AK Parti'nin Eskişehir Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Eskişehir Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Perde gerisinde iş bölümü yapmışlar, paralelcilerin aklıyla. Diyorlar ki 'AK Parti nerede kuvvetliyse, onun karşısında kim varsa onu destekleyelim.' Bazı yerlerde paslaşıyorlar.

15.05.2015 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Perde gerisinde iş bölümü yapmışlar, paralelcilerin aklıyla. Diyorlar ki 'AK Parti nerede kuvvetliyse, onun karşısında kim varsa onu destekleyelim.' Bazı yerlerde paslaşıyorlar. Şu şehirde AK Parti kuvvetli mi karşısında HDP mi var, paralelciler, CHP, MHP hepsi onu destekliyor. Başka bir şehirde MHP mi öne çıkıyor? CHP ile MHP paslaşıyor veya CHP öndeyse onlar paslaşıyor. Arkada da bu orkestrasyonu paralelciler yapıyor. Onların arkasında da uluslararası bir üst akıl" dedi.

Davutoğlu, Sıhhıye Meydanı'nda, gerçekleştirilen mitingde, 7 Haziran'da çıkacakları yolun Şeyh Edebali'nin, Osmanlı'yı adaletle cihan devleti yapanların, İstiklal Harbi'nde İzmir'e doğru yürüyen istiklal kahramanlarının yolu, idam sehpasına onurla yürüyen Hasan Polatkanların yolu olduğunu belirtti.

Son 3 yılda zorluklarla elde edilen demokrasiye çok tuzaklar kurulduğunu, Gezi Olayları'yla milli iradeyle iş başına gelen hükümetin sarsılmak istendiğini ifade eden Davutoğlu, "Sarsabildiler mi sarsabilirler mi? Arkasında Adnan Menderes'in mirasını taşıyanları engellleyebilirler mi?" diye sordu.

Engel olamayınca bu sefer 17-25 Aralık tuzaklarının kurulduğuna işaret eden Davutoğlu, Başbakanlığı döneminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında, "dönemin başbakanı" diye iddianame düzenlediğini anımsattı.

Davutoğlu, "Aynen Yasıada mantığı, Salim Başoğlu mantığı. 'Sizi buraya getiren irade böyle istiyor' diyen mantık. Şimdi bu kumpası kuran savcılardan biri diyor ki 'bunların akıbeti de bunların dediği Cumhurbaşkanımız ve ben, Adnan Menderes gibi olacak' diye, bizi tehdit ediyor. Ey Eskişehir, bizi tanıyan Eskişehir, biz bu tehditlere pabuç bırakır mıyız? Bakın ne güzel yazmışsınız Hoca Ahmet Yesevi'nin izinde yürüyenler bunlara, bu tehditlere hiç kulak asar mı? " diye konuştu.

Bugün Miraç Kandili olduğunu hatırlatan Davutoğlu, Hz. Mevlana'nın, ölüme 'Düğün gecesi, Şeb-i Arus' diyerek yaklaştığını hatırlattı.

"Biz Hz. Mevlana yolcuları ölümü gördüğümüzde yüreğimiz sadece ahiret hesabıyla titrer, başka hiçbir şekilde ne ölümden korkarız, ne zulümden korkarız" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Biz, doğduğumuz anda ölüme iman etmişiz. Şimdi, dikkat ediniz, Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP aynı şekilde, aynı argümanlarla milletin karşısına çıkıyorlar. Perde gerisinde iş bölümü yapmışlar, paralelcilerin aklıyla. Diyorlar ki 'AK Parti nerede kuvvetliyse, onun karşısında kim varsa onu destekleyelim.' Bazı yerlerde paslaşıyorlar. Şu şehirde AK Parti kuvvetli mi karşısında HDP mi var, paralelciler, CHP, MHP hepsi onu destekliyor. Başka bir şehirde MHP mi öne çıkıyor? CHP ile MHP paslaşıyor veya CHP öndeyse onlar paslaşıyor. Arkada da bu orkestrasyonu paralelciler yapıyor. Onların arkasında da uluslararası bir üst akıl. "

-Siyasette bir doğru dört yanlış götürüyor

ÖSYM sınavlarında, dört yanlışın bir doğruyu, siyasette ise bir doğrunun dört yanlışı götürdüğünü belirten Davutoğlu, buradaki doğrunun AK Parti olduğunun altını çizdi.

AK Parti meydana çıktığında dört yanlışın birden gideceğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Yanlış bir, millete tek parti döneminde zulmeden 27 Mayıs'a açıkça karşı çıkamayan, vesayetçilerle işbirliği yapan CHP. Yanlış iki, milliyetçilik demekle birlikte 2002'de Türkiye'yi namerde muhtaç edip sonra koltuğu bırakıp giden MHP. Yanlış üç, batıda 'özgürlük, barış' deyip, doğuda 6-7 Ekim provokasyonu yapan, 'Kudüs Yahudilerin mekanıdır' diyen, HDP. Yanlış dört, bütün bunlarla işbirliği yapan, paralel. Şimdi Eskişehir bu dört yanlışı bir doğruyla götürecek miyiz? Bir doğru var onlar paralel, onlar üçgen, 3 parti bir paralel. Biz neyiz biliyor musunuz? Dümdüz, istikamet üzere yürüyen, sırat-ı müstakim yolcularıyız. Sırat-ı müstakim. Doğru yolun yolcuları, istikamet üzere olanlar, Miraç Kandili'niz mübarek olsun."

Bu mübarek gecede, nice elin, ülkenin hayırla idare edilmesi için dua ettiğini bildiklerini anlatan Davutoğlu, Miraç denilince akla Mescid-i Aksa'nın ve Hz. Peygamber'in Kabe'den Mescid-i Aksa'ya manevi yükselişinin geldiğini söyledi.

Davutoğlu, "HDP, Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Kudüs Yahudilelerin kutsal mekanıdır' diyor. Siz bunlara haddini bildirecek misiniz? Miracın, o yüce miracın mekanı Mescid-i Aksa Müslümalarındır, Müslümanların kalacaktır, diyecek misiniz?" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, " İsrail'de neden büyükelçimiz yok" diye sorduğunu aktaran Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Be hey gafil sen Mavi Marmara'da şehit edilenleri unuttun mu? Sen, Mescid-i Aksa'ya postalla giren İsrail askerlerinin ağzıyla mı bize soruyorsun? İşte Miraç gecesinde, burada, Eskişehir'i, Yunus Emre'yi, Aziz Mahmud Hüdayi'yi, hepsi Eskişehirli olan bu ulu erenlerin huzurunda söylüyorum, biz zalimlerle asla dost olmayacağız. Asla. Biz Mescid-i Aksa'yı kirletenlerle, Filistin'de gencecik çocukları katledenlerle dost olmayacağız. Onun için bizden hesap sormaya kalkıyorlar. Biz, Filistinli masumlara, Suriye'yi mazlumlara, Somali'ye kucak açtığımız için uluslararası çevreler, onların işbirlikçileri bize hesap sormaya kalkıyorlar. Bunlar da onların sözcüleri. Bunlar onların sözcüleri ama biz milletin sözcüsüyüz, biz tarihin sözcüsüyüz."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Eskişehir Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement