AK Parti'nin Diyarbakır Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Diyarbakır Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "27 Mayıs'tan itibaren başlattığımız tarım destekleri ödemelerinde bugün ve yarın çiftçilerimize 2 milyar Türk Lirası ödeme yapıyoruz.

31.05.2015 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "27 Mayıs'tan itibaren başlattığımız tarım destekleri ödemelerinde bugün ve yarın çiftçilerimize 2 milyar Türk Lirası ödeme yapıyoruz. Yıl başından bu yana 7,1 milyar (lira) ödeme yaptık. İkinci müjde, bunu ilk defa burada açıklıyorum ki devletimizin şefkatini herkes görsün. Bugünden itibaren aldığımız kararla Türkiye'de öksüz ve yetim her çocuğa 100 Türk Lirası ödeme yapılacak" dedi.

Davutoğlu, partisinin İstasyon Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, iktidara geldiklerinde kentte 6 ambulans bulunduğunu, şimdi ise bu sayının, helikopter ve kar paletli ambulanslar dahil 79'a ulaştığını ayrıca Kayapınar'a ve Yenişehir'e iki büyük şehir hastanesi yaptıklarını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, 44 kilometre bölünmüş yolu, 343 kilometreye çıkardıklarını, DiyarbakırElazığ, Şanlıurfa ve diğer çevre illere bölünmüş yollarla bağladıklarını ifade ederek " Silvan Barajı'nı yaptık, sulama sistemlerini yapıyoruz. 200 bin Diyarbekirliye istihdam alanı olacak. 200 bin Diyarbekirli aş, iş bulacak, dağlarda değil, bereketli Diyarbekir'de çalışacak" diye konuştu.

Diyarbakır'ı en iyi hale getireceklerini vurgulayan Davutoğlu, ancak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin hizmet konusunda gerekli yardımda bulunmadığını, çalışmadığını ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'ın tarihi dokusunu koruyarak, şehri yeniden yapılandırıp, büyük bir kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarını bildirdi.

Kentteki birçok restorasyonu tamamladıklarını anlatan Davutoğlu, "Allah'ın izniyle Diyarbekir'in tarihi karakterini öylesine ayakta tutacağız ki bütün dünya, Parisliler de Diyarbekir'i görmeye gelecekler" dedi.

Davutoğlu, Diyarbakır'da yeni havalimanı terminali yaptıklarını, bu terminalin tamamlandığında 5 milyon kapasiteli olacağını belirtti.

"Diyarbekir'i hızlı tren hatlarının merkez kavşak şehri yapacağız"

Yeni dönemde yapacakları ulaştırma ağıyla Diyarbakır'ı merkez kılacaklarına işaret eden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Diyarbekir niye önemli biliyor musunuz, niye 12 bin yıllık tarihe sahip? Kafkaslar'dan Ortadoğu'ya, Akdeniz'e inen yolun tam merkezinde Diyarbekir var, Karadeniz'den Basra'ya inen yolun tam merkezinde Diyarbekir var, Anadolu'dan Orta Asya'ya giden yolun merkezinde Diyarbekir var. Ne yapacağız biliyor musunuz, Diyarbekir'i hızlı tren hatlarının merkez kavşak şehri yapacağız. Diyarbekir-Elazığ hızlı tren hattını yapıyoruz. Kuzeyden gelen, Trabzon'dan Erzincan'a inen, Erzincan'dan da Diyarbekir'den güneye inecek hızlı treni yapıyoruz. Aynı şekilde Ankara, Sivas, Erzincan hattından bağlantıyla kuzey-güney, doğu-batı kuşağında, Diyarbekir hızlı trenin merkezi olacak. Buradan da Şanlıurfa'ya indiriyoruz hızlı treni, oradan da Habur'a kadar giden hatla bağlanacak. Ayrıca Konya'dan gelip Karaman, Mersin, Adana, Şanlıurfa hattına Diyarbekir'i bağlayacağız."

Başbakan Davutoğlu, 343 kilometrelik duble yolu da 500 kilometreye çıkaracaklarını kaydetti.

Diyarbakır'ı tarihi şehir olarak korumanın yanı sıra turizmini geliştireceklerine işaret eden Davutoğlu, kentin aynı zamanda sanayi şehri olacağını, organize sanayilerin sayısını artıracaklarını vurguladı. Davutoğlu, kentte tekstil ihtisas organize sanayi ile gıda ve besicilik alanlarında sanayi bölgeleri kuracaklarını bildirdi.

Diyarbakır'la ilgili hayalleri olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Onların ise Diyarbekir'le ilgili tek hayalleri, 6-7 Ekim olayları gibi tahrik yapmak, kışkırtmak. Çünkü onlar ideolojiye bakar, biz ise hizmete, ihyaya, irşada bakarız" diye konuştu.

İki müjdeyi Diyarbakırlılarla paylaşan Davutoğlu, "27 Mayıs'tan itibaren başlattığımız tarım destekleri ödemelerinde bugün ve yarın çiftçilerimize 2 milyar Türk Lirası ödeme yapıyoruz. Yıl başından bu yana 7,1 milyar (lira) ödeme yaptık. İkinci müjde, bunu ilk defa burada açıklıyorum ki devletimizin şefkatini herkes görsün. Bugünden itibaren aldığımız kararla Türkiye'de öksüz ve yetim her çocuğa 100 Türk Lirası ödeme yapılacak. Yaklaşık 162 bin çocuğu tespit ettik, annesini ya da babasını kaybeden. Aynı şekilde asker çocukları, 16 bin aileye. Biz, öksüze, yetime, mazlumlara sahip çıkan bir ülkenin vatandaşlarıyız" dedi.

"Birbirleri aleyhine tek kelime etmiyorlar"

"Paralel çetenin sözcüsünün, belediye başkanıyla perde gerisinde, kapalı kapılar arkasında AK Parti'yi durdurmak için konuştuğunu" kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi:

"CHP, MHP, HDP birlikte davranıyorlar, birbirleri aleyhine tek kelime etmiyorlar. Ama hepsi birden AK Parti'ye saldırıyorlar. Arkalarındaki lobiler, aşırı Ermeni lobileri, Komünist partileri bunlara destek veriyor. Peki AK Parti'nin arkasında kim var, millet var. HDP'nin arkasında Taşnak lobileri, Ermeni lobileri var, Fransız Komünist partisi var, Avrupa'daki bazı yayın organları var. Onlar sizi temsil edebilir mi? Sizinle birlikte yürüyen Selahattin Eyyubi'nin, Alparslan'ın ordularında beraber olan AK Parti zihniyetini siz desteklemeye devam edecek misiniz? Onlar bu tuzakları kurarken, bugün bir televizyon programında 10 maddelik hükümetin ilk gündemini açıkladım. Detaylarını kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz ama ilk aşamada yeni anayasa için harekete geçeceğiz, Çözüm Süreci'nde mutlaka sonuca ulaşacağız, toplumun bütün kesimleriyle diyalog halinde bekleyen sorunları çözeceğiz. Ekonomi de yeni bir istihdam programı açıklayacağız, genç işsizlerimize çözüm bulacağız, 25 öncelikli programı hayata geçireceğiz, sosyo ekonomik kesimlerle ilgili emekli, taşeron, özel güvenlikçi, özel bir programla onlara hitap edeceğiz. Bürokrasiyi yeniden tanzim edeceğiz, yargı reformu yapacağız, şehirlerimizi yeniden yapılandıracağız. Şimdiden biz 8 Haziran hükümet programını yazdık gümbür gümbür geliyoruz."

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a büyük bir cami sözü verdiğini, bunu yapacaklarını, Karayolları'na ait 25 dönümlük bir alanı da yeşil alan olarak Diyarbakır'a kazandıracaklarını söyledi.

Çözüm Süreci'ni başarıya ulaştırma konusundaki kararlılıklarını vurgulayan Davutoğlu, Diyarbakırlılarla "yeni Türkiye"yi kurmak için gece gündüz çalışma konusunda ahitleşti, Diyarbakırlılardan AK Parti için 11 milletvekili çıkarmaları sözü istedi ve mitinge gösterilen ilgi dolayısıyla teşekkür etti.

Notlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da İstasyon Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitinge, eşi Sare Davutoğlu ile katıldı.

Davutoğlu çiftine, ay yıldızlık bayraklar ve AK Parti'nin flamalarıyla alanı dolduran vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Davutoğlu çifti, miting alanında kurulan platformdan, partinin Kürtçe seçim şarkıları eşliğinde vatandaşları selamladı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında zaman zaman "Serok Ahmet", "Kahrolsun İsrail", "Diyarbakır seninle gurur duyuyor" şeklinde sloganlar atıldı ve tekbir getirildi.

Davutoğlu, konuşmasının bir bölümünde de Mavi Marmara olayında şehit düşen Türk vatandaşlarından Diyarbakırlı Ali Haydar Bengi için alandakilerle Fatiha okudu.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından, platforma davet edilen AK Parti Diyarbakır milletvekili adaylarıyla da vatandaşları selamladı.

Vatandaşlara karanfil dağıtan Başbakan Davutoğlu, platforma çıkarılan yaşlı bir kadın ve adamla da kucaklaştı. Davutoğlu, elini öpmeye çalıştığı yaşlı kadına sarılırken, daha önce Diyarbakır'da yaşadığı ve unutamadığı bir anısını da paylaştı.

"Bu muhterem ninemi görünce aklıma geldi, hiç hafızamdan çıkmayan bir hatıra" diyen Davutoğlu, "Birkaç sene önceydi, Dışişleri Bakanı olarak geldiğimde, Diyarbakır'a geldim, Hazreti Süleyman Camisi'nde cuma namazı kılıyoruz, çok sıcak hava, terlemişiz ve cebimde mendil aradım silmeye. Birden arkamdan mendil uzandı. Bir Diyarbakırlı kardeşim, 'Sayın Bakanım, buyurun' dedi. Hissettiği anda mendilini paylaştı. O kardeşime de selam gönderiyorum. Ama daha güzeli 'Sayın Bakanım, merak etmeyin, yeni aldım terli değil' dedi ve ben de ona dedim ki 'Keşke terine bulaşsaydı da terin yüzüme değseydi, yüzüme' Şimdi bu annemin terinde, bu annemin gözyaşında da bu annemin muhabbetinde kendi annemi gördüm. Allah muhabbetimizi daim etsin" dedi.

Davutoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e de üç dönemdir yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Davutoğlu, "Üç dönemdir Diyarbekir'i temsil eden Mehdi Bey'e huzurunuzda teşekkürü borç biliyorum ama ara vermek yok. O, hep Diyarbekir'in hizmetinde olacak, Cevdet Bey ile birlikte" şeklinde konuştu.

Miting alanında, "Ebediyen tütecek AK ocağın bacası, sen bize lazımsın Türkiye'nin hocası", "Ne anlımızda bir ayıp, ne de koltuk altında saklı haçımız, biz bu halkı ve ülkeyi sevdik, işte bağışlanmaz korkunç suçumuz" yazılı pankartlar asıldı.

Mitinge, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve İstanbul milletvekili adayı Ali Sarıkaya, AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları da katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Diyarbakır Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement