AK Parti'nin Gümüşhane Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Gümüşhane Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dün yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar.

26.04.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dün yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Asliye Hukuk Mahkemesi yetkili olmadığı halde yasaların tümüyle dışına çıkarak, haklarında dava yürüyen tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz? Hala şunu demeye çalışıyorlar, 'paralel olarak biz buradayız, güçlüyüz'. Ben de onlara Gümüşhane'den sesleniyorum. Devlet olarak, millet olarak biz de buradayız, bu meydandayız, meydanı size bırakmayız" dedi.

Partisinin seçim kampanyası kapsamında Gümüşhane'deki Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Davutoğlu "paralel yapı"ya yönelik eleştirilerde bulundu.

Dün Erzurum'da, "Hayırlar feth ola, şerler de def ola" diyerek seçim çalışmalarına başlamalarının ardından şerrin yargıdaki darbe girişimiyle hemen kendini göstermeye başladığını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Dün yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Asliye Hukuk Mahkemesi yetkili olmadığı halde yasaların tümüyle dışına çıkarak, haklarında dava yürüyen tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz, hala şunu demeye çalışıyorlar, 'paralel olarak biz buradayız, güçlüyüz'. Ben de onlara Gümüşhane'den sesleniyorum. Devlet olarak, millet olarak biz de buradayız, bu meydandayız, meydanı size bırakmayız. Meydanı Pensilvanya'dan gelen talimatlarla hareket eden hakimlere, savcılara bırakmayız. Bu memleket sahipsiz değil."

"Talimatların kayıtları var"

Davutoğlu, "Bir hafta önce Pensilvanya'dan bir talimat aldılar. Şimdi kayıtları var bizde. 'Hapishaneden çıkartılsınlar' gibi bir talimat. İşte biz bunun için yurt dışından talimatlarla yargıyı yönetmeye kalkan, yönlendirmeye kalkanlara karşı, 'her zaman yargının tam bağımsızlığı, tam tarafsızlığı' dedik. Birileri bizi yanlış anladı. Geçmişte yargı üzerinden birçok kumpası yapan bu çete, seçimlere giderken hala 'buradayız' demenin çabası içerinde. Hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Yargıda şu veya bu örgütlenmenin Türk adaletini teslim almasına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Hakimlere, savcılara ve tüm yargı mensuplarına seslenen Davutoğlu, "Sizlerin itaat edeceği tek şey vicdanınızdır. Eğer birisi yurt dışından 'şöyle veya böyle yap' diye bir mesaj gönderirse, vicdanınızı terk edip o sese kulak verirseniz, adalete, yargıya ve bu toprakların temel değerlerine ihanet etmiş olursunuz. Vicdanınızla karar verdiğinizde arkanızda bu millet, arkanızda milli irade ile iş başına gelmiş hükümetler her zaman olacaktır" dedi.

-"Bu mudur dindarlık, bu mudur dava?"

Hükümet olarak yargıya hiç müdahil olmadıklarını, bundan sonra da olmayacaklarını vurgulayan Davutoğlu, yargıyı emirlerine almak isteyenlere de izin vermeyeceklerini söyledi.

Geçmişte KPSS sorularının çalındığını anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu halkın çocukları sınavlara girdi ama birileri de kendi yetiştirdiklerine sınav sorularını verdi ve onlar kazandı, sizin çocuklarınız kaybetti. Bu mudur dindarlık, bu mudur dava? Bir öğretim üyesi olarak, bir hoca olarak buna her zaman isyan ettim. Şimdi adaleti tam tesis etmek için bütün bu paralel çeteye karşı ve onun desteklediği içerideki işbirlikçilere karşı, milli irade seferberliği ilan ediyoruz."

Davutoğlu, Gümüşhane'nin her zaman AK Parti'ye büyük destek verdiğini belirterek, 7 Haziran'da da Gümüşhane'den yüzde 75 oy hedefine ulaşmak istediklerini söyledi.

Seçim çalışmalarını diğer partilerden önce başladıklarına dikkati çeken Davutoğlu, diğer partilerin Türkiye'nin bir kesimine hitap ettiğini ama AK Parti'nin ülkenin her kesimine hitap ettiğini dile getirdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Gümüşhane Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı
    12:03 Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı

    31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde, CHP adayı Serkan Akbudak Meclis Başkanı olarak seçildi. Seçim sonucunda CHP'nin üye sayısı 7'ye yükseldi.

  • Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti
    12:00 Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti

    Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan Kütahya Fahri Konsolosu İsmet Güral ile birlikte Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti. Vali Işın, Büyükelçi Matis'i Kütahya'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:00 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya gelerek hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Kotan, personelden işlerini layıkıyla yapmalarını istedi ve tasarruf tedbirleri alacaklarını belirtti.

  • Karabük'ün Ovacık ilçesinde eşinden görevi devralan muhtar
    11:57 Karabük'ün Ovacık ilçesinde eşinden görevi devralan muhtar

    Karabük'ün Ovacık ilçesinde yaşayan Kezban Şahin, tek aday olarak katıldığı seçimde 3 dönemdir muhtarlık yapan eşinden görevi devraldı. Şahin, köydeki eksiklikleri gidermek için çalışmalara başladı.

  • Afyonkarahisar'da Hükümlü Teslim Edildi, Yasa Dışı Haşhaş Ekimi Yapılan Alan Tespit Edildi
    11:54 Afyonkarahisar'da Hükümlü Teslim Edildi, Yasa Dışı Haşhaş Ekimi Yapılan Alan Tespit Edildi

    Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, cezaevine götürüldü. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanan hükümlü, savcılıktaki işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi. Aynı zamanda Afyonkarahisar'da yasa dışı haşhaş ekimi yapılan alanlar da tespit edildi. Ekipler, 3 kişinin 8 bin 368 metrekarelik tarlaya izinsiz haşhaş ekimi yaptığını belirledi. Haşhaş bitlikleri sürülerek imha edilirken, 3 kişiye adli işlem uygulandı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Belediye Başkanlarını Ağırladı
    11:53 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Belediye Başkanlarını Ağırladı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nin Özvatan, Bünyan ve Sarıoğlan belediye başkanlarını ağırladı. Başkan Büyükkılıç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin" dedi.

  • CHP, 1 Mayıs yasağının kaldırılması çağrısı yapıyor
    11:38 CHP, 1 Mayıs yasağının kaldırılması çağrısı yapıyor

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs yasağına ilişkin Anayasa Mahkemesi kararının uygulanması çağrısında bulundu. Taşçıer, emekçilerin düşük ücretler, aşırı çalışma ve sendikal örgütlenme hakkına saldırılarla karşıladığı 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasını istedi. CHP, meydanın milyonlara açılmasını ve hukuksuz yasak kararının kaldırılmasını talep ediyor.

  • AYM, uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti
    11:35 AYM, uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti

    Anayasa Mahkemesi, taksirli suçtan 6 ay veya daha fazla hapis cezası alan uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti. Mahkeme, taksirli suçlar nedeniyle hapis cezası alan uzman erbaşların kamu görevinde bulunmalarına son verilmesinin anayasaya aykırı olduğunu belirtti.


Advertisement