AK Parti'nin Çorum Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Çorum Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu semalardan iki şey hiç eksik olmayacak, Ezan-ı Muhammediye ve al bayrak. Daima bu semalarda birini göreceğiz, birini duyacağız" dedi.

20.05.2015 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu,  "Bu semalardan iki şey hiç eksik olmayacak, Ezan-ı Muhammediye ve al bayrak. Daima bu semalarda birini göreceğiz, birini duyacağız" dedi.

Davutoğlu, partisinin Çorum mitinginde yaptığı konuşmada, kampanyanın ikinci dönemini bu bölgeden, Çorum'dan başlattığını belirterek, "Şimdi ikinci 40 vilayeti dolaşıyoruz" dedi.

Çorumluların hem irfan, hikmet hem de çok akıllı ve vizyon sahibi olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Dünyanın en güzel kampanyalarını da Çorumlular yönetir. Bizim kampanyamız da bir Çorumluya emanet. Erol Olçak'a emanet. Kampanyamızı Çorumluya emanet ettik. Çünkü biz biliyoruz ki Çorumlu her şeyin iyisini yapar. Çorumlu meydana çıktı mı karşısında rakip tanımaz. Bu anlamda bizim kampanyamızın da rakibi yok" diye konuştu.

Çorum'a her türlü hizmeti bir görev bildiklerini kaydeden Davutoğlu, Çorum'da iktidara geldiklerinde sadece 5 ambulans bulunduğunu, şimdi ise bu rakamın 42 olduğunu söyledi. Davutoğlu, bir hasta olduğunda her ilçeye dağıtılacak 4'er ambulans olduğuna, eskiden ilçe başına bir ambulans bile düşmediğine dikkati çekti.

Davutoğlu, iktidara geldiklerinde Çorum'un 26 milyon dolar olan ihracatının 260 milyon dolara ulaştığını vurguladı.

"Allah bu ezanları bu semalardan hiç eksik etmesin"

Ezan okunması nedeniyle konuşmasına ara veren Davutoğlu, ezanın ardından, "Allah bu ezanları bu semalardan hiç eksik etmesin. Şehitler diyarı, alimler diyarı Çorum'dan sesleniyoruz. Bu semalardan iki şey hiç eksik olmayacak, Ezan-ı Muhammediye ve al bayrak. Daima bu semalarda birini göreceğiz, birini duyacağız" diye konuştu.

Çorum'un bütün ihtiyaçlarını tespit ettiklerini dile getiren Davutoğlu, hızlı trenin Çorum'dan geçeceğini, ayrıca otoyolla bağlanacak şekilde Çorum'un bütün bölünmüş yollarının yapılacağını söyledi.

Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Sizin için inşa ettiğimiz hem Amasya'ya hem Çorum'a hitap eden havaalanı Merzifon'daki, biliyorum orada Çorum adını da görmek istiyorsunuz. İnşallah Çorum, Amasya ve Merzifon'un üçünün de adı geçecek şekilde bu havalimanı bu 3 isme bağlayacağız. Amasya da Çorum da güzel bir vilayetimizdir. O havaalanını da yüzde 60 nispetinde Çorumluların kullandığını biliyorum. Dolayısıyla hızlı tren, havaalanı, bölünmüş yollarla Çorum Türkiye'nin her köşesine en modern şekilde bağlanıyor, bağlanacak.

Güzel leblebisini her yerde tattığım Çorumlular. Şimdi bize o güzel lezzeti inşallah siyasi lezzet anlamında 7 Haziran'da da tattıracak mısınız? 7 Haziran'da Çorum'dan gür bir sesle 4'te 4 diyecek miyiz? Bu tuzak kuranlara, bu kumpasçılara iyi bir ders verecek miyiz? Şimdi bir de güzel bir ahitleşmemiz var. Aziz Akşemseddin Çorum şahit olsun bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi inşa etmek için gece gündüz çalışmaya Allah, tarih ve millet önünde söz veririz. Çorum söz mü? 4'te 4 yapacak mıyız? Tarihi bir destan yazacak mıyız?"

- Eski Adalet Bakanı Bozdağ

Mitingde halka hitap eden eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da son 13 yılda doğudan batıya, güneyden kuzeye, Türkiye'nin her yerinin değiştiğini, geliştiğini belirterek, "Türkiye büyüdü, Çorum büyüdü" dedi.

Bundan sonra da Türkiye'nin büyümeye ve değişmeye devam edeceğini dile getiren Bozdağ, "Siyasi partiler meydanda. Bir kısmı vaat yarışına girmiş durumda. Bu meydanlar, böylesine ayağı yere basmayan vaatler görmedi. Vaat yarışı palavra yarışına döndü" ifadesini kullandı.

Mitingden notlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çorum'da düzenlenen AK Parti mitingine, eşi Sare Davutoğlu ile katıldı.

Davutoğlu çifti, sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları, platformdan AK Parti'nin seçim şarkıları eşliğinde selamladı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması zaman zaman "Başbakan Ahmet, vatan sana emanet", "Dik dur eğilme Çorum seninle" şeklindeki sloganlarla kesildi.

Davutoğlu, konuşmasının ardından, AK Parti Çorum milletvekili adaylarıyla el ele tutarak platformdan vatandaşları selamladı.

Davutoğlu, resmini öpen yaşlı kadınla buluştu

Başbakan Davutoğlu, daha sonra, Çorum'un Bayat ilçesinin Dorukseki köyünde AK Parti'ye ait bir araç üzerindeki Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğrafını öperken çekilen fotoğrafı basında yer alan Gülizar Kızmaz isimli yaşlı kadını platforma çıkardı.

Yaşlı kadının, resmini öperken çekilen fotoğrafı da vatandaşlara gösteren Başbakan Davutoğlu, "Öyle etkilendim ki 'bu teyzeyi bulun' dedim. Özellikle medyanın ve bütün Türkiye'nin görmesini istiyorum. İşte bizdeki muhabbet. Biz görmeden severiz, duyarak, duayla severiz. Neredeyse bu teyzeyi bulun, elini öpeceğim ve duasını isteyeceğim ve onu da manevi anne gibi göreceğim. Eğer bir teyze, bir hanımefendi uzaktakine birine böyle muhabbet duyuyorsa buna ana muhabbeti derler, ona da evlat derler. Allah razı olsun Gülizar teyze" şeklinde konuştu.

Gülizar Kızmaz da Başbakan Davutoğlu'na sarılarak, dua etti ve "Allah bağışlasın, Allah uzun ömürler versin" dedi.

Mitingde, aşırı sıcak hava nedeniyle bazı vatandaşlar baygınlık geçirdi. Bunun üzerine, Çorum Belediyesi itfaiye ekipleri alana su püskürterek vatandaşları serinletmeye çalıştı.

Mitinge, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Çorum milletvekilleri ve milletvekili adayları da katıldı.

Miting alanında,  "Bilge adamla yeni Türkiye", "Ustanın emanetine, istikrarın devamına Çorum'un kararı; evet" yazılı pankartlar asıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Çorum Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement