AK Parti'nin Artvin Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Artvin Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (2) "Biz, bize yolsuzluk iftiralarına hep eserlerimizle cevap verdik.

21.03.2014 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendilerine yönelik yolsuzluk iftiralarına hep eserleriyle cevap verdiklerini belirterek, "Ziya Paşa güzel söylemiş; 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Biz eserlerimizle konuşuyoruz, onlar iftiralarla konuşuyor" dedi.

Erdoğan, partisinin Artvin mitinginde yaptığı konuşmada, el el ve omuz omuza vereceklerini söyledi.

"Kişi yaptıkları ile sevdikleri ile beraber haşrolunacaktır, ilke budur" diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy toplayan Pensilvanya'nın onunla beraber haşrolacağını kaydetti.

"Benim başörtülü kızlarım, iki yavrum ne çekti?" ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Üniversitenin kapısından çevrildiler. İmam-hatip öğrencisi oldukları halde okula sokulmadılar. Katsayı engeli getirdiler mi? Getirdiler. Meslek lisesi mezunu musun? Katsayı engeli, istediğin üniversiteye giremiyorsun, ayağına ağırlıkları takmışlar, 'koş' diyorlar, nasıl koşacaksın. Ne oldu? Sabrettik, zafere ulaştık. 4+4+4 ile beraber 12 yıllık zorunlu eğitimle Türkiye'nin önünü açtık mı? Artık başörtüsü sorunu var mı? Katsayı engeli var mı? İstediğin üniversiteye gidebiliyor musun? Devlet dairesinde başörtülü olarak çalışma başladı mı? Bunun adı normalleşmedir. Başı açık kardeşim, başı örtülü kardeşim hepsi yanyana. Kardeşlik, birlik, beraberlik bu. Ayırdılar vatandaşı mı ayırdılar, birbirine düşürdüler. Sıkıntı buydu. Birisi siyasi Kürtçülük yapıyor, bir parti siyasi Türkçülük yapıyor, CHP de 'ben kumsalların partisiyim' diyor. Ama biz 77 milyonun, 780 bin kilometkarenin partisiyiz. Ben Türkü Türk olduğu için sevmiyorum, Kürdü Kürt olduğu için sevmiyorum, Lazı Laz olduğu için sevmiyorum. Boşnağı, Arnavutu, Gürcüyü, Abazayı kimliklerinden dolayı sevmiyorum; beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyorum. Bizim farkımız bu.

Onun için tek millet, tek bayrak dedik. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanı. Reklamı izliyorsunuz değil mi? Nasıl bizim reklam? Ona da bir yasak getirdiler, neyse çözüm bitmiyor, AK Parti'de çözüm bol. Üçüncüsü tek millet, tek bayrak, tek vatan dedik. Batıda ne varsa doğuda o olacak, kuzeyde ne varsa güneyde o olacak."

Başbakan Erdoğan, Artvin ve Rize'ye havalimanı için etüt çalışması yaptırdığını belirterek, "İnşallah, büyük ihtimalle, Rize ve Artvin'in müşterek kullanabileceği bir havalimanını, orta bölgede uygun bir yere inşallah yapacağız" dedi. Etüt, proje çalışması ile yer tespit çalışmasının devam ettiğini ifade eden Erdoğan, "Siz çok uzun uzadıya yollarda yormadan, sizi yarım saatte havalimanına ulaşabilecek hale getireceğiz" diye konuştu.

Erzurum'a yakın ilçelerin Erzurum'u kullanabileceklerini ifade eden Erdoğan, bu bölgede 3 tane havalimanının Artvin'linin hizmetinde olacağını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, "CHP geldi buraya, ne konuştu burada? Bir plandan, projeden bahsetti mi? 'Ben şunu, bunu yapacağım', böyle bir şeyden bahsetti mi? Bizim bahsetmemize gerek yok zaten. Niye? Şuralarda yaptığımız barajlar zaten bizi anlatıyor. Deriner'e bak bizi gör, hamdolsun tamamlamak bize nasip oldu. Muratlı'ya bak bizi gör, tamamlamak bize nasip oldu. Biz dağları delerek geliyoruz. Buralardan milyonlarca kilovatsaat enerji üretiyoruz, Niye? 'Türkiye'nin enerji sorununu çözelim' diye" dedi.

Deriner Barajı'nı 2010 yılında hizmete aldıklarını belirten Erdoğan, "Bu bizim Çoruh Nehri'ne taktığımız bir gerdanlıktır. Bunlar, Muratlı Barajı ile buradan bir milyar 39 milyon kilovatsaat enerji üretecek. Borçka Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni de bitirmek bize nasip oldu. Muratlı ve Borçka, buraya hayat getirdi. İstiyorum ki Borçka, belediyeyi alacak ve bize müjdeyi verecek" diye konuştu.

Bölgeye yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, "Artvin'e orman ve su işlerinde 6.5 katrilyon, ulaştırma ve haberleşmede 1.5 katrilyon, tarım ve hayvancılıkta 289 trilyon, eğitimde 173 trilyon, aile ve sosyal politikalarda 170 trilyon, enerjide 142 trilyon, sağlıkta 92 trilyon yatırım yaptık" dedi. Erdoğan, kitapların ücretsiz olduğunu, FATİH Projesi ile tablet bilgisayarların geldiğini, sınıflara etkileşimli tahtalar yerleştirildiğini bildirdi.

Başbakan Erdoğan, "(Bu adamlar proje filan açıklayamaz) ama biz, bize yolsuzluk iftiralarına hep eserlerimizle cevap verdik. Ziya Paşa güzel söylemiş; 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Biz eserlerimizle konuşuyoruz, onlar iftiralarla konuşuyor" dedi. 79 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, 12 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, Cumhuriyet tarihinde yapılan dersliğin yarısından fazlasını kendilerinin yaptığını, 205 bin derslik  kazandırdıklarını ifade etti.

-"Bunlar laf milliyetçisi laf"

Göreve geldiklerinde milli gelirin 230 milyar dolar olduğunun altını çizen Erdoğan, 12 yılda bunun üzerine 590 milyar dolar ilave ettiklerini bildirdi. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi 820 milyar dolar oldu. MHP gitti IMF'ye borçlandı. Bize nasıl devretti, 27.5 milyar dolarla. O borcu biz ödedik. Şimdi IMF bizden borç istiyor. Merkez Bankası'nın kasasında 27.5 milyar dolarcık vardı, şimdi 128 milyar dolar var. Bir de utanmadan, sıkılmadan 'milliyetçiyiz' diye geçiniyorlar. Bırakın bu işleri ya, ne milliyetçisi. 'Bunlar vatansever, milliyetperver'. Yok böyle bir şey. Bunlar laf milliyetçisi laf. Bunlar bol bol siyasi Türkçülük yapsınlar, biri de siyasi Kürtçülük yapıyor. Bunlar birbirlerini iyi bulmuşlar. Ama biz gerçek manada milletimizi seviyoruz, biz bu millete hizmet etmeyi bir ibadet telakki etmişiz. Halka hizmet hakka hizmettir, biz bunu böyle bilmişiz.

Bunlar işçi ve memuru sömürdü; 13.5 katrilyon zorunlu tasarruf adı altında para kestiler, bunu biz ödedik. Konut edindirme yardımı dediler, 13.5 katrilyon lira kestiler, işçi, memur devletten alacaklıydı, bunu da biz ödedik. Biz böyle çalıştık, hala böyle çalışıyoruz, elhamdülillah, sağlamdayız. Türkiye'nin büyümesini hazmedemeyenler var, bizi kıskananlar var ama biz onlara rağmen büyüyeceğiz, güçleneceğiz. Uluslararası toplantılarda bize ne diyorlar biliyor musunuz? 'Türkiye'yi tanıyamadık.' Hayırdır? 'Ya yolları gördük, havalimanlarını gördük, şaşırdık.' geldiğimizde havalanlarımız kümes gibiydi, 26 tane havaalanı vardı, şimdi 52 tane var. Dünya ile yarıştayız, inşallah bunları yapacağız."

Başbakan Erdoğan, Kemalpaşa'daki sınır kapısının halinin rezalet olduğunu belirterek, sınır kapısını Gürcistan'la anlaşarak modern hale getirdiklerini ancak olan eksikleri de gireceklerini söyledi. Kemalpaşa'nın ilçe olmak istediğini belirten Erdoğan, "İnşallah oradaki değişim ve dönüşümle beraber, Mustafakemalpaşa'da bu operasyonu yapacağız ve Mustafakemalpaşa inşallah ilçe haline gelmiş olacak. Biz sizin hizmetkarınız. Bunu bilin, bizim efendilik diye bir derdimiz yok. Bütün derdimiz şu? Bu can bu tende oldukça biz bu vatana, millete hizmetkarız" dedi.

Bugün iki miting daha olduğunu anımsatan Erdoğan, "Sizin dualarınıza muhtacız. Gece gündüz demeden, Aşık Veysel gibi 'uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece'.. Hanım kardeşlerim, ablalar, abiler, şu 8 gün kapı kapı dolaşmaya varmıyız? Aman ha Artvin'den müjdeleri alacağız"  diye konuştu.

-Mitingden notlar

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile birlikte Artvin Valiliği önündeki miting alanına geldi.

Erdoğan'a burada folklorik kıyafetler giyinmiş çocuklar çiçek verdi. Artvinspor atkısı takan Erdoğan, parti otobüsü üzerinden halka hitap etti. Erdoğan'ın konuşması, zaman zaman çeşitli tezahüratlarla kesildi.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından vatandaşlara Artvinspor atkısı ile kırmızı ve beyaz karanfil attı.

Miting alanında "Asla yalnız yürümeyeceksin büyük usta. Artvinli seninle", "Ak belediyeler, mutlu insanlar", "Daima millet, daima hizmet", "Başbakanımız ilimize hoşgeldiniz, Hopa tüneli için teşekkürler" gibi çeşitli afişler asıldığı gözlendi.

Öte yandan, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da miting alanında olduğu görüldü.

Konuşmasını tamamlayan Erdoğan, AK Parti Artvin Belediye Başkan adayı Mehmet Kocatepe ve ilçe belediye başkanlarını vatandaşlara tanıttı.

Erdoğan, "Mehmet kardeşimi sizlere emanet ediyorum. Artvin belediye başkan adayımız Mehmet kardeşim emin ellerde diyebilir miyim" şeklinde konuştu.

Kalabalıktan "evet" yanıtını alan Erdoğan, "Allah sizlerden razı olsun. İnşallah 30 Mart'ta bu vizeyi alacağız. Bütün arkadaşlarımız sizlere emanet. Hayırlı olsun inşallah" dedi.

- Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Artvin Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement