AK Parti'nin Diyarbakır Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Diyarbakır Mitingi

AK Parti\'nin Diyarbakır Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (2) "Dışişleri Bakanılğında ulusal güvenliğimizle ilgili Suriye'de Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili bir görüşme yapılıyor ve bu görüşmeyi bile Youtube'a düşürdüler.

27.03.2014 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dışişleri Bakanlığında ulusal güvenliğimizle ilgili Suriye'de Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili bir görüşme yapılıyor ve bu görüşmeyi bile Youtube'a düşürdüler. Bu ahlaksızlıktır, bu adiliktir, bu alçaklıktır, bu namussuzluktur" dedi.

Erdoğan, partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, BDP'nin siyasi Kürtçülük, MHP'nin siyasi Türkçülük yaptığını, CHP'nin ise kumsalların partisi olduğunu kaydetti.

AK Parti'nin 77 milyonun partisi olduğunu belirten Erdoğan, "Ben Türk'ü Türk olduğu için sevmiyorum, Kürt'ü Kürt olduğu için sevmiyorum, Zaza'yı Zaza olduğu için sevmiyorum, Arap'ı Arap olduğu için sevmiyorum. Lazı, Gürcüyü, Romanı etnik yapılarından dolayı sevmiyorum. Beni yaratan Allah, onları da yarattığı için seviyorum. Farkımız bu. Onun için tek millet diyoruz" dedi.

İkinci olarak da "tek bayrak" dediklerini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bayrağımızın dışındaki bayrak, biz bu ülkede tanımıyoruz. Batı'da ne varsa Doğu'da, Güneydoğu'da da o olacak. Kuzey'de ne varsa Güney'de de olacak. Allah aşkına 15 sene önce denilseydi ki 'Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı yapılacak.' İnanır mıydınız? 'Iğdır'da, Kars'ta, Ağrı'da havalimanı yapılacak' dense inanır mıydınız?  'Hakkari'ye havalimanı yapılacak' denseydi inanır mıydınız? Biz yaptık. Orada bize oy vermiyorlar. Hakkari'de bizim milletvekilimiz yok demedik. Ne dedik? Orası bizim vatanımız, orada benim vatandaşlarım var. Bugün vermeyebilir ama gün olur onlar da AK Parti'yi anlayacaklar. Şu Diyarbakır'a eğitim, sağlık sistemine bakın. Hepsinde bizi göreceksiniz. Ulaştırmada, haberleşmede 1 katrilyon 200 trilyon, eğitimde 1 katrilyon 100 trilyon, tarım ve hayvancılıkta 2 katrilyon 200 trilyon, aile ve sosyal politikalarda 1 katrilyon 800 trilyon, orman ve su işlerinde 1 katrilyon 700 trilyon, toplu konutta 1 katrilyon 100 trilyon yatırım yaptık. Diyarbakır tarihinde görmediği hizmetlerle buluştu."

Diyarbakır'ın mülki sınırları kapsayacak şekilde büyükşehir olmasına CHP, MHP ve BDP'nin karşı çıktığını dile getiren Erdoğan, "Niye? Bunlar belediyecilikten anlamaz. Diyarbakır'da Allah aşkına belediyecilik hizmetlerini görüyorsunuz, nasıl hizmet? Bu kardeşiniz İstanbul'un belediye başkanlığından geldi. İstanbul çöp dağlarıyla kaplıydı. Susuzluk vardı, hava kirliliği vardı. Çöp temizlendi, hava kirliliği giderildi, susuzluk giderildi 180 kilometreden su getirdik İstanbul'a. Sene 1996" diye konuştu.

BDP'nin derdinin başka olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunların adındaki barışa bakmayın, bunların barışla alakası yok, demokrasiye bakmayın, bunların demokrasiyle alakası yok. İşleri güçleri bakıyorsunuz 14, 15, 16 yaşındaki çocuklar, dağlara kaçırılıyor. Nasıl bir barış bu? Nasıl bir demokrasi bu? Bizim dağlarla ne işimiz var? Bizim terörle ne işimiz var? Bu vatan 780 bin kilometrekareyle bize yeter.

Bizim başörtümüzle uğraştılar mı? İmam hatiplerin orta kısımlarını kapattılar mı? Meslek liselerini kapattılar mı? Katsayısını getirdiler mi? Üniversiteye benim yavrularım da gidemedi başörtüsünden dolayı. Erkek evladım, onlar da gidemedi kat sayısından dolayı. Şimdi artık başörtüsü sorunu kaldı mı? İstediği gibi okula, üniversiteye gidebiliyor mu? İstediği üniversiteye girebiliyor mu? Bunu kim sağladı, BDP mi sağladı? Biz. Türkiye Cumhuriyeti'nde hangi başbakan Kürt vatandaşına Kürt kardeşim dedi? Benden başka yok. Biz kardeşlik siyaseti yapıyoruz, hizmet siyaseti yapıyoruz."

-"Çok söğüşlediler, semirttiler"

Ret, inkar, asimilasyon politikalarını ayaklarının altına alan iktidarın kendileri olduğunu belirten Erdoğan, TRT Şeş'i kurduklarını, Kürtçe propaganda yapmanın, ana dilde özel okul kurmanın, üniversitelerde ve liselerde Kürtçe öğrenmenin önünü açtıklarını anlattı.

Yerel seçimlerde, Diyarbakır'ın hizmet görmesi için AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nu büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterdiklerini anımsatan Erdoğan, "Galip Ensarioğlu kardeşimizi Diyarbakır için feda etmeye hazırladık. Olsun dedik, bir milletvekilimizi feda edelim. Diyarbakır için olsun dedik. Ben, belediye başkanlığı tecrübemi, deneyimimi yanımdaki arkadaşlarımla beraber Diyarbakır'da harcamaya varız. Ben Galip Ensarioğlu'na danışmanlık yapmaya varım. Çünkü Diyarbakır'ı ayağa kaldırmamız lazım. Diyarbakır turizmin patladığı yer olacak. Bugüne kadar gelenler Diyarbakır'ı batırdılar" dedi.

Bu seçimin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Size bazı ablalar geliyor mu? Napıyorsunuz? Kovuyorsunuz öyle mi? Ben diyorum ki bizim ablalarımız burada. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? 2 gün. Kapı kapı dolaşacağız, bunları anlatalım. Bu Pensilvanya ihanet içinde. Bugün Youtube'a yine bir şey düşürdüler. Dışişleri Bakanlığında ulusal güvenliğimizle ilgili Suriye'de Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili bir görüşme yapılıyor ve bu görüşme bile Youtube'a düşürdüler. Bu ahlaksızlıktır, bu adiliktir, bu alçaklıktır, bu namussuzluktur. Diyorum ya bunların inine gireceğiz inine. Daha ne olacak? Şu hale bak, bu kadar önemli bir görüşmeyi ortam dinlemesi yaparak sen kime servis yapıyorsun? Bunların dershanelerinde okuyan çocuklarınız varsa alın. Biz size hafta sonlarında Milli Eğitim Bakanlığı olarak ücretsiz takviye kurslarını vereceğiz. Bunlara söğüşlenmeyin, bunlara paranızı vermeyin. Bunların okullarından çocuklarınızı alın, bize okullarımız yeter. Zaten 2015 1 Eylül, tamamıyla bu iş bitiyor. Çok söğüşlediler, semirttiler."

-"Korkuyu korkutun"

Diyarbakır'da pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, şehirde iki şehir hastanesi yapacaklarını bunlardan birinin 4 ayrı branşta 750 yataklı, diğerinin 3 branşta 400 yataklı olacağını söyledi.

Erdoğan, ayrıca 600 yataklı sağlık kampüsü yapacaklarını, her 3 projenin de ihale sürecinin devam ettiğini belirterek, "Biz size aşığız, biz size sevdalıyız. Bunlar ikide bir çıkıyorlar 'Kürtlerin temsilcisiyiz', hadi oradan. Lafla Kürt'ün temsilcisi olmaz. Kürt de benim kardeşim, Türk de benim kardeşim, Zaza da, Arap da. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik" dedi.

Diyarbakır'a 79 senede 44 kilometre bölünmüş yol yapılırken, AK Parti iktidarı döneminde 12 yılda 343 kilometre bölünmüş yol yapıldığını belirten Erdoğan, okullarda kitapların ücretsiz dağıtıldığını anımsattı.

Üniversitelerde 45 lira burs veriliyorken, bu rakamı 300 liraya çıkardıklarını belirten Erdoğan, bunun yanında 200 lira da beslenme yardımı yapıldığını ve 500 lira verildiğini aktardı.

Bunlarla beraber sulama konusunda atılan adımlarla farklılık getirdiklerini vurgulayan Erdoğan, "Diyarbakır BDP zihniyetiyle gelişmez. 'Barış barış' demekle barış gelmiyor. 'Bal bal' demekle ağız tatlanmaz. Barışın gereği nedir? Silahları bırakırsın. Bıraktılar mı? Bırakamadılar. Hala varsa yoksa dağ. Ne işin var senin dağda? Arkalarında dağ olmasa zaten yoklar. Bunun için diyorum ki korkuyu korkutun" diye konuştu.

-"İnsan bir kere ölür"

Diyarbakır'ı 2023 projeleriyle çok daha farklı bir yere taşıyacaklarını ifade eden Erdoğan, 442 kilometre uzunluğundaki Diyarbakır- Şanlıurfa otoyolunu yap-işlet-devret modeliyle hayata geçireceklerini, en kısa zamanda inşasına başlanacağını bildirdi. Erdoğan, doğalgazda atılan adımların da ortada olduğunu söyledi.

"Biz sizin hizmetkarınızız, bu böyle devam edecek" diyen Erdoğan, seçime 2 gün kaldığını belirterek, "2 gün, gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız?" diye sordu. Kalabalıktan yükselen "evet" sesi üzerine Erdoğan, "Ben o zaman Galip Ensarioğlu kardeşimi size emanet ediyorum. Siz Galip kardeşimi başkan yapacaksınız, ben de ona danışmanlık yapacağım" dedi.

Diyarbakır'a dev bir stadyum kazandıracaklarını da duyuran Erdoğan, çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Erdoğan, "Anlatacağım çok şey var ama herhalde sesim sebebiyle bana anlayış göstereceğinize inanıyorum. Fakat bilesiniz ki Galip kardeşimin sadece merkezde hizmeti olmayacak. En ücra köşedeki ilçelerimizi de büyükşehir hizmetine alacak. En ücra köy, kanalizasyonuyla suyuyla büyükşehir hizmetine alınacak. İlçelerle beraber. 'Efendim bizi tehdit ediyorlar.' Böyle bir anlayış var mı? İnsan bir kere ölür, bir kere. Yaratana sığınacağız, çalışacağız. Gerçek barış budur. Gerçek demokrasi budur. Bunu başaracağız" ifadelerini kullandı.

-Erdoğan'ın sesinden şiir dinletildi

Miting sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Arif Nihat Asya'nın şiiri olan 'Dua'yı okuduğu kayıt alandakilere dinletildi.

Erdoğan'ın kayıttaki, "Biz, kısık sesleriz... minareleri, sen, ezansız bırakma, Allah'ım/ ya çağır şurda bal yapanlarını/ Ya kovansız bırakma, Allah'ım/ Mahyasızdır minareler.. göğü de Kehkeşansız bırakma, Allah'ım/ Müslümanlıkla yoğrulan yurdu Müslümansız bırakma, Allah'ım/ Bize güç ver.. cihad meydanını/ Pehlivansız bırakma, Allah'ım/ Kahraman bekleyen yığınlarını kahramansız bırakma Allah'ım/ Bilelim hasma karşı koymasını bizi cansız bırakma Allah'ım/ Yarının yollarında yılları da Ramazansız bırakma Allah'ım/ ya dağıt kimsesiz kalan sürünü ya çobansız bırakma Allah'ım/ Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah'ım/ Müslümanlıkla yoğrulan yurdu Müslümansız bırakma Allah'ım/ Amin, sonsuz kere amin, amin desin hep birden yiğitler/ Allahuekber gökten şehitler, amin, amin, Allahuekber" sözlerine alandakiler "amin" karşılığını verdi.

Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ile vatandaşlara puşi, Diyarbakırspor atkısı ve kırmızı karanfiller dağıttı.

Miting alanında Türkçe, Kürtçe, Zazaca afiş ve pankartlar asıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Diyarbakır Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Karadağ maçında doğru bir oyun sergilemeye çalışacaklarını ve gruptan çıkma adına büyük avantajları olduğunu belirtti. Oyuncuların performansı ve sakatlıklar hakkında da bilgi veren Buceschi, Karadağ ve Sırbistan maçlarına kazanmak için çıkacaklarını vurguladı. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak gördüklerini ve seyircinin desteğinin önemli olduğunu ifade ettiler.

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.


Advertisement