AK Parti'nin Çanakkale Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Çanakkale Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Üç legal parti var: MHP, CHP, HDP, üç tane de illegal çete var. Birisi Pensilvanya paraleli, ikincisi Kandil yani PKK, üçüncüsü şimdi çıktı, terör örgütü DHKP-C" dedi.

25.05.2015 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Üç legal parti var: MHP, CHP, HDP, üç tane de illegal çete var. Birisi Pensilvanya paraleli, ikincisi Kandil yani PKK, üçüncüsü şimdi çıktı, terör örgütü DHKP-C" dedi.

Davutoğlu, partisinin Çanakkale mitinginde, dün İzmir'de olduğunu anımsatarak, İzmir- İstanbul otoyolunun İzmir'den, Balıkesir üzerinden Bursa'ya, oradan da Çanakkale üzerinden Rumeli'ye bağlanacağını belirterek, Anadolu'yu Rumeli'ye sadece Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün değil, Çanakkale Köprüsü'nün de bağlayacağını söyledi.

Dünyanın en uzun ikinci tüneli Ovit'i yaptıklarını ifade ederek, her yerde dünyayla yarıştıklarını, muhalefettekilerin ise kendi hayalleriyle yarıştıklarını anlattı.

Davutoğlu, bu yükselişi gördükleri için milleti, özellikle de bazı kesimleri aldatacak şekilde kampanya yürüttüklerine dikkati çekerek, göreve geldiklerinde tarım sektörüne verilen 1,8 milyar liralık desteği 10 milyar liraya çıkardıklarını, 6,5 milyar lirasını ödedikleri bilgisini paylaştı.

Tarım ve hayvancılığa sıfır faizle destek verdiklerini anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"SSK'yı batıran adam, Allah aşkına emeklilere bir şey getirebilir mi? Birtakım vaatlerde bulunuyor. Biz iktidara geldiğimizde en düşük işçi emeklisinin maaşı 257 liraydı, şimdi bin 37 lira. 4 misli, 4 misli, reel rakamlar bunlar. Bağ-Kur tarım emeklisinin maaşı sadece 66 liraydı, biz 816 lira yaptık. Seyyanen zamlarla emekli maaşlarını bin liraya kadar çıkartıyoruz. Reel olarak bütün vatandaşlarımızı koruduk, emeklilerimizi de gözettik.

İntibaklarını geçmişte yaptık, inşallah Türk ekonomisi büyüdükçe seçimden hemen sonra da gereken her türlü çalışmayı yaparız, emeklilerimizi namerde muhtaç etmeyiz. Herkes bunu bilsin.

Kadınlarımız yakın zamana kadar özel ayrımcılığa sahip değillerdi. Anayasa'ya bunu getirdik:  Pozitif ayrımcılık."

Kadınlara müjde veren Davutoğlu, doğum yapan anne zengin veya fakir, doğulu, kuzeyli, güneyli, hangi yaşta olursa olsun, doğum hediyesi alacağını söyledi.

Önceki gün Sakarya'da bu hediyelerin dağıtımını yaptıklarını, bugün de Çanakkale'de yapacaklarına dikkati çeken Ahmet Davutoğlu, şunları dile getirdi:

"Devlet, anneye doğum hediyesi veriyor. İlk çocuğa 300 lira, ikinci çocuğa 400, üçüncü çocuğa 600 lira. Devlet, eskiden 'Aman anneler doğum yapmasın da kişi başına düşen hasıla artsın.' Biz ise diyoruz ki: Bu vatan, bu milleti besler, daha çok vatandaş, daha dinamik, genç nüfus ve hem annelik yapan hem de çalışan Türk kadını istiyoruz. İnşallah çeyiz hesabıyla, yaptığınız tasarruflara yüzde 20 katkı yapacağız. Gençlerimizin de erken evlenmesini istiyoruz."

Davutoğlu, gençlerin her türlü imkanlarını genişlettiklerini, göreve geldiklerinde üniversite öğrencileri için 45 lira olan bursları 330 liraya çıkardıklarını aktararak, "Yüksek lisans 660 lira, doktora 990 lira" dedi.

"Vatandaşlar için ayda 250 lira ödemeli 200 bin konut"

Gençlere geçen hafta özel hediye verdiklerini anımsatan Davutoğlu, THY'nin 12-25 yaş grubundaki gençlere yüzde 30 indirim yapacağını anlattı.

Başbakan Davutoğlu, 12 yılda 665 bin konut yaptıklarını, dar gelirli vatandaşlar için ayda 250 lira ödemeli, gelecek birkaç yıl içinde 200 bin konut inşa edeceklerini vurguladı.

Davutoğlu, geçmişte Çanakkale'deki törenlere 250 bin kişinin geldiğini, bu yıl ise 3 milyon kişinin katıldığını belirtti.

Her alanda büyük hamleler yaparken birilerinin bu hamleleri durdurmak istediğine işaret eden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Durdurulmasına izin verir misiniz? Türkiye yükselirken, üç legal parti MHP, CHP, HDP... Normalde bunların anlaştığı hiçbir şey yok, hepsi farklı telden çalar ama seçimde üçü birden işbirliği yapıyor. MHP, her zaman HDP'ye, bölücülere karşı olduğunu söyler. Dün, MHP Genel Başkan Yardımcısı diyor ki: 'HDP, barajı aşarsa bu, işimize yarar.' HDP ile paslaşıyor MHP, görüyor musunuz? Adana ve Mersin'de HDP binalarına saldırı oldu, biz kınadık. HDP, hemen 'Bunu AK Parti yaptı' dedi.

'MHP'liler açıklama yapsın' dedi. MHP de aldı topu, göğsünde durdurdu, açıklamayı yaptı:  'Bunu AK Parti yapıyor' diye. Perde gerisinden MHP, CHP, HDP, aynı minvalde konuşuyorlar, aynı sözü gündeme getiriyorlar. Neden? Çünkü bütün dertleri AK Parti'yi iktidardan etmek. Kendilerinin hiçbir olumlu mesajı yok."

Davutoğlu, 3 tane de illegal çete olduğunu ifade ederek, "Birisi paralel, Pensilvanya paraleli. Bir bakıyorsunuz, Pensilvanya'nın temsilcisi, HDP ile Diyarbakır'da konuşuyor, bir bakıyorsunuz Kılıçdaroğlu, onların yayın organına gidiyor, bir bakıyorsunuz onlar Bahçeli'ye gidiyor. Perde gerisinde bunların hepsi ile ilişkisi var" şeklinde konuştu.

"İkincisi, Kandil yani PKK" diyen Ahmet Davutoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Her gün açıklama yapıp tehdit ediyor, HDP'nin paraleli de o. Üçüncüsü, şimdi çıktı, terör örgütü DHKP-C. Adana, Mersin olaylarında DHKP-C'li bir zanlı yakalandı, bunu açık şekilde ortaya koyduk, görüntüler var, 2007'de de yakalanmış. HDP, diyor ki: Bunu DHKP-C yapmış olamaz. DHKP-C diyor ki: Biz HDP'yi destekliyoruz. Kadıköy'e gittiğinde barışçı görünen, ABD'ye gittiğinde Ermeni diasporasıyla birtakım tuzaklar çeviren, perde gerisinden DHKP-C ile işbirliği yapan bu adamlardan fayda gelir mi? Şimdi altısı birden AK Parti'ye cephe almış.

Yahu bu paralel altıgen, bunlardan Allah aşkına millet hesap sormaz mı?"

"Türkiye'nin yükselişini durdurmak isteyenlere ders verecek miyiz?"

Başbakan Davutoğlu'nun, "7 Haziran'da AK Parti'yi durdurarak, Türkiye'nin yükselişini durdurmak isteyenlere ders verecek miyiz?" sorusuna, miting alanını dolduran kalabalık, "Evet" karşılığını verdi.

Bunun üzerine Davutoğlu, "Sizin sözünüz önemli. Bu, Çanakkale sözüdür. Çanakkaleliler bunlara ders verirse, bilin ki bütün Türkiye, Çanakkale'yi takip edecek. Çanakkale öncülük yapmaya hazır mısın?" diye sordu.

Ahmet Davutoğlu, şunları ifade etti:

"Çanakkale'nin bir yiğidi var. Çanakkale Milletvekili olarak de benim selefim. Dışişleri bakanı olduğumda ilk onun kabrini ziyarete gitmiştim. Demiştim ki: Sana yapılan muamele, aynen bize yapılacak olsa da idam sehpasına yürünmesi gerekiyorsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onurunu, demokrasiyi korumak için hiç tereddüt etmeyiz. Fatin Rüştü Zorlu. Çanakkaleliler, devlet hastanesine Fatin Rüştü Zorlu adını verelim mi? '27 Mayıs'a karşı çıkıyoruz' deme cesareti gösteremeyen darbe yanlılarına, 27 Mayıs'ı kınayamayan Kılıçdaroğlu'na... '27 Mayıs'ta biz yoktuk' diyor, 'Biz yoktuk' diye soruyu kaçamak geçiştiren Bahçeli'ye, darbecilerle, vesayetçilerle perde gerisinden işbirliği yapan HDP'ye ders verelim mi?"

Fatin Rüştü Zorlu'nun anısını Çanakkale'de hastaneyle yaşatacaklarına dikkati çeken Davutoğlu, şehrin her toprağını, taşını tarihi miras olarak koruyacaklarını söyledi.

Truva Müzesi'ni yaptıklarını, Çanakkale havzasını, Avrupa'yı Asya'ya bağlayan boğazı en iyi şekilde tanzim edecekleri bilgisini veren Başbakan Davutoğlu, şunları belirtti:

"Çanakkale, artık sadece 18 Mart'ta hatırlanan şehir olmayacak. Marmara etrafından geçen her hızlı trenin, her otoyolun uğrak yeri olacak. Anadolu'dan Çanakkale geçilerek doğrudan Rumeli'ye gidilecek. 'Asya ile Avrupa'yı birleştiren şehir' denilince eskiden İstanbul akla gelirdi. Hala da öyle gelir, İstanbul'un yeri ayrı ama artık Asya ile Avrupa'yı birleştiren ikinci şehir var, o da Çanakkale."

Kılıçdaroğlu'nun "Afro- Avrasya'nın merkezi olacağız" sözünü anımsatan Davutoğlu, "O bilmez, Afro-Avrasya'yı da biri söylemiş, o da tekrar ediyor. Be hey gafil, sen bunu 2035 için söylüyorsun, biz ise Çanakkale Köprüsü'nü yaparak Avrupa ile Asya'yı tekrar birleştiriyoruz. Kaç kere birleştirmişiz? Marmaray, Avrasya Tüneli, üçüncü köprü, Melen su geçişi, üç katlı tünel, altıncısı da Çanakkale Köprüsü. Onlar konuşur, AK Parti yapar" ifadesini kullandı.

AK Parti iktidarlarında "ikinci yarının" başladığına dikkati çeken Davutoğlu, 12 yıl içinde hizmetleri yaptıklarını, muhalefetin konuştuğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Şimdi 2023'e giderken 7 Haziran'dan itibaren ikinci yarı başlıyor, daha birçok hizmetin, yeni atılımın olacağı ikinci yarıya hazır mıyız? Duble yolları otoyol yapmaya, hızlı trenleri yüksek hızlı tren yapmaya hazır mıyız? Çanakkale Köprüsü, Ovit Tüneli, Ordu-Giresun Havalimanı, üç katlı tünel gibi dünyanın en büyük projelerini hayata geçirmeye hazır mıyız? Kanal İstanbul, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı gibi dünyanın nadir projelerini yapmak için bize destek verecek misiniz? O zaman Çanakkale, biz bu 2-2'den yorulduk. Berabere maç olmaz. Biz 4-0 istiyoruz, 4-0'a var mısınız? Bu dördün bir Rabia anlamı var, bir de bizim söylediğimiz gibi tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak.

O zaman her milletvekili hakkı için. Millet hakkı için bir, vatan hakkı için iki, devlet hakkı için üç, bayrak hakkı için dört Çanakkale Milletvekili istiyoruz. Söz mü? Milli iradeyi hakim kılacak mıyız? Çanakkale Destanı'ndan sonra 7 Haziran Destanı yazacak mıyız?"

Mitingden notlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'ndan önce kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 7 Haziran akşamının "yeni bir bayram" olacağını belirtti.

Alandakilerden bu bayrama hazırlanmalarını isteyen Müezzinoğlu, AK Parti hükümetlerinin birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da "sessiz devrim" gerçekleştirdiğini söyledi.

2002'de yurt genelinde 617 ambulans bulunduğunu, bunlardan üçte birinin arızalı, üçte birinin de tıbbi donanımın olmadığına işaret eden Müezzinoğlu, "Geri kalan üçte birindeyse size 'Mazotu doldurursanız hastanızı alırız' diyorlardı" şeklinde konuştu.

Şimdi her yerde ambulansların, helikopter ve uçak ambulanslar olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, bundan sonraki süreçte çok daha iyisini yapmak için çalışacaklarını kaydetti.

Müezzinoğlu, "Bu dönemde bazı partiler ağustos böceği gibi cır cır ötüyor. AK Parti ise bal arısı gibi vızır vızır kovanı dolduruyor. Bunlar şimdi AK Parti'nin, milletin kovanına göz diktiler" diye konuştu.

"Bu kovana dokundurtmayacağız değil mi?" sorusuna, alandakilerden "Hayır" karşılığını alan Müezzinoğlu, 7 Haziran'da yeni bir demokrasi bayramı kutlanması temennisini dile getirdi.

Mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı, AK Parti flamaları ve Davutoğlu posterleriyle süslendi. Meydanda "Fatin Rüştü Zorlu'nun memleketine hoşgeldiniz Sayın Başbakanım", "Yeni Türkiye güçlü gelecek", "Ülkemize hizmet etmek boynumuzun borcu olsun, biz bu yoldan dönersek, bu can bize haram olsun" pankartları yer aldı.

Sıcak nedeniyle alana girişte AK Parti Çanakkale İl Başkanlığınca şapka dağıtıldı.

Başbakan Davutoğlu, miting alanına gelirken yol boyunca sevgi gösterilerinde bulunanlara parti otobüsünden el sallayarak karşılık verdi. Başbakan Davutoğlu, alana gelişinde eşi Sare Davutoğlu ile platforma çıkarak kalabalığı selamladı. Alandakiler, Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla sevgi gösterilerinde bulundu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un da katıldığı mitingin sonunda Başbakan Davutoğlu, partisinin Çanakkale milletvekili adayları ve beraberindekilerle alandakileri selamladı, eşi Sare Davutoğlu ile karanfil dağıttı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Çanakkale Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement