dönüm arazinin sulanacağını belirten Erdoğan, 250 bin dönümü sulayacak Ağrı Ovası Yazıcı Sulaması'nın inşaatının devam ettiğini, gelecek yıl hizmete alacaklarını böylece Ağrı'nın 2045'e kadarki içme suyu ihtiyacını da bu karşılayacaklarını dile getirdi.

Hükümetleri döneminde Ağrı'ya 5 katrilyon 700 trilyon yatırım yaptıklarına işaret eden Erdoğan, "Tarihinde bu yok. Ama biz yaptık. Ulaştırma ve haberleşmede 785 trilyon, eğitimde 600 trilyon, sağlıkta 228 trilyon, toplu konutta 657 trilyon, tarım ve hayvancılıkta 564 trilyon, aile ve sosyal politikalarda 623 trilyon, orman ve su işlerinde 411 trilyon yatırım yaptık. Soruyorum size, bugüne kadar Ağrı'ya bu çapta, bu büyüklükte hizmet getiren oldu mu? Bu bir aşk, sevda işi" diye konuştu.

-"Erken doğum felakettir"

Ağrı'ya 2 bin 24 yeni derslik inşa ettiklerini, okullara 8 binden fazla bilgisayar gönderdiklerini, 289 okula internet bağlantısı yaptıklarını, 151 bilişim teknolojisi sınıfı kurduklarını, 653 sınıfa etkileşimli tahtaları yerleştirdiklerini, 368 tablet bilgisayar dağıttıklarını belirten Erdoğan, "Yenileri gelecek. Kutlu doğum 9 ay 10 günde olur. Erken doğum felaket getirir" dedi.

Şimdiye kadar Türkiye'nin tamamında 163 bin tablet bilgisayar dağıttıklarını ifade eden Erdoğan, bu ay içinde 675 bin tablet bilgisayar daha dağıtacaklarını bildirdi.

Ağrı'da her yıl ortalama 89 bin öğrenciye anneleri aracılığıyla eğitim yardımı yaptıklarını dile getiren Erdoğan, öğretmen saysını 3 bin 417'den 6 bin 318'e çıkardıklarını kaydetti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesini 2007'de kurduklarını anımsatan Erdoğan, üniversiteye 7 fakülte, 6 yüksekokul ve 2 enstitü kazandırdıklarını, bugün 11 bin öğrencinin Ağrı'da eğitim, öğretim gördüğünü, bunlara verdikleri toplam bursun 44 trilyon olduğunu söyledi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Ağrı Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
    16:05 Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) tarafından yürütülen Mardin İçmesuyu Projesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Tuncay Akkoyun, Kasımiye-1 ve Kasımiye-2 su depo çalışmalarını inceledi ve projenin yüzde 30'unun tamamlandığını belirtti. Projenin tamamlanmasıyla Mardin'in günlük insani kullanım su ihtiyacının büyük ölçüde karşılanacağı ifade edildi.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye personeli ile iftar davetinde buluştu
    16:04 Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye personeli ile iftar davetinde buluştu

    Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye personeli ile iftar davetinde bir araya geldi. Büyükerşen, '25 yılda birlikte imza attığımız örnek çalışmalardan dolayı hepinize minnettarım. Alınlarınızdan öpüyorum, hoşça kalın' dedi.

  • Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu
    16:03 Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 sezonu play-off etaplarının maç programı açıklandı. İstanbul takımlarının şampiyonluk için mücadele edeceği play-off etabında ilk karşılaşmalar 1 Nisan Pazartesi günü, rövanşları ise 4 Nisan Perşembe günü oynanacak. Maç programı ve statü hakkında detaylı bilgiler haberde yer alıyor.

  • Kayseri'de polis operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı
    16:03 Kayseri'de polis operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı. Operasyonda 142 uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin polisteki işlemleri devam ediyor.

  • Depremin Vurduğu Hatay'da Yeni Evler Teslim Ediliyor
    16:00 Depremin Vurduğu Hatay'da Yeni Evler Teslim Ediliyor

    Hatay'da yaşanan deprem sonrası evi yıkılan Osman Kara, TOKİ tarafından inşa edilen yeni evinin anahtarını alarak mutluluğunu dile getirdi. Hatay'da TOKİ tarafından yapılan konutlar, depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

  • Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı
    15:59 Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi, envanterindeki 1294 el yazması eseri dijital ortama aktararak hizmete sundu. Kütüphanede bulunan Arapça ve Farsça dillerindeki nadir eserler, Milli Kütüphane bünyesindeki Dijital Kütüphane aracılığıyla bilim dünyasının ve meraklıların erişimine açıldı. Kütüphane Müdürü Mehmet Meşe, bu dijitalleşme sayesinde araştırmacıların ve meraklıların bu önemli kaynaklara kolayca ulaşabileceğini belirtti.

  • Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi
    15:59 Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Basmane çukuru olarak tanımlanan bölgedeki sorunları çözeceklerini ifade etti. Dağ, Bergama'da TMSF başkanıyla yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, önümüzdeki 5 senelik süreçte Basmane çukurunda önemli bir mesafe kat edeceklerini düşündüğünü söyledi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.


Advertisement