AK Parti'nin Avcılar Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Avcılar Mitingi

AK Parti\'nin Avcılar Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (2) "CHP belediyesi, kalkıp da buranın sakinleriyle anlaşıp, bu deprem geçirmiş konutların değişim dönüşümüne, yani bizim Kentsel Dönüşüm dediğimiz projeye katkı veremediği için bu değişimi gerçekleştiremedi.

08.03.2014 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP belediyesi, kalkıp da buranın sakinleriyle anlaşıp, bu deprem geçirmiş konutların değişim dönüşümüne, yani bizim Kentsel Dönüşüm dediğimiz projeye katkı veremediği için bu değişimi gerçekleştiremedi. Birçok yerlerde bu adım atılıyor, niçin Avcılar'da bu adım atılmasın?" dedi.

Erdoğan, partisinin Avcılar'da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ambarlı'da biyolojik arıtma tesisi yaptığını, bunun resmi açılış törenini de seçim sonrası yapacaklarını kaydetti. Metrobüsün de devreye alındığını ancak bunu yeterli görmediklerini ifade eden Erdoğan, burada metro adımını da atacaklarını söyledi.

Avcılar'ın deprem geçirdiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çok ciddi bir deprem ama maalesef burada CHP belediyesi, kalkıp da buranın sakinleriyle anlaşıp, bu deprem geçirmiş konutların değişim dönüşümüne, yani bizim Kentsel Dönüşüm dediğimiz projeye katkı veremediği için bu değişimi gerçekleştiremedi. Birçok yerlerde bu adım atılıyor, niçin Avcılar'da bu adım atılmasın? Burada da adımın atılması gerekir. Avcılar'a bir meydan gerekmez miydi? Sokak arasında görüyorsunuz miting yapıyoruz. Niye sokak arasında yapalım da bir meydanda yapmayalım? Değerli kardeşlerim! İnşallah, şu andaki projenin içinde Avcılar'da, stadın olduğu yeri Avcılar'ın meydanı haline getireceğiz."

Metrobüsün devreye girmesinin Avcılar trafiğini rahatlattığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunu yapan kim? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Bey. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni CHP'den aldım, hatırlıyorsunuz değil mi? Şimdi 20-25 yaşında olan genç kardeşlerim hatırlamazlar. Sene, 1994. CHP'den aldık. İSKİ yolsuzluğu vardı, sular akmıyordu. Çöp dağları yükselmişti. Kardeşlerim, CHP demek, çöp demektir. CHP demek hava kirliliği demektir. Şu anda İzmir'de Binali (Yıldırım) Bey diyor ki; 'Başbakanım, burada hala vahşi depolama var' diyor. Düşünebiliyor musunuz, hala modern depolamaya geçememişler. Burası neresi? İzmir. Kardeşlerim! CHP susuzluk demektir. Onlar su sorununu da çözemediler. İzmir'de de çözemediler. Devlet Su İşleri olarak su sorununu biz çözdük. İzmirli kardeşlerime hep söylüyorum; Allah aşkına şu sorunları biz çözmedik mi? Hala siz hizmete mi oy vereceksiniz, ideolojiye mi oy vereceksiniz? AK Parti eser siyaseti yapıyor, bunlar ideoloji siyaseti yapıyor veya iftira siyaseti yapıyor."

Vatandaşları samimiyetle düşünmeye davet eden Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum:  Siz benim vatandaşımsınız. Biz size efendi olmaya gelmedik, kardeş olmaya geldik ama bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Allah aşkına; bu kardeşinizin İstanbul'da belediye başkanlığını biliyorsunuz. Ondan sonra Kadir (Topbaş) Bey'in iki dönemdir belediye başkanlığını gördünüz. Kardeşlerim, şu anda CHP'nin İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı olarak gönderdiği zat, düşünebiliyor musunuz Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk klasörü önünde resim çektirdiği, poz verdiği kişi... Sen, bu kişiyle ilgili bu yolsuzluk klasörünü hazırlıyorsun, 'bu, yolsuzlukların adamıdır' diyorsun ve bundan dolayı da kendisini partiden ihraç ediyorlar. Partiden ihraç ettikleri bu adamı kalkıyorlar şimdi de İstanbul'a aday yapıyorlar. Ondan sonra da utanmadan sıkılmadan AK Parti'ye yolsuzluk çamuru atmaya çalışıyorlar. Boşuna uğraşma. Bumerang gibi o döner seni vurur. Zaten 30 Mart'ta da milletim sana gereken dersi verecek. Kesin verecek. Ben buna inanıyorum."

Erdoğan, Türkiye'de geçmişte öğrenciler kitap bulamazken bugün kitaplarını ücretsiz şekilde sıralarının üzerinde bulduğunu aktardı.

Türkiye'de kendileri göreve gelmeden 76 üniversite bulunduğunu, buna 99 üniversite ilave ettiklerini ve Türkiye'de üniversitesi bulunmayan il kalmadığını ifade eden Erdoğan, geçmişte 45 lira olan öğrenci bursunu 300 liraya çıkardıklarını, ayrıca 200 lira da beslenme yardımı verdiklerini anlattı.

"Bunlar olsa olsa terörist olur"

Üniversite harçlarını da kaldırdıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Fakat, tabi gençler türedi... Geziciler... Elinde molotoflu gençler.... Taşlı sopalı gençler. Kılıçdaroğlu ne diyor? 'Onlar benim sevgili gençlerimdir' diyor. Sen o sevgili gençlerinle beraber yola devam et. Bizim öyle sevgili gençlerimiz yok. Bizim sevgili gençlerimiz elinde bilgisayarıyla, tablet bilgisayarıyla, kitabıyla, kalemiyle geleceğin aydınlık Türkiyesi'ne koşan gençliktir. Bizim gençliğimiz, esnafımızın camını, çerçevesini indiren gençlik değildir. Molotofkokteyliyle vatandaşımızın arabasını yakan yıkan değildir. Devletin mallarına zarar veren değildir. Bunlar olsa olsa terörist olur. Bunlar olsa olsa anarşist olur. Sen onlarla beraber yola devam et Kılıçdaroğlu. Biz böyle bir gençlik tanımıyoruz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, SSK'da genel müdür olduğu dönemde insanların hastanelerde kuyruğa girdiğini, vatandaşların ilaçlarını alamadığını söyleyen Erdoğan, "Bu Kılıçdaroğlu kuyrukçu, kuyrukçu... Kuyruklarda ne sefaletler çektirdi bize bunlar. İlacını bile o gün alamıyordu benim vatandaşım. Şimdi istediğin hastaneye gidiyor musun? İlaçların tamamını alıyor musun? Niye? Biz sizi seviyoruz. biz size sevdalıyız. Dertliyiz biz dertli. Kardeşlerim! Biz bu millete efendi olmaya gelmedik, biz bu millete hizmetkar olmaya geldik" ifadelerini kullandı.

Bölge hastaneleri

Erdoğan, sağlık alanında yaptıkları yatırımlara değinirken, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Avcılar'dan olduğunu söyledi.

İstanbul'da Olimpiyat Stadı'nın yanında yaklaşık 750 bin metrekare alan üzerinde dev bir hastanenin temelinin atıldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ne ararsan var. Sağa koştur, sola koştur yok. Dışarıda sedyeyle koştur yok. Gireceksin hastanenin içine, her şey orada. Dünyanın en modern hastanelerinden biri olacak inşallah. Bir tanesini de Asya yakasına yapıyoruz. Bu yakada Avcılar'daki hastane acil olan, ilk müdahalelerin yapılacağı yer. Burada çözüm olmazsa, doğru şehir hastanesi... Niye? Biz, dizilerde izlediğiniz Kanuni'nin torunu değiliz. Biz, at üstünden inmeyen, ta Viyana kapılarına dayanan Kanuni'lerin torunuyuz. Ne diyor? Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Koskoca Devlet-i Aliyeyi Osmaniye'yi bir sağlıklı nefese feda edebilen anlayışın torunlarıyız biz."

Erdoğan, 30 Mart'ta Avcılar'da bir değişim olacağına inandığını ifade ederek, "Bu değişimle birlikte inşallah burada farklı adımlar atacağız. Ey Kılıçdaroğlu, sen AK Parti'ye mi yolsuzluk diyorsun? Önce sen kendi defterine bak, defterine? Eğer Rahşan affı çıkmasaydı, o da içerideydi. Rahşan affıyla yırttı. Onun için Rahşan Hanım'ı yanında taşıyor şimdi" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nda kadın, anne duygusu olmadığını söyleyen Erdoğan, "Merhum anneme laf atacak kadar seviyesiz birisi. Yani bunun değerler silsilesi içinde kutsalı filan yok. Buna haddini inanıyorum ki birinci derecede hanım kardeşlerim bildirmelidir, beyler bildirmeli, gençler bildirmeli. Çünkü şunu biliniz: Analar, ayaklarının altı öpülesidir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 79 yılda Türkiye'de 6 bin 100 kilometre yol yapılırken, AK Parti hükümetleri döneminde 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını anlattı ve ekonomideki gelişmelere değindi. Erdoğan, "Yolsuzluğun olduğu bir iktidar, buralara gelebilir mi?" dedi.

Artık IMF'nin Türkiye'den borç istediğini ifade eden Erdoğan, "5 milyar dolar borç vereceğiz bunlara. Bu noktaya geldik" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, halka şöyle seslendi:

"Ey Avcılar; eski İstanbul mu, yeni İstanbul mu? Aynı zamanda 30 Mart bu demektir. Bir şey daha var. Eski Türkiye mi, yeni Türkiye mi? Olay bu. 30 Mart işte bunun oylanmasıdır. Tabii bitmiyor. Üç kafadar kim? CHP, MHP, Pensilvanya. Devletin içinde yapılanma... İyi niyetimizin kurbanı olduk. Ama buna müsaade etmeyeceğiz. Bunlara 30 Mart'tan sonra gereken neyse, bunu yapacağız. Çünkü biz tek devlet dedik. Devletin içinde devlet... Böyle bir şeyi kabul edemeyiz. Benim sizden bir ricam var. Diyorum ki: Şurada 21 gün kaldı. 21 gün... Hanım kardeşlerim unutmayın, kale içeriden fethedilir. Yine unutmayın gençler, yine unutmayın beyler, kişi sevdikleriyle haşr olunacaktır. Onlar Kılıçdaroğlu'yla, Bahçeli'yle, biz de sizinle haşr olacağız. Şu 21 gün gece gündüz demeden çalışacağız. Bildiklerimizi, bilmeyenlere anlatacağız. Ben sizlere burada bir emanet bırakacağım. Bayram (Şenocak) kardeşimizi sizlere emanet ediyorum. Avcılar'ın şenlenmesini istiyor muyuz? Eyvallah, bu iş bitmiştir. İstanbul'da Kadir Topbaş'la yola devam ediyoruz."

Notlar

Mitingin yapıldığı alan, AK Parti flamaları ile donatıldı. Alanın değişik yerlerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın posterleri asıldı.

Mitinge, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti genel başkan yardımcıları Mustafa Şentop, Ekrem Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış da katıldı.

Mitinge katılanlar zaman zaman "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "Türkiye seninle gurur duyuyor" ve "Tayyip'e uzanan eller kırılsın" sloganları attı.

Konuşmasının ardından seçim otobüsünden yol kenarındaki vatandaşları selamlayan Erdoğan, kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara değişik hediyeler verdi.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Avcılar Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • GURUR DUYUYORUM SENİNLE: GURUR DUYUYORUM DUYMAYA DEVAM EDİCEM BİLİYORUM SESİNE DURUŞUNA ASALETİNE CAN FEDA SENSİN BAŞKAN SENSİN TAÇSIZ KRAL YALAKALIKSA YALAKALIK ALLAH SIRTINI YERE GETİRMESİN YOLUN AÇIK OLSUN 8 5 Yanıtla
  • nur: O kadar lider miting için geldi Avcılar'a trafik felç olmadı.Biz o gün Ambarlıdan bir otobüse dahi binemedik!Halka saygısı olsa böyle mi olurdu?Dolmuşlara bile izin verilmedi saat 15.00'den gidene kadar! 2 1 Yanıtla

Advertisement