AK Parti'nin Denizli Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Denizli Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Eğreti ata binen tez iner. Bunlar eğreti ata biniyorlar.

13.05.2015 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Eğreti ata binen tez iner. Bunlar eğreti ata biniyorlar. Bindikleri at paralel atı. 2002'de iktidardınız niye bıraktın Sayın Bahçeli? Madem hizmet etmeye devam etseydin. Eğreti ata bindiler. Türkiye ne hale geldi 2002'de" dedi.

Davutoğlu, partisinin Denizli Özay Gönlüm Meydanı'nda düzenlenen mitingindeki konuşmasında, Türkiye'nin her yerinde sadece millet dediklerini belirtti.

Başbakan Davutoğlu, "Manevi milliyetçi değerlerden bahseden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' dediğinde, bir cevap verdi mi? Kılıçdaroğlu, 'Diyanet'i kapatacağız' dediğinde bir cevap verdi mi? Kılıçdaroğlu, bütün geçmişiyle tarihimizle Osmanlıca'ya hakaret ettiğinde Bahçeli'den bir söz duydunuz mu? Hani Osmanlı'dan övünmek, hani Selçuklu'yu savunmak? Neden ses çıkmıyor?" diye konuştu.

Bunun nedeninin "AK Parti zayıflarsa ben de karlı çıkarım" anlayışı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Bizim zayıflamamız üzerine hesap yapmayın. Biz millete dayanmışız, bizi kimse zayıflatamaz" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun meydanlarda "Bana 4 yıl verin, başka bir şey istemiyorum" sözlerini aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Niye öyle diyor? 2002'de olsa bunu söyler miydi? Çünkü hepsi kaçtı gitti. MHP'ye o zaman iktidar imkanı verildi. Daha süresini doldurmadan bırakıp gittiler. Hazineyi de tam takır, bomboş bize devrettiler. Şimdi biz Rab'bimizin yardımı ve bereketlendirmesiyle milletimizin desteğiyle gece gündüz alnımızın teriyle çalıştık, hazineyi doldurduk. Kılıçdaroğlu hevesleniyor, 'gelip de şunu nasıl tüketeyim, israf edeyim' diye... Buna fırsat verir misiniz? Şimdi tam da Denizli ağzıyla söylemek lazım. Olcek iş var, olmicek iş var, işine bak arkedeş. Olcek iş mi yani? Kılıçdaroğlu 4 yıl başbakan... Olcek iş mi bu? Olmaz."

Ahmet Hulusi Efendi 'Yazıklar olsun' demez miydi?"

Başbakan Davutoğlu, Denizli'ye hayran olduğunu, şehirde çok güzel sözlerin bulunduğunu dile getirerek, kitap yazılacağına Denizli'nin sözlerinin her şeyi anlatacağını ifade etti.

Davutoğlu, "Eğreti ata binen tez iner. Bunlar eğreti ata biniyorlar. Bindikleri at paralel atı. Şimdi 2002'de iktidardınız, niye bıraktın Sayın Bahçeli? Madem hizmet etmeye devam etseydin. Eğreti ata bindiler. Türkiye ne hale geldi 2002'de?" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ahmet Hulusi Efendi'nin Kayalık Camisi'ne tekrar geldiğini görsek ve manen onunla konuşsak; dese ki 'Ben İzmir işgal edildiğinde Kuvayımilliye için 2 saatte millete fetva verdim ve Denizli işgal yüzü görmedi'. Peki 2002'nin Türkiye'sinde yani Türkiye'nin IMF'ye borçlu olduğu, 70 sente muhtaç olduğu Türkiye'yi görse Ahmet Hulusi Efendi ne derdi? 'Yazıklar olsun' demez miydi 2002'de? Biz bunun için mi Kuvayımilliye'yi kurduk demez miydi 2002'de düşünün."

Denizli'nin Yatağan kasabasında Osmanlı akıncılarının palalarının, silahlarının, kılıçlarının zırhlarının yapıldığını belirten Davutoğlu, bunların yapımı sırasında duaların, besmelelerin okunduğunu aktardı.

Diriliş Ertuğrul dizisinin setini ziyaretinde de "Haydır Allah, haktır Allah" duasının edildiğini anımsatan Davutoğlu, "Haydır Allah, haktır Allah diye diye Yatağan'da Osmanlı akıncılarının kılıçları yapılıyordu. Bu Türkmen yörük obalarının yiğit delikanlılarıyla Osmanlı akıncıları Denizli'de yapılan kılıçları kullanıyordu" ifadelerini kullandı. Davutoğlu, o zamanki devletlerden hibe alınmadığını, onun için Osmanlı'nın cihan devleti olduğunu vurguladı.

-"2023 'te Toros semalarında zeybek gibi dönecek olan savaş uçağını kim yapacak?"

Davutoğlu, 2002'de AK Parti'nin iktidar olduğunda tankların başka ülkelerden hibe geldiğini, başka bir ülkeye de tamire gittiğini dile getirerek, üçlü koalisyon döneminde hibe alınan tankların bile tamir edilemediğini söyledi.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Hani şimdi koalisyona hevesleniyorlar ya... 'Üçümüz bir araya gelelim, koalisyon kuralım.' Millet vermez ama siz üçlü koalisyonla 2002'de neler yaptınız millet çok iyi biliyor. Koalisyon ne demek millet çok iyi biliyor. İşte o dönemde düşünün bu asil millet, bu kudretli devlet o hale düşürülmüştü ki tasarruf tedbirleri dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin en temel ihtiyaçları karşılanamıyordu. Şimdi Ahmet Hulusi Efendi gelse, o Türkiye'yi mi över, bu Türkiye'yi över? O Türkiye ile bu Türkiye'yi karşılaştırır ve der ki 'İşte AK Partili yiğitler benim fetvamın hakkını vermişler, Kuvayımilliye'nin hakkını vermişler' der.

Bir tarafta 2002'de namerde muhtaç olan bir Türkiye, diğer tarafta şimdi kendi tankını yapan, kendi uçağını, kendi helikopterini yapan bir Türkiye. Bu izzetli ve kudretli Türkiye'ye geçişi kim sağladı? Kendi tankını yapan bir Türkiye, kendi uçağını yapan bir Türkiye kendi helikopterini yapan bir Türkiye, bu izzetli ve kudretli Türkiye'yi kim sağladı? Kendi tankımızı kim yaptı, kendi denizaltımızı kim yapıyor, kendi ATAK helikopterimiz, kim yaptı, kendi eğitim uçağımızı kim yapıyor, insansız hava aracını kim yapıyor? İnşallah 2023 'te Toros semalarında zeybek gibi dönecek olan savaş uçağını kim yapacak? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Onlar zillet içinde, AK Parti izzet içinde. Bu milletin devletine, silahlı kuvvetlerine izzeti, onuru, şerefi kim kazandırdı? Biz, namerde muhtaç olan bir devletten tüm mazlumlara yardım eli uzatabilen bir Türkiye Cumhuriyeti inşa ettik. Yepyeni bir limana doğru gidiyoruz, yeni Türkiye yolunda elif gibi yürüyoruz, elif gibi..."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Denizli Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement