Kılıç'dan "Darbeci" Yakıştırmasına Kapatma Davalı Sert Yanıt - Son Dakika
Güncel

Kılıç'dan "Darbeci" Yakıştırmasına Kapatma Davalı Sert Yanıt

25 yıl hizmetin ardından Anayasa Mahkemesi Başkanlığından bugün emekli olan Haşim Kılıç kendisine yönelik "Darbeci" tanımlamalarına Ak Partinin kapatma davası ile cevap verdi.

10.02.2015 11:17  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haşim Kılıç bugün Anayasa Mahkemesinden emekli oldu. Düzenlediği basın toplantısında 25 yıllık hizmetini ve AYM'nin bu süre içindeki değişimini anlattı. Kılıç görev süresi boyunca bir çok önemli dosyaya imza attı. Ak Parti Kapatma davasıda o dosyalardan biriydi. Kılıç davada tek ret oyu kullanan üye oldu. Bugünkü basın toplantısında kendisine "darbeci" diyenlere kapatma davası ile yanıt verdi.

KILIÇ'DAN "DARBECİ" TANIMLAMASINA SERT YANIT

Haşim Kılıç basın toplantısında kendisine "darbeci" tanımlaması yapılmasına ilk kez cevap verdi. Kılıç Ak Parti'nin kapatma davasını hatırlattı. Ak Parti'nin kapıtlmasına karşı çıkan tek isim olduğunu söyleyip "darbeci " ifadelerine sert yanıt verdi.

İşte o sözler;

Ne çok sizi üzdü derseniz,? Değerli arkadaşlar son zamanlarda özellikle kaumoyunu çok yakından ilgilendiren davalar nedeniyle siyaset kurumlarımızın hem benim şahsım hem de mahkememiz hakkında yapmış olduğu değerlendirmeler ve eleştiriler bizi gerçekten çok üzdü bunu ifade etmek isterim. Özellikle şahsıma karşı yapılan "darbeci" "kumpasçı" yada bir takım şeyler içerisinde siyaseti yönlendirmeye ya da siyaset mühendisliği yapmaya dönük bir takım eleştiriler yapıldı. Hele hele darbecilik kelimesi beni derinden üzen en önemli eleştiri olmuştur. Değerli arkadaşlar benim bu konudaki anlayışım bu konudaki yaptıklarım tarihde kalmıştır.

"EN ÇOK FAYDALANANLAR DARBECİ DEDİ"

Bu kelimeyi sarf edenlerin birazcık insaf ve biraz da vicdan muhasebesini yapmasını istiyorum. Bize ve bu mahkemeyi bugünkü geldiği noktada mahkemeyi darbecilikle suçlayanların şunu söylemek istiyorum geçmişte verdiğimi kararlarla yazdığım karşı oylarla benim temel hak ve özgürlüklere olan bağlılığım demokrasi anlayışımdan en çok faydalanlar bana darbeci sıfatı ile itham etmişlerdir. Asla kabul etmiyorum bunu bizim aziz milletimiz çok iyi biliyor çok iyide değerlendiriyor en çok üzüldüğüm noka budur. Çünkü böyle bir şeyi ben asla hak etmedim bu mahkeme hak etmiyor. Bu anlayışımdan en çok istifade edenler bu kelimeyi kullanmak zorunda kalmışlardır beni en çok üzende bu olmuştur.

AK PARTİ KAPATILMASIN DİYEN TEK ÜYE OLDU

Ak Parti için açılan kapatma davası sırasında Haşim Kılıç Mahkeme başkanı olarak görev yaptı. Anayasa Mahkemesi 6 karşı 5 oyla AK Parti'nin kapatılmamasını reddetmişti.

6 KAPATILSIN, 4 HAZİNE YARDIMI KESİLSİN, 1 RED OYU

Haşim Kılıç yapılan oylamada 6 üyenin AK Parti'nin kapatılması yönünde oy kullandığını, 4 üyenin ise AK Parti'nin laikliğin karşıtı eylemlerin odağı olduğunu ancak çok tehlikeli boyutta olmadığını belirttiğini 1 üyenin ise davanın reddi yönünde ok kullandığını açıkladı. Haşim Kılıç, daha sonra bir soru üzerine ise red oyu kulanan üyenin kendisi olduğunu açıklamıştı.

AK PARTİ'NİN KAPATILMA DAVASINDA AYM ÜYELERİN OY DAĞILIMI:

Haşim Kılıç Red

Osman Paksüt Evet

Fulya Kantarcıoğlu Evet

Mehmet Erten Evet

Necmi Özder Evet

Şevket Apalak Evet

Zehra Ayla Pektaş Evet

Sacit Adalı Hazine yardımından mahrum bırakılsın

Ahmet Akyalçın Hazine yardımından mahrum bırakılsın

Serdar Özgüldür Hazine yardımından mahrum bırakılsın

Ferruh Kaleli Hazine yardımından mahrum bırakılsın

Kılıç\'dan "Darbeci" Yakıştırmasına Kapatma Davalı Sert Yanıt
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kılıç'dan 'Darbeci' Yakıştırmasına Kapatma Davalı Sert Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • NİĞDELİ: AKP DIŞINDA HERKES DARBECİ İLAN EDİLDİ . . ÜLKE KUTUPLAŞTIRILDI. . . 25 1 Yanıtla
  • döşemeci geldi: Sayin Kılıç ne oldu yaptığın hukuki değildide şimdi vicdan azabımı duyuyorsun yoksa ozaman cemmat devletin kurumlarına tam gaz yerleşiyordu menfaatler icabımı yaptınız 6 17 Yanıtla seriatci kardinal: MILLETIN OYLARIYLA DARBE YAPIYOR SENIN GIBI ZAVALLILARA. 1 1
  • Akapesever: Ülkedeki akape teşkilatlanması Türk tarihinde gelmiş geçmiş en bozguncu idaredir. Yalan söylemekten asla çekinmez. Adam satmaktan iftiradan asla Korkmaz en ufak bir milli manevi ahlaki değere bağlı değildir. Halkı kandırmak için dini değerleri sonuna kadar sömürerek paraya ve oya tahvil eder. Halbuki dini değerlere kendisini engellediği için düşmandır. 13 5 Yanıtla
  • MUSTAFA: NANKÖR KİŞİLEER ŞEYİ SÖYLER, NANKÖR HIRSIZLARDAN HER ŞEY BEKLENİR. . SIFIRCI PİSLİKLER 10 0 Yanıtla
  • MEMUR TEOMAN: HAŞİM KILIÇ İÇİN ZAMANINDA: ADALETİN KILICI. . . HZ. ÖMER YÜREKLİ. . . . ADALETİN SON KALESİ. . . KORKUSUZ MANGAL YÜREKLİ. . . . DUALARIMIZI ALAN ZAMANIN SAHABESİ, DİYEREK ÖVGÜLER METHİYELER DÜZEN İKİ YÜZLÜ RİYAKAR NANKÖR HIRSIZLAR. . . ALLAH TOPUNUZUN BELASINI VERSİN DİN İSTİSMARCI HIRSIZLARI. . . DİNİ BİR İKİ KLİŞELEŞMİŞ LAF EDİP MİLLETE SOYUP SOĞANA ÇEVİREN, MİLLETİN DİNİ HASSASİYETLERİNİ İSTİSMAR EDİP KULLANAN, SONRA DA HAKARA MAKARA DEYİP KURAN AYETLERİ İLE ALAY EDEN VE O ALAY EDENE KARŞI BİR TEK TEPKİ GÖSTEREMEYEN DİN BEZİRGANLARI. . . BAŞKA BİR ŞEYİ İSTİSMAR ETMİŞ OLSANIZ İFLAH OLABİLCEĞENİZE İHTİMAL VERİRİM ANCAK DİNİ HASSASİYETLERİ OYUNCAK GİBİ KULLANDIĞINIZ İÇİN İFLAH OLACAĞINIZI ZANNETMİYORUM, OLMASINI DA BEKLİYORUM. . ALLAHA HAVALESİNİZ 7 0 Yanıtla
  • Mustafa: Artık aciliyetle, «millî devlet» idealine bağlı, Türk milletini bir bütün kabul eden, mazlumu, ezilmişi ve mağduru, tutan, zalimi ezen ve haksızlık yapanı acımadan cezalandıran «ülkücü kadrolara» ihtiyaç vardır. Kim olursa olsun, hangi sınıf ve zümreyi temsil ederse etsin, kendi ferdî veya zümrevî menfaatlerini «milletin» menfaatlerinden ayrı ve önde tutan kimseler ya ferdî veya zümrevî bir «egoizmi» temsil etmektedirler. Yüce Peygamberimiz (O'na selâm olsun). Ebu Hüreyre'den rivayet edilen bir hadîslerinde: «Cemaatten bir karış ayrılan, İslâm gerdanlığını boynundan çıkarmıştır» diye buyurmuşlardır. (Bkz. Tarîk-un Necat, H. M. Hasan Serhendî (A. F. Meyan) Sf: 65) 2 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement