AK Parti'nin Hatay Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Hatay Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 780 bin kilometrekarelik toprağı, buraya şiddeti kim bulaştırırsa, ister DEAŞ, ister Esed rejimi, ister PKK veya diğerleri... Biz sınırlarımızın her bir köşesini koruyarak, Türkiye topraklarını barış ve huzur toprağı yapacağız. Elhamdülillah bunu yapacak kudretimiz de var" dedi.

09.05.2015 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Türkiye Cumhuriyeti'nin 780 bin kilometrekarelik toprağı, buraya şiddeti kim bulaştırırsa, ister DEAŞ, ister Esed rejimi, ister PKK veya diğerleri... Biz sınırlarımızın her bir köşesini koruyarak, Türkiye topraklarını barış ve huzur toprağı yapacağız. Elhamdülillah bunu yapacak kudretimiz de var" dedi.

Davutoğlu, partisinin Hatay İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, Hatay'ı hala haritalarında kendi toprakları gibi gösteren Esed zalimine şarkı yazanlara meydanı bırakmayacaklarını belirtti.

Hatay'ın ebediyen Türkiye toprağı olarak kalacağını vurgulayan Ahmet Davutoğlu, "Esed'e şarkı yazanlar, Esed'in yanına gitsinler. Onlarla hesabımız var, zalimlerle hesabımız var. Esed'in yetiştirdikleri, teröre kucak açanlar, onlarla ortaklığa giren CHP de bilsin, bu toprakları onlara bırakmayız. Hatay, ezeli ve ebedi Türkiye Cumhuriyeti toprağıdır ve böyle kalacaktır" diye konuştu.

AK Parti'ye verilecek oyların ülkenin birliğine, beraberliğine verilecek oylar olacağını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

" Suriye'de yaşayanlar, ister Sünni, ister Nusayri, Alevi kardeşimiz olsun, Türkiye topraklarında da biz bütün vatandaşlarımızı eşit görüyoruz. Kimseye en ufak bir ayrımcılık yapmayız. Kimsenin bu topraklarda ikinci sınıf vatandaş görülmesine izin vermeyiz. Bilsinler, buradan Esed posteriyle yola çıkanlar bilsinler. Gazi Mustafa Kemal, Hatay'ı bağlarken öyle demişti Hatay politikasında, 'Hatay, benim namusumdur' demişti. İşte buradan sesleniyorum; Hatay bizim namusumuzdur. Kimseye meydanı boş bırakmayız. Bu topraklarda kimse başka bir ülkenin sözcüsü olamaz, izin vermeyiz. Onun için Tayfur Sökmen rahmetliyi anarak söylüyoruz. Hataylılar, aziz Hataylılar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birliğini, beraberliğini korumaya kararlı mısınız? Başka ülkelerin sözcülüğünü yapanlara, onlara şarkı yazanlara ders vermeye var mısınız? Arap, Türk, Kürt, Sünni, Nusayri, Alevi, Müslüman, Hristiyan, bütün Hatay, bu toprakları 7 Haziran'da da oylarınızla tescil ederek, 'barış diyarı' yapmaya var mısınız? Ortadoğu'ya dönerek 'İşte barış diyarı budur' demeye var mısınız?"

"Türkiye kudretli olacak"

"O terörü bize bulaştırmak isteyenler çıktı" diyen Başbakan Davutoğlu, Reyhanlı'da 52 vatandaşın hayatını kaybettiğini, zanlıların yakalandığını, bazılarının ise CHP milletvekillerinin yakınları olduğunu kaydetti.

Davutoğlu, "Arkasından Suriye rejimi çıktı. İşte Hatay, işte Türkiye Cumhuriyeti'nin 780 bin kilometrekarelik toprağı, buraya şiddeti kim bulaştırırsa, ister DEAŞ, ister Esed rejimi, ister PKK veya diğerleri... Biz sınırlarımızın her bir köşesini koruyarak, Türkiye topraklarını barış ve huzur toprağı yapacağız. Elhamdülillah bunu yapacak kudretimiz de var" şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni şefkatli ve kudretli kılacaklarını ifade eden Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin 12 yıl önce başka ülkelerden piyade tüfeği almak için hibe beklediğini, şimdi ise kendi helikopterini yaptığını anımsattı.

Davutoğlu, "Türkiye'nin kudretinden memnun musunuz? Bu ülkeyi daha da kudretli yapmaya var mıyız? Daha da kudretli yapabilmek için istikrarı ve güveni temin etmeye var mısınız? 'Yeniden AK Parti' demeye var mısınız? İkinci atılım dönemini, ikinci yarıyı başlatmaya var mısınız? Kudretimiz artacak. Herkes bilsin, dost bilsin, düşman bilsin, Türkiye kudretli olacak, kudretli" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin kendi uçağını ürettiğini belirten Davutoğlu, "Kendi eğitim uçağımızı yapıyoruz. Hürkuş, 2018'de uçuracağız. Kendi denizaltımızı, gemilerimizi yapıyoruz. Tayfur Sökmen ve arkadaşları yaşıyor olsalardı, herhalde, 'Ne güzel yapmışız da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet parçası olmuşuz' derlerdi" dedi.

"Ben onlara artık 'CHDP' diyorum"

AK Parti'nin milletle buluşmasının engellenemeyeceğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Buradan meydan okuyalım. Hataylılar şahit olsun. 8 Haziran sabahı eğer AK Parti, iktidarını devam ettiremez, en büyük parti olamaz, seçimi kazanamazsa, ben 8 Haziran günü istifa edeceğim. Peki Kılıçdaroğlu böyle diyebiliyor mu? Bahçeli diyebiliyor mu? Son günlerde çok konuşan Demirtaş diyebiliyor mu? Niye diyemiyor? Çünkü, iktidar olamayacaklarını biliyorlar. Millet onlara iktidar verir mi? İşte, meydan okuyorum" diye konuştu.

İngiltere'de seçimi kaybeden üç partinin liderinin istifa ettiğini hatırlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bahçeli 12 seçim kaybetti, hala yerinde. Kılıçdaroğlu 5 seçim kaybetti, hala yerinde. Peki biz, üst üste seçimler kazanıyoruz ama bizde üç dönem kuralı var. Hep seçimi kazansak da üç dönem kuralı gereği diyoruz ki 'Bizim görevimiz bitti, arkadaki kardeşlerimize yol açalım.' İşte siyaset ahlakı bu. Bizde kopmak yok, ayrılmak yok, nefis yok, bizde koltuk sevdası yok, bizde millet aşkı var, bizde vatan aşkı var. Bizde Allah aşkı var, Allah aşkı. Onun için hizmetlerimize aralıksız devam edeceğiz, mücadelemize devam edeceğiz."

CHP ile HDP'nin "ikiz kardeş" olduğunu söyleyen Ahmet Davutoğlu, "Ben onlara artık 'CHDP' diyorum, yani bir tarafıyla baktığınızda CHP, diğer tarafıyla HDP. Siz iyi bilirsiniz Esed'den, biri bunların Türk eseri, diğeri de Kürt eseri. Bunların bakışları aynı, mantıkları aynı. CHP Genel Başkanı ya da HDP Eşbaşkanı, ikisi de birbirinin eşbaşkanı. 'Diyanet'i kaldıracağız' diyor. Öbürü de onu tekrar ediyor. Çünkü, tek parti döneminde bu CHP'nin dinle problemi vardı, hala sürüyor, zihniyetleri değişmedi. HDP'nin de Marksist, Leninist gelenekten problemi var."

"Destek gelse gelse oradan gelir"

Başbakan Davutoğlu, dün, Fransa'daki komünist partisinin HDP'yi desteklediğine dair bir açıklama yaptığını da anımsattı.

"Eh, yakışır yani. Destek gelse gelse, oradan gelir" diyen Davutoğlu, "Millet bunlara destek verir mi? Milletin inancıyla, diyanetiyle kavgası olanlara Allah aşkına siz destek verir misiniz?" diye sordu.

Meydanı onlara bırakmayacaklarına işaret eden Ahmet Davutoğlu, gece gündüz çalışarak, her türlü imkanla Türkiye'yi kalkındırmayı amaçladıklarını aktardı.

Hatay'da da bu anlamda yoğun bir yatırım temposu içinde olduklarını vurgulayan Davutoğlu, kente son 12 yılda 5 bin 417 yeni derslik yapıldığını anlattı.

Mustafa Kemal Üniversitesinin 11 bin olan öğrencisi sayısının 37 bine çıktığını dile getiren Başbakan Davutoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesini kurduklarını da bildirdi.

Verdikleri her sözü yerine getirdiklerini vurgulayan Ahmet Davutoğlu, kentte 151 kilometre olan bölünmüş yolu 450 kilometreye çıkardıklarını kaydetti.

Davutoğlu, 77 bin dönüm araziyi sulamaya açtıklarını bildirirken, 18 yeni spor tesisini hizmete açtıklarını söyledi.

Kenti doğalgaza kavuşturduklarını da dile getiren Davutoğlu, havalimanını da kendilerinin açtığını hatırlattı.

"Bu topraklarda barınamayacaklar"

"Onlar konuşur, AK Parti yapar" sözünü tekrarlayan Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'a geldiğinde Amanos Tünelleri'nin açılması için söz verdiğini anımsattı.

Davutoğlu, "Biz bunu bir emanet kabul ettik. Proje çalışmalarını tamamlıyoruz, işte Hatay meydanından söz veriyorum, Amanos Tüneli'nin yapım ihalesine inşallah en geç 2016'da başlıyoruz, yap işlet devret modeliyle" şeklinde konuştu.

Projenin sadece Hatay için değil, bütün Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Amanos Tüneli ile Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş en kısa yoldan İskenderun Limanı ile buluşacak. GAP havzasını Amanos Tünelleriyle aşıp, İskenderun'la bulaştıran kim? Dağları yarıp, Ferhat ile Şirin'i buluşturan kim? Bilin ki o aşılmaz zannedilen zorlu yollar var ya 212 kilometrelik yolu, 136 kilometreye indireceğiz. Bereketli Harran, bereketli Antep ovaları, bereketli GAP havzası, bereketli Amik Ovası ile dünyaya açılan İskenderun'la bulaşacak. Hatay'a hayırlı olsun. İnşallah 25 bin kişilik Hatay Stadyumu'nu da yapıyoruz. 750 yataklı hastane, ayrıca 19 yeni spor tesisi yapılacak. Hatay'ın her türlü ihtiyacı karşılanacak. Bütün bu hizmetleri getiren AK Parti'ye güveniyor musunuz? Sınırınızın ötesindeki kaosa karşı, burada fitne çıkarmak isteyenlere, 'inadına kardeşlik, inadına barış, huzur diyecek miyiz?' Suriye'deki zulmü, terörü Türkiye'ye taşımak isteyenlere karşı, Türk, Arap, Kürt, Sünni, Alevi, Nusayri dimdik duracak mıyız?"

Alandakilerden yeni bir destan yazmalarını isteyen Başbakan Davutoğlu, "Hatay'a gelip de Esed dostluğu yapanlara, Esed tişörtü taşıyanlara, Esed'e şarkı yazanlara bir büyük ders verecek misiniz? 'Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti, burada sadece al bayrak olur' diyecek misiniz? Kaldırın bayrakları, herkes duysun, bilsin. Bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti toprağıdır. Esed zulmüne teşne olanlar bu topraklarda barınamayacaklar. Esed'le işbirliği yapanlara bu millet dersini verecek" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Hatay'dan en az yüzde 55 oy beklediğini de bildirdi.

-Notlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, mitingin yapıldığı İtfaiye Meydanı'na parti otobüsüyle geldi. Burada vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Davutoğlu çifti, platformdan vatandaşları selamladı, karanfil dağıttı.

Sahneye seçim kampanyası için hazırlanan Arapça şarkıyla çıkan Davutoğlu'nun konuşması sık sık, "Recep Tayyip Erdoğan", "Türkiye seninle gurur duyuyor", "AK Gençlik seninle gurur duyuyor", "Dik dur eğilme, AK Gençlik seninle", "Vur vur inlesin, CHP dinlesin", "Onlar konuşur, AK Parti yapar", "Hatay seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesildi.

Miting başlamadan önce sahnedeki sunucunun, meydandakilerin ellerini basın mensuplarına göstermesini istemesi üzerine vatandaşlar, ellerini kaldırarak poz verdi.

Öte yandan, Başbakan Davutoğlu mitinge alanına gelirken güzergahında otobüsünü durdurarak, bir manavdan alışveriş yaptı ve çocuklara hediye dağıttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dev resimlerini asıldığı meydanı dolduranlar, Davutoğlu'nun konuşmasını alandaki dev ekrandan da izledi.

AK Parti'nin seçim kampanyası kapsamında hazırlanan şarkıların da seslendirildiği mitinge, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti milletvekilleri ve milletvekili adayları da katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Hatay Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement