AK Parti'nin Kahramanmaraş Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Kahramanmaraş Mitingi

AK Parti\'nin Kahramanmaraş Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3) "Tarihimizin en büyük ihanet girişimlerinden biriyle karşı karşıyayız. 40 yıldır devlet içinde sinsice örgütlenmeye çalışan bu yapı her şeyi şu anda kendi çıkarları adına her şeyi ateşe atmaya çalışıyor.

17.03.2014 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tarihimizin en büyük ihanet girişimlerinden biriyle karşı karşıyayız. 40 yıldır devlet içinde sinsice örgütlenmeye çalışan bu yapı her şeyi şu anda kendi çıkarları adına ateşe atmaya çalışıyor. Şu anda çeşitli uluslararası gazete ve televizyonlarda Türkiye aleyhine haberler yaptırıyor, reklamlar yayınlatıyorlar. Türkiye düşmanı ne kadar çevre varsa ne kadar odak varsa onlarla işbirliği yapıyorlar" dedi.

Erdoğan, partisince Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Türkiye'de kirli oyunların çok yaşandığını ve yeni kirli oyunlara tahammül olmadığını belirterek "Bu Pensilvanya için Türkiye'de insanların ölmesi bir şey ifade etmiyor olabilir. CHP için Türkiye'de gençlerin ölmesi zaten hiçbir şey ifade etmedi. Bugün de ifade etmiyor olabilir. Suriye'de 160 bin kardeşimizin öldürülmesi, zalim, cani Esed tarafından, Kılıçdaroğlu için hiçbir şey ifade etmiyor olabilir. Bu Bahçeli için hiçbir şey ifade etmiyor olabilir. Bu medya, işveren örgütleri için gençlerin kanı, gençlerin çatışması elverişli bir rant ortamı olabilir ama ben ülkemdeki tüm sağduyulu, tüm sorumlu kişileri bu oyunu görmeye, bu oyuna dur demeye davet ediyorum" diye konuştu.

Tarihin en büyük ihanet girişimlerinden biriyle karşı karşıya olunduğunu anlatan Erdoğan, 40 yıldır devlet içinde sinsice örgütlenmeye çalışan bu yapının şu anda her şeyi kendi çıkarları adına ateşe atmaya çalıştığını söyledi.  Erdoğan, bu yapının şu anda çeşitli uluslararası gazete ve televizyonlarda Türkiye aleyhine haberler yaptırıp, reklamlar yayınlattığını bildirerek "Türkiye düşmanı ne kadar çevre varsa ne kadar odak varsa onlarla işbirliği yapıyorlar" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Türkiye içinde CHP, MHP ve BDP'yi şantajla tehditle kendi saflarına çektiler. Kendi oyuncakları haline getirdiler. Yargı içinde emniyet içinde kurdukları çetelerle adeta Türkiye'nin emniyetini Türkiye'deki hukuk sistemini sabote etmek istediler. Mertçe meydana çıkamıyorlar, cesaretle partilerini kurup sandığa gelemiyorlar" değerlendirmesini yaptı.

"Hukuk içinde değiller, hatta kendi kimlikleriyle ortaya çıkmak yerine iftirayı edepsizliği tercih ediyorlar" diyen Erdoğan, milletin bu çirkinliği çok net gördüğünden emin olduğunu söyleyerek "İşte 30 Mart'ta bu saldırılara cevap vermeye hazır mıyız?" diye sordu.

Milletin sandıklara sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Sandıklarda kuş uçurtmayacağız. Sabah erken saatlerden itibaren orada bulunacağız. Hiç endişeniz olmasın AK Parti gümbür gümbür yeniden geliyor. Millet bir kez daha AK Parti'ye koşuyor. Millet partisine güveniyor, inşallah milletimizi mahcup etmeyecek Türkiye'yi birlikte büyütmeye devam edeceğiz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir taraftan kurulan tuzakları bozarak yola devam ettiklerini, bir taraftan da hizmet zincirini sürdürdüklerini kaydetti. Erdoğan, Kahramanmaraş'a gelecek muhalefet partilerine halkın, "Siz Kahramanmaraş'ta ne yaptınız?" diye sormasını istedi.

Kente yapılan yatırımları ve hizmetleri anlatan Erdoğan, 12 yılda Kahramanmaraş'ta 10 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Cumhuriyet tarihinde yapılan eğitim hizmetlerinden daha fazlasını 10 yıl içinde yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin genelinde Fatih Projesi'nin başladığı günden bugüne, 163 bin tablet bilgisayar gönderdiklerini kaydetti. Erdoğan, "Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde 3 fakülte, 2 yüksekokul ve 1 meslek yüksekokulu açtık. Şimdi 251 trilyon (milyon) maliyetle 600 yataklı araştırma ve uygulama hastanesini getiriyoruz. Yine Sütçü İmam Üniversitesinde 2002 yılında 10 bin öğrenci vardı şimdi 22 bin. 2140 kişi kapasiteli 4 adet yüksek öğrenim öğrenci yurtlarını tamamlayarak hizmete sunduk" dedi.

Hastanelerin tıbbi cihazlar yanında birçok eksiklikleri giderdiklerini söyleyen Erdoğan, Kahramanmaraş'a 400 yataklı bir devlet hastanesi kazandırdıklarını, 300 yataklı Elbistan Devlet Hastanesinin 19 Mart'ta temelini atacaklarını ifade etti.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Kahramanmaraş Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement