AK Parti'nin Antalya Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Antalya Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya'yı dünyaya tanıttıklarını, G-20 liderlerinin kasımda Antalya'ya geleceğini belirterek, "1851'den bugüne kadar ilk kez ev sahibi olduğumuz EXPO yine Antalya'da olacak" dedi.

27.10.2015 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya'yı dünyaya tanıttıklarını, G-20 liderlerinin kasımda Antalya'ya geleceğini belirterek, "1851'den bugüne kadar ilk kez ev sahibi olduğumuz EXPO yine Antalya'da olacak" dedi.

Davutoğlu, partisinin Antalya'daki mitinginde yaptığı konuşmada, Antalya'nın New York'tan Londra'ya ve Paris'e kadar dünyanın en güçlü 20 şehri arasında yer aldığını söyledi. Antalya'nın teröre ve suça karşı güçlü bir duruş sergilediğini aktaran Davutoğlu, "BM'lerde güçlü şehirler ağının üyesi olarak ülkemizi temsil ediyor" diye konuştu.

Davutoğlu, hükümet olarak Antalya'nın öneminin farkında olduklarını, her zaman Antalya'nın yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Antalya'ya 13 yılda 18 milyar lira yatırım ve destek sağladık. Yaptığımız hizmetleri tek tek saysam çok uzun sürer ama siz her gün bunu görüyorsunuz. Antalya'yı nereden aldık, nereye getirdik. Onun için yaptıklarımız değil yapacaklarımızı söyleyeceğim.

Antalya'yı dünyaya tanıtıyoruz. İnşallah, dünyanın en önemli liderleri, G-20 liderleri kasım ayında Türkiye'ye, Antalya'ya geliyor. Onları, iyi misafir edeceksiniz. Biz, sizden bunu bekleriz. 1851'den bugüne kadar ilk kez ev sahibi olduğumuz EXPO yine Antalya'da olacak. Dünya, Antalya'yı tanıyacak, dünya Antalya'nın ayağına gelecek. Torosları görmek, Akdeniz'e varmak için, 100 ülkenin katılacağı EXPO Antalya yerli ve yabancı 8 milyon kişiye ev sahipliği yapacak."

Antalya'yı aynı zamanda sağlık merkezlerinde de başkent yapacaklarını anlatan Davutoğlu, "14 sağlık tesisi ile bin yataklı şehir hastanesi yapacağız" dedi.

Davutoğlu, temiz bir çevre için güneş santralleri kuracaklarını belirterek, "İlk olarak Mellidağ mevkisinde bu güneş santralini kurmaya başlıyoruz" ifadesini kullandı.

Bazı ilçelerde gölet ihtiyacı olduğunu aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bilin ki her biri tek tek yapılacak, hiçbir ilçemizin talebi ikinci sıraya alınmayacak. Hepsi yapılacak, 12 gölet ve sulama yapıyoruz şu anda, 50 tane daha yapacağız. Çiftçi kardeşlerimizin hasretle beklediği Gazipaşa Gökçeler Barajı, Küçükaksu Barajı ve Finike Kapıçay Barajı bittiğinde toplam 110 bin 200 dönüm araziyi sulayacağız.

Antalya'ya 69 baraj, gölet ve sulama tesisi inşa ediyoruz. Aksu Çayı Taşkın Koruma Tesisi'ni tamamlayıp tarım arazileri ve turizm alanlarına ait 106 bin dönümün taşkın kontrolünü sağlayacağız. Tüm taşkın projelerimizi hız kesmeden tamamlayacağız. Çalışmalar bittiğinde sel ve taşkın korumayla ilgili Antalya'nın hiçbir problemi kalmayacak."

-"Onların okları, milletin bağrına batıyor"

Davutoğlu, Antalya'yı sporda da geri bırakmayacaklarını dile getirerek, Antalyaspor'a başarılar diledi. Toplam 33 bin kişilik Antalya stadyumunun açılışını yaptıklarını anımsatan Davutoğlu, burada Antalyaspor'un başarılarına tanık olacaklarına inandığını ifade etti.

Davutoğlu, "Aslında 5 yıl önce bitmesi gereken bu stadı Antalya'yı kazandırmak için nelerle mücadele ettiğimizi Antalyalılar çok iyi bilir. Bu stadın yapımını feshedip, marifetini '100 yıllık yanlışlardan döndük' başlığıyla bilboardlara astıran CHP'li Belediye Başkanını da unutmayın. Bu CHP'liler nereye el atsa, oranın bereketi kalmaz. Orada hiçbir eser yapılmaz. Onların okları, milletin bağrına batıyor. Başka bir yere değil. Biz onlara rağmen bu stadı tamamladık" dedi.

Antalya'nın büyüdüğünü belirten Davutoğlu, "Onlara rağmen İzmir yenileniyor, İstanbul küresel başkent oluyor. Kimse bunu engelleyemez. Hiç merak etmeyin. 'Durmak yok, yola devam' diyoruz" diye konuştu.

"Antalya'yı küresel banka şehri yapacağız"

Antalya'ya yollar ve tüneller yaptıklarını anlatan Davutoğlu, Antalya- Alanya otoyolunu, Kuzey Çevre yolunu bitireceklerini, Batı Çevre yolunu da gelecek sene tamamlayacaklarını söyledi.

Davutoğlu, Atatürk'ün Antalya'ya hızlı tren hayalini gerçekleştirdiklerini, Antalya'yı Eskişehir'e, Konya'ya, Kayseri'ye hızlı trenle bağlayacaklarını dile getirdi.

Başbakan Davutoğlu, "İnşallah Antalya'dan İzmir'e hızlı trenle gelip gideceksiniz. Sizlere sözünü verdiğim Meydan Havaalanı EXPO hattını da yapıyoruz. Eski Varsak Belediyesinden Kepez'e oradan da üniversiteye ve araştırma hastanesinin önüne kadar raylı sistem yapıyoruz" dedi.

Kruvaziyer limanı için proje çalışması bulunduğunu söyleyen Davutoğlu, Antalya'yı entegre akıllı kente dönüştürdüklerini, küresel banka şehri yapacaklarını belirtti.

Antalya'daki vakıf, orman, hazine ve mülkiyet sorunlarını çözeceklerinin sözünü veren Davutoğlu, 2B ile ilgili problemleri de gözden geçireceklerini kaydetti.

Notlar

Miting alanına seçim otobüsüyle gelen Başbakan Davutoğlu, platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Miting öncesinde, "Türk bayrağının rengini şehitlerin kanından aldığı" belirtilerek, vatandaşlardan miting sonrası bayrakları uygunsuz yerlere bırakmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşması sırasında dev Türk bayrağı ile üzerinde "Torosların yiğit evladı, memleketine hoşgeldin" yazısı ve kendi fotoğrafı bulunan pankart açıldı.

Miting sonrasında platformun değişik noktalarından öz çekim yapan Davutoğlu vatandaşlara karanfil dağıttı. Davutoğlu'nun mikrofonu verdiği vatandaş ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Antalyalılar adına selam gönderdi. Davutoğlu, sonra AK Parti Antalya milletvekili adaylarıyla platformdan vatandaşları selamladı.

Mitinge, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, eski Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Antalya Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement