AK Parti'nin İzmir Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin İzmir Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Selçuklu'nun torunları, Osmanlı'nın varisleri, Cumhuriyet'in çocukları olduklarını belirterek, "Selçuklu'yu, Osmanlı'yı farklı bir tarih gibi görenler cumhuriyetin hakkını veremezler.

24.05.2015 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Selçuklu'nun torunları, Osmanlı'nın varisleri, Cumhuriyet'in çocukları olduklarını belirterek, "Selçuklu'yu, Osmanlı'yı farklı bir tarih gibi görenler cumhuriyetin hakkını veremezler. Çaka Bey'i unutanlar Gazi Mustafa Kemal'in hakkını veremezler. Osmanlı'nın Akdeniz'i Türk gölü yapan asrını unutanlar, Türkiye'yi geleceğe taşıyamazlar" dedi.

Davutoğlu, partisinin il başkanlığınca Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı "farazi" projelerden bahsettiğini söyledi.

Alandaki bir kişinin kendisinin yazdığı "Stratejik Derinlik" kitabını gösterdiğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Stratejik Derinlik kitabının arka sayfasını okumuş veya birisi okumuş, ona söylemiş, o okuma özürlüdür, o okuyamaz da... 'Merkez Ülke' diye bir tanımı, bizim geliştirdiğimiz bir tanımı, esas alan bir proje diyor ki '2035 yılında bunu yapacağız.' Bırak 2035'i... Ben şimdi buradan 4 yıl içinde bitireceğimiz projelerden bahsedeceğim, dünya çapında projelerden" diye konuştu.

Projelerden ilkinin İstanbul'da inşa edilecek, yılda 150 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük havalimanı olduğuna değinen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"İki, dünyanını en uzun kuleli asma köprüsünü Yavuz Sultan Selim Köprüsü olarak, üçüncü köprüyü inşa ediyoruz. İnşallah bu sene 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin yıl dönümünde hazır olacak. Üç, dünyanın tek ve ilk üç katlı tünelini Boğaziçi'nin altında inşa ediyoruz. İki kat karayolu, bir katı demiryolu, dünyada ilk, tek. Üç katlı tünel. Marmaray'ı inşa ettik, hayaldi şimdi Avrasya Tüneli'ni bitiriyoruz. Asya ile Avrupa'yı biz birleştiriyoruz."

Projelerden beşincisinin İzmit Körfez Geçişi olduğunu anlatan Başbakan Davutoğlu, İzmir için önemli bir projenin de İstanbul - İzmir Otoyolu olduğunu dile getirdi.

Dünyanın 4'üncü uzun asma köprüsünü İzmit Körfez Geçişi'ne inşa ettirdiklerini hatırlatan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İzmir'i merkez kılacak projeler bunlar, neden biliyor musunuz böylece İstanbul İzmir arası 3,5 saate inecek. Dün sivil toplum kuruluşlarına bahsettim. Dedim ki İzmir'in yükselmesi Türkiye'nin yükselmesidir, Türkiye'nin yükselmesi İzmir'in yükselmesidir. İzmir nasıl yükselir, Asya hinterlandından, Anadolu ile İstanbul ile Akdeniz ile irtibatı güçlü olacak. Bakın, önemli bir projede daha... Çanakkale'de dünyanın en geniş açıklığına sahip asma köprüsünü inşa ediyoruz. Bunların hepsi önümüzdeki 4-5 yıl içinde bitecek. İzmir için Çanakkale'nin önemi ne biliyor musunuz, İzmir'den çıktığınızda Rumeli evlatları ve Avrupa'ya gidecek herkes Çanakkale Köprüsü'nden otoyolla gidip Bulgaristan'a, Yunanistan'a oradan aziz Evlad-ı Fatihan'a ulaşacak."

Davutoğlu, ayrıca bütün Marmara'nın etrafında hızlı tren ringi kurduklarını da vurguladı.

"Siz kararı vermişsiniz"

Alandakilerin, "Başbakan Ahmet Davutoğlu" sloganları üzerine Başbakan Davutoğlu, "Siz 7 Haziran'da kararı vermişsiniz. Bir destan yazıyor muyuz, cumhuriyeti yükselten kadrolara destek verecek miyiz, Türkiye Cumhuriyeti devletini küresel bir güç yapacak mıyız, İzmir ile İstanbul'u bağlayacak mıyız, İzmir'i Çanakkale üzerinden Avrupa'ya dünyanın en geniş açılı köprüyle bağlayacak mıyız? Selam olsun İzmir'den Rumeli'ye, Evlad-ı Fatihan'a" dedi.

AK Parti iktidarının projelerini anlatmayı sürdüren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"İzmir'den Ankara'ya hızlı tren yapıyoruz. Hani Ankara'dan çıkan Gazi Mustafa Kemal'in Kocatepe'den istiklal ordularıyla yürüdüğü İzmir'den geriye Ankara'ya 3,5 saatte gidecek hızlı tren yapıyoruz. Vatan bize emanet, sandık kime emanet, İzmir'de 'artık buralar milli iradenin kalesidir' diyecek miyiz, İzmir'de AK Parti'yi zirveye taşıyacak mıyız, cumhuriyeti yücelten kadroları birinci parti yapacak mıyız, 7 Haziran'da cumhuriyetin sadece lafını edenlere bir ders verecek miyiz, milliyetçiliğin lafını edip milleti namerde muhtaç edenlere ders verecek miyiz? İzmir istiklal ister, İzmir istikbal ister, İzmir itibar ve onur ister. Al bayrağa itibarı ve onuru kim kazandırdı, kendi helikopterini, uçağını kim yaptı, kendi ülkesinin dış borçlarını kim ödedi, dünyaya bu al bayrağı kim taşıdı? Onlar konuşur AK Parti yapar."

Teknelere selam

Gündoğdu Meydanı'nın deniz bölümüne yanaşan teknedekilere selam veren Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biz bütün projelerle Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarını yüceltiyoruz. Dünyanın 2. büyük çift tüplü tüneli ile Karadeniz'i Hazar'a ve Orta Asya'ya bağlıyoruz. Hani 'merkez ülke' diye lafını ederler ya İzmir Ankara hızlı treni Ankara'dan devam edecek Sivas, Erzincan, Bakü, Tiflis oradan Pekin'e kadar gidecek. İpek Yolu'nu kervanlarla geçen İpek Yolu'nu biz hızlı trenlerle geçiyoruz. İzmir sadece İstanbul'a, Ankara'ya değil, Antalya'ya da Burdur üzerinden hızlı tren ve otoyol ile bağlanacak. İzmir için vizyonumuz Türkiye için vizyonumuzun parçası. Bütün demiryolları, otoyollar kısrak başı gibi duran İzmir'e gelecek ve dünyaya selam verecek."

Kılıçdaroğlu'nun, coğrafyayı yeni yeni öğrendiğini dile getiren Davutoğlu, "Diyor ki; 'Tebriz ile Şanghay, Türkiye üzerinden birleşecek.' Mübarek, Tebriz ile Şanghay Türkiye'nin doğusunda zaten. Bizi Afro - Avrasya dediğimiz, Afrika'ya açıldığımız için Türkiye'yi Balkanlar'a Orta Doğu'ya bağladığımız için Sayın Cumhurbaşkanımızı da beni de 'Yeni Osmanlıcı' diye dünyaya şikayet ettiler, şimdi bu projeyi çalıyorlar. Biz Selçuklu'nun torunlarıyız, Osmanlı'nın varisleriyiz, Cumhuriyet'in çocuklarıyız. Selçuklu'yu, Osmanlı'yı farklı bir tarih gibi görenler cumhuriyetin hakkını veremezler. Çaka Bey'i unutanlar Gazi Mustafa Kemal'in hakkını veremezler. Osmanlı'nın Akdeniz'i Türk gölü yapan asrını unutanlar, Türkiye'yi geleceğe taşıyamazlar" ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel AK Parti'nin İzmir Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement