AK Parti'nin Ardahan Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Ardahan Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kars-Tiflis demiryolunun, ikmal tesislerinin en kısa zamanda tamamlanacağını, bu sene içinde bitmesinin planlandığını bildirdi.

05.05.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kars- Tiflis demiryolunun, ikmal tesislerinin en kısa zamanda tamamlanacağını, bu sene içinde bitmesinin planlandığını bildirdi.

Davutoğlu, AK Parti'nin Ardahan mitinginde yaptığı konuşmada, şehri sadece Türkiye'nin değil Kafkaslar'ın, Hazar'ın, Karadeniz'in en önemli geçiş şehirlerinden, havzalarından biri kılacaklarını söyledi.

Bu anlamda ilk müjdesinin Sahara Tüneli olduğunu ifade eden Davutoğlu, tünelin Ardahan yaylalarını Artvin'den Karadeniz'e açacağını dile getirdi. Davutoğlu, "Dünyada gördüğüm en güzel coğrafyalardan biri. Çok şanslısınız Ardahanlılar. Eğer emeklilik dönemim olmaz ama olsa bu yaylalarda, buralarda geçirirdim. Ardahan ile Artvin Şavşat arasındaki o güzel yerlerde, yaylalarda" dedi.

Ilgar Tüneli'ni de açacaklarını belirten Davutoğlu, " Posof'a, Türkgözü'ne Türkgözü'nden Kafkaslar'a Ardahan'ın havası, insanı...İnşallah barış gerçekleştiğinde bütün Kafkasya'da Ardahan, bu Kafkasya'nın merkez şehirlerinden biri olacak" diye konuştu.

Tarım ve hayvancılık alanında son 12, 13 yıl içinde büyük devrimlere imza attıklarını kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biz geldiğimizde toplam tarım desteği 1,8 milyar liraydı, şimdi 10 milyar Türk lirası. Toplamda 70 milyar Türk lirası tarıma destek verdik. Destek verdiğimiz ürün sayısını 52'ye çıkardık. Toplulaştırma yaptığımız alan 450 bin hektardı bütün Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, bizim dönemde 12 yılda 4,5 milyon hektar toplulaştırma yaptık. Kim yaptı bunu? Bizim dönemde mazota verdiğimiz toplam destek, çiftçimize mazot desteği olarak verdiğimiz miktar 5 milyar Türk lirası. Eski rakamla 5 katrilyon lira.

Yine dün burada Kılıçdaroğlu zikretmiş. Türkiye'de şu anda bizim toplam tarım üretimimiz 61 milyar dolar, 118 milyar Türk lirası tarımsal hasılamız. Avrupa'da bu rakamla biz birinciyiz. Şu anda Avrupa'nın en büyük tarım üreticisi ülkesi Türkiye'dir. Bununla gurur duymalısınız. Bu çerçevede bütün imkanlarımızla Ardahan'ın yanında olacağız. Olduk, olacağız. Şu ana kadar Ardahan'a verdiğimiz tarımsal desteğin toplamı 250 milyon Türk Lirası. Ardahan'a yaptığımız toplam yatırım ise 3 milyar Türk lirasına yaklaştı."

"Tarım ve hayvancılık alanında her türlü desteği vermeye devam edeceğiz"

Ardahan'a tarım ve hayvancılık alanında her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirten Davutoğlu, iktidara geldiklerinde tarım alanında zirai kredilerin faizinin yüzde 59-69 olduğunu söyledi. Davutoğlu, şimdi bu rakamı yüzde sıfıra kadar düşürdüklerini,  Davutoğlu, birçok alanda, birçok üründe faizsiz kredi verdiklerini kaydetti.

Vatandaşlara, "faizsiz kredilerden memnun musunuz, alıyor musunuz" diye soran Davutoğlu,  2010'dan bu yana Ardahan'dan hayvancılık alanında sadece faizsiz kredi kullanımının 11 milyon Türk lirası olduğunu söyledi.

Ardahanlılardan havzada tarım ve hayvancılığı ayağa kaldırabilmek için bütün bu imkanlardan istifade etmelerini isteyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kez daha söylüyorum Ardahan ve bu coğrafya tarım ve hayvancılığın merkez üssü olacak. Özellikle de hayvancılığın. Yeni getirdiğimiz düzenlemeyle hayvancılık alanında yapılacak yatırımlara inşaatta yüzde 30 hibe veriyoruz, damızlık hayvan düve alımında yüzde 40 hibe veriyoruz. Tarım ve hayvancılık alanında altyapı yatırımları ve eğitim faaliyetlerine yüzde 100 hibe veriyoruz. Bunları uyguluyoruz. Ayrıca Ardahan, Kars, Iğdır, Artvin'den oluşan Serhat Kalkınma Ajansı ile de birçok kalkınma projesini destekliyoruz. Şundan emin olunuz Ardahanlılar tarım ve hayvancılık alanında ne talep ediyorsa hepsi yerine getirilecek. Bundan hiç şek ve şüphesi kimsenin olmamalıdır."

-"Süt üretimi 10 misli arttı"

Davutoğlu, Türkiye'de süt üretiminin  10 kat artarak, 1,8 milyon tondan 18,5 milyon tona çıktığını bildirdi. Davutoğlu, "Kırmızı ette üretim 496 bin tondu, şimdi 1 milyon ton. Tavukta üretim 600 bin tondu, şimdi 2 milyon ton. Bunlar oturarak yapılmadı. Bu hesabı ne Kılıçdaroğlu bilir ne de çiftçimizi istismar etmek isteyen diğer taraflar bilir" şeklinde konuştu.

Çiftçiyi her alanda desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirten Davutoğlu, hayvancılık ve tarımda Ardahan'ı sadece Türkiye içinde değil Karadeniz, Kafkas, Mezopotamya havzasında en güçlü merkezlerden biri haline getireceklerini kaydetti.

Ardahan'a yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Ardahan'ı örnek bir şehir haline getireceğiz. Buradaki konaklamaları da artırıp,  turizm alanında Ardahan'ı Kafkasya'nın giriş kapısı ve dünyanın en güzel havasının olduğu şehir olarak dünyaya tanıtacağız. Ardahan tanınacak, bilinecek, herkes de Ardahan'a saygı duyacak. Büyük projemiz TANAP Kafkasya'dan, Bakü'den ülkemize girdikten sonra enerji yolu da Ardahan'dan geçerek Avrupa'ya uzanacak. İnşallah Ardahan'ın bütün ihtiyaçları bu anlamda karşılanacak. Kars, Tiflis demiryolunun ikmal tesislerini de en kısa zamanda tamamlıyoruz, bu sene içinde bitmesini planlıyoruz. Ardahan Kafkaslar'dan Karadeniz'e, Kafkaslar'dan Anadolu'ya ve Mezopotamya'ya, Karadeniz'den körfeze inen kavşak yollarının merkez şehri olacak, merkez vilayeti olacak. Bizim Ardahan ile ilgili çok büyük hedeflerimiz var. Sizlerin de bu hedeflere ulaşmak için bize en güçlü desteği vereceğinize inancımız tamdır. "

"Gönlüm hep Ardahan'da kalacak"

Ardahanlılara, "Haziran'da güçlü bir sesle güvene, istikrara, kalkınmaya destek verecek misiniz, söz mü" diye soran Davutoğlu, "Söz" karşılığının ardından, Ardahan'da partisinin iki adayını da Meclis'te görmek istediğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, "Ardahan'a gelip hesap vermeyen, hesap bilmeden konuşanlara güçlü bir cevap verecek misiniz, 'Ardahan, AK Parti'nin kalesidir, kalesi olmaya devam edecek' diyecek misiniz, 7 Haziran'a kadar Ardahan'ın bütün ilçelerini, köylerini, mezralarını, sokaklarını dolaşmaya var mısınız, milli iradeyi egemen kılmaya var mısınız, ikide iki yapmaya var mısınız, milli irade dersi vermeye var mısınız" diye seslendi.

Vatandaşlardan "Evet" yanıtını alan Davutoğlu, "Allah sizden razı olsun. Gönlüm hep Ardahan'da kalacak. Yiğit Ardahanlılara selam olsun" dedi.

-Mitingten notlar

Mitingin yapıldığı meydan, AK Parti ve Türk bayraklarıyla süslendi. Miting alanında, "AK gençlik burada Hocasının yanında", "Evladı Osmanlı, serhat şehri Ardahan'a hoşgeldiniz", "Sizinle tarih yazmaya hazırız Hocam" pankartları asıldı.

Miting alanına gelirken yol boyunca kendisine sevgi gösterilerinde bulunanlara parti otobüsünden el sallayan Davutoğlu, alana girdikten sonra eşi Sare Davutoğlu ile platforma çıkarak alandakileri selamladı.

Davutoğlu, mitingin sonunda partisinin Ardahan milletvekili adaylarını platforma çağırdı, eşi Sare Davutoğlu ile vatandaşlara karanfil dağıttı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Ardahan Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement