AK Parti'nin "Büyük İstanbul Mitingi" - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin "Büyük İstanbul Mitingi"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu diyor ki 'İsrail'de niye büyükelçimiz yok?' Bilmiyor ki be hey gafil, biz, bizim kutsal mekanımız olan Mescid-i Aksa'ya postallarla girenlerle dost olmayız" dedi.

17.05.2015 21:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu diyor ki 'İsrail'de niye büyükelçimiz yok?' Bilmiyor ki be hey gafil, biz, bizim kutsal mekanımız olan Mescid-i Aksa'ya postallarla girenlerle dost olmayız" dedi.

Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde Marmaray'ın, Bakü-Tiflis- Kars'tan gelen yolu, Ankara üzerinden, İstanbul'dan Pekin ve Londra'yı bağladığını belirterek, "İstanbul artık Dersaadet dönemi gibi, 7 iklimin merkezi oldu. İstanbul'u 7 iklimin, dünyanın merkezi kılmaya var mısınız?" ifadelerini kullandı.

Avrasya altgeçidiyle de yakın zamanda iki kıtayı bir daha birbirine bağlayacaklarını kaydeden Davutoğlu, Kanal İstanbul ile de Karadeniz'le Marmara'yı birbirine bağlayacaklarını dile getirdi.

Davutoğlu, yine boğazın altında dünyanın ilk 3 katlı tünelini yaptıklarını belirterek, artık Hasdal ile Ümraniye-Çamlık arasının 11 dakikaya ineceğini anlattı.

İstanbul'un 142 kilometrelik raylı sistemini kurduklarını ifade eden Davutoğlu, "Bunu inşallah 2023'e doğru 981 kilometreye çıkaracağız. İstanbullular en doğudan en batıya, Pendik'ten Silivri'ye, Çatalca'ya kadar en rahat şartlarda seyahat edecek. Memnun musunuz İstanbullular?" dedi.

Davutoğlu, ulaşım imkanları daha da genişlerken 3. köprüyü ve 3. havalimanını yaptıklarını hatırlatarak, "3. havalimanı dünyanın en büyük havalimanı olacak. Yılda 150 milyon yolcuyla, 3. havalimanıyla birlikte Türkiye, İstanbul dünyada havadan uçan her kuşun dahi inip durduğu bir yer olacak" diye konuştu.

"Aynı kararlılıkla yola devam ediyoruz"

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'dan aldıkları bütün projeleri tamamladıklarına işaret eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Aynı kararlılıkla yola devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Esenler'de bütün İstanbul'la ilgili olağanüstü projeyi sizlerle paylaştık. İstanbul'da 21 alanda kentsel dönüşüm yapıyoruz. Hani şu çevreciler var ya, çevreci olmak adıyla ortalığı talan eden vandallar, gezicilere bir cevap verelim buradan. Hani tam Türkiye 3. köprü, 3. havalimanı için yola çıkmışken, İstanbul sokaklarını yakıp yıkanlara, 12-13 ağaç yer değiştirdi diye İstanbul'da ve Türkiye'de tencere çalıp gürültü yapanlara, bu vandallara karşı İstanbul'a sahip çıkacak mıyız? Onların bu şiddetine karşı bu aziz şehri koruyacak mıyız?"

Davutoğlu, Esenler'de 8 milyon 700 bin metrekare alanı, Esenler Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile kentsel dönüşüm için devrettiklerini kaydederek, bütün depreme dayanıklı olmayan binaların yıkılıp, yatay mimariyle bu yeni alana taşınacağını söyledi.

Esenler'de 2,5 milyon metrekarelik bir alana dünyanın en büyük şehir parklarından birini yapacaklarını aktaran Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

" New York'taki Central Park'tan ya da Hyde Park'tan daha büyük bir alan. Sizler artık park kenarlarında, duble yolların aralarında piknik yapmayacaksınız. 2,5 milyon metrekarelik yeni şehir parkı, İstanbul'a hayırlı olsun. Şöyle bir hayal edin Kartal'dan, Maltepe'den çıkacaksınız. Raylı sistemlerle, üç katlı tünellerle, Marmaray'la, Avrasya Tüneli'yle karşıya geçeceksiniz. Bağcılar'a, Esenler'e varacaksınız, o kötü şehirleşme yerine 2,5 milyon metrekarede piknik yapacaksınız. İstanbul nefes alacak nefes."

Davutoğlu, Alibeyköy Barajı yakınlarında 5 bin 869 dönümlük yeni bir şehir ormanı kurduklarını da belirterek, " Melen Barajı'ndan gelen suyla Asya'yla Avrupa'yı bir kez daha yeraltından, Boğazın altından su tüneliyle geçiyoruz. Yükselen İstanbul'dan memnun musunuz? İstanbul'u tekrar saadet diyarı yapacak mıyız?" ifadelerini kullandı.

"Birliğimizin teminatı AK Parti"

Sancaktepe'de 2 bin 680 yataklı, Başakşehir'de de 3 bin 880 yataklı sağlık kompleksleri kurduklarına dikkati çeken Davutoğlu, "İstanbul'un her köşesi şifa diyarı olacak. Birliğimizin teminatı AK Parti. Birliğimizin, milli beraberliğimizin, demokrasimizin teminatı AK Parti. Yükselen Türkiye'nin, bereketimizin, dirliğimizin teminatı AK Parti ve nihayet dördüncü, kuvvetli şefkatli bir Türkiye inşa ediyoruz" dedi.

Ahmet Davutoğlu, yeni bir Türkiye inşa ettiklerini dile getirerek, "Şimdi gelip milliyetçilik taslamaya kalkanlara buradan soruyoruz. 2002'de Türkiye en küçük silahı bile hibeyle alıyordu. Tankı hibeyle alıyorduk. Sonra İsrail'e modernize etmek için gönderiyorduk. İstanbullular şimdi yeni Türkiye'de, Türkiye Cumhuriyeti kendi tankını yapıyor. Adı 'Altay' tankın, gurur duyuyor musunuz? 2002'de Türkiye'de, helikopter çok uzun çabalarla hibe olarak alınıyordu. Şimdi ise Atak helikopterleri devreye girdi. 2 hafta önce bizim Bitlis ve Muş arasındaki yolculuğumuza eşlik ettiler. Gururla takip ettik. Kendi helikopterini yapan, kendi denizaltısını yapan Türkiye'yi kim inşa etti? İnşallah 2023'te kendi savaş uçağımızı yapacağız. Kendi savaş uçağını yapan Türkiye'ye kim yürüyor. Onlar konuşur... İşte yeni Türkiye, kudretli bir Türkiye'dir. Kudretli yeni Türkiye'ye omuz omuza yürüyecek miyiz? Yeni Türkiye, şefkatli Türkiye'dir" değerlendirmesinde bulundu.

"Utanacak hiçbir fiilde bulunmayız"

Davutoğlu, "Allah cümlemize güç versin. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bizi öyle kudretli ve şefkatli yapsın ki dünyadaki bütün mazlumlara yardım edelim. Elimizi uzatabilelim. Onlar, 'sığınacak bir diyar var mı?' diye Türkiye'ye yöneldiklerinde elimizle, kapımızla, soframızla onlara yardım edebilelim. İşte bu Ahi Evran duasıdır" dedi.

Filistin'den, Gazze'den, Kahire'den, Arakan'dan Müslümanların Türkiye'ye doğru baktığını kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ama Kılıçdaroğlu diyor ki 'İsrail'de niye büyükelçimiz yok?' Bilmiyor ki be hey gafil, biz, bizim kutsal mekanımız olan Mescid-i Aksa'ya postallarla girenlerle dost olmayız. Diyor ki 'Kahire'de niye büyükelçimiz yok?' Bilmiyor ki, biz seçilmiş Cumhurbaşkanını idama mahkum eden darbecilerle dost olmayız. Diyor ki 'Türkiye'ye gelen Suriyelileri niye Esed rejimine geri vermiyoruz?' Aziz İstanbul, Balkan muhaceretini, Kafkas muhaceretini görmüş İstanbul, size soruyorum, bize sığınan mazlumları zalime teslim eder miyiz? Bize sığınan yetimleri zalime verir miyiz? Bu Devlet-i Osmaniye'nin Dersaadet'ine yakışır mı? Bu mazlumların duasıyla kurulan, Hint Müslümanlarının, Afrika Müslümanlarının duasıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yakışır mı? Allah şahit olsun biz, ecdadımıza ahirette yüzlerine baktığımızda utanacak hiçbir fiilde bulunmayız."

"7 Haziran seçimleri sıradan bir seçim değildir"

Davutoğlu, kudretli ve şefkatli bir Türkiye'ye yürüdüklerini ifade ederek, "7 Haziran seçimleri, sıradan bir seçim değildir. ya Türkiye, Elif gibi dimdik duran Türkiye, yoluna devam edecek ya da bu dörtlü çete ve arkasındaki iş birlikçiler, bu Elif gibi duran Türkiye'yi eğip bükecekler. Elif gibi Türkiye'ye var mısınız? Türkiye'yi daha da kudretli, şefkatli kılmaya var mısınız? 7 Haziran'da bütün tuzakları yıkacak mıyız? Yeni bir tarih yazacak mıyız? O zaman gelin hep beraber bir söz verelim" diye konuştu.

Alandakilerden sözlerini tekrar etmelerini isteyen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Aziz İstanbul şahit ol, bir olmaya, iri olamaya, diri olmaya, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi kurmaya söz veriyoruz. Allah önünde söz veriyoruz. Tarih önünde söz veriyoruz. Millet önünde söz veriyoruz. Allah, tarih ve millet şahit olsun ki yeni Türkiye'yi kuracağız. 2023'e yürüyeceğiz. 2053'e, 2071'e yürüyeceğiz. Dünyada adaleti hakim kılacağız. Bütün dünyada bu albayrağı dalgalandıracağız. Ak kadronun, ak yolcuları 7 Haziran'a hazır mıyız? 7 Haziran'a kadar İstanbul da her ilçeyi, her semti, her mahalleyi dolaşacak mıyız? Her kapıyı çalacak mıyız? Her kardeşimize 'gelin bu yol büyük Türkiye'nin yolu' diyecek miyiz? Biz hiç kimsenin görüşüne, hayat tarzına karışmadık. Herkese özgürlük diyecek miyiz? Gelin milli birliğe doğru yürüyelim diyecek miyiz? 7 Haziran'da İstanbul'da yeni bir destan yazacak mıyız? Biz İstanbul'a her zaman güvendik. İstanbul yeni bir demokrasi destanına hazır mısın? Söz mü? Allah yar ve yardımcımız olsun."

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin 'Büyük İstanbul Mitingi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement