AK Parti'nin Kars Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Kars Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Paralel çete eşliğinde HDP-CHP el ele perde gerisinden işbirliği yapıyor.

05.05.2015 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Paralel çete eşliğinde HDP-CHP el ele perde gerisinden işbirliği yapıyor. Arkasında da belli bir medya var. Bu koalisyon içinde hedefleri AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesini engellemek. Hayal görüyorlar. Milletin verdiği iktidarı, millet verdiği sürece sonuna kadar kullanırız" dedi.

Davutoğlu partisinin Kars mitinginde, CHP ve MHP'nin aynı dili kullandığını söyledi.

CHP'nin "İmam hatiplerin orta kısmını eskisi gibi kapatacağım" dediğini aktaran Davutoğlu, "Kapatabilir mi? İkisi de herkesin saygı duyduğu Diyanet'imizi kendilerine dert etmişler. Demirtaş da 'kaldıracağız' diyor. İzin verir misiniz bu adamların dinimizle Diyanet'imizle oynamasına?" diye konuştu.

Kalabalığın "Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir" tezahüratı üzerine Davutoğlu, şunları söyledi:

"Buraya gelip de birileri diyecek ki 'bize, kendinize oy verin'. Kürtlerle Türkleri ayırarak, Kürtlerle Azerileri ayırarak. İzin verir misiniz? Bu kardeşliği bozmak isteyenlere fırsat verir misiniz? Allah'ın ve tarihin kardeş kıldıklarını ayırt etmek isteyenlere fırsat verir misiniz? Duysunlar ve bilsinler Kars'tan onlara ekmek yok. Kars 'milli birlik ve beraberlik' diyor, 'Sarıkamış ruhu' diyor. Üçte üç diyor."

CHP'yi "Türk Baas'ı", HDP'yi de "Kürt Baas'ı" olarak tanımlayan Davutoğlu, ikisinin de amacının milletin dini ve manevi değerlerini yıkmak, İslam yerine başka kimliklerin ortaya çıkmasını sağlamaya çalışmak olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu, " Sultan Alparslan'ın ordusunda Kürtler Türkler beraberdi. Selahattin Eyyubi'nin Kudüs'e yürüyen ordusunda, Türkler, Kürtler, Araplar beraberdi. Bu ayrıma karşı AK Parti'deki büyük birleşmeyi desteklemeye var mısınız?" dedi.

"Musluklardan kan akan panolar asıyorlar"

Kürt ve Türklerin temsil hakkının sadece AK Parti'de olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Tercih yapmaları lazım. HDP'liler, batıya gidiyorlar, 'barış, demokrasi' diyorlar. Doğuya geliyorlar, musluklardan kan akan panolar asıyorlar. Ağrı'da vatandaşlarımızı tehdit ediyorlar" diye konuştu.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "one minute" çıkışından sonra birçok mihrak ve çetenin harekete geçtiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Paralel çete eşliğinde HDP, CHP el ele, perde gerisinden işbirliği yapıyor. Arkasında da belli bir medya var. Bu koalisyon içinde hedefleri, AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesini engellemek. Hayal görüyorlar. Milletin verdiği iktidarı, millet verdiği sürece sonuna kadar kullanırız. Daha ötesini söyleyeyim, şimdi bu çete, bu mihrak Mavi Marmara'da vatandaşlarımız şehit edildiğinde, Pensilvanya'daki zat 'İsrail otoritesinden izin alınsaydı' diyor. Yazın bunu bir kenara. Şimdiyse halkın seçtiği milli hükümete karşı her türlü isyanı, karalamayı teşvik ediyorlar. Buna izin verir misiniz? Paraleli yazdık bir kenara. Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki 'neden bizim İsrail'de büyükelçimiz yok' diyor. Bilmiyor mu, bizim 9 kardeşimizi, vatandaşımızı şehit edenlerle bizim dost olmamız mümkün mü? Filistin'i, Gazze'yi kana boğanlarla biz dost olabilir miyiz Kılıçdaroğlu? Sen olabilirsin de, biz olmayız. Öbür tarafta Demirtaş da 'Kudüs Yahudilerindir' dedi. Üçü bir yerde anlaşıyor. Bunlar İsrail ağzıyla konuşuyor. Biz ise milletin diliyle konuşuyoruz, konuşmaya devam edeceğiz"

"Türkiye büyük bir yükselişin eşiğinde"

Başbakan Davutoğlu, seçim sonuçları ne olursa olsun Çözüm Süreci'ne devam edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye büyük bir yükselişin eşiğindedir. Hep beraber 78 milyon eşliğinde bu yürüyüşü devam ettireceğiz. Türkiye ile Kars da yükselmeye, bu coğrafyanın merkez şehri olmaya adaydır. Kars'ın en önemli sektörü tarım ve hayvancılık, tarım ve hayvancılıkta şu anda Avrupa'nın en büyük üreticisi. 23 milyardan aldık tarım üretimini, 61 milyar dolara çıkardık."

Göreve geldiklerinden bu yana tarım desteklerini artırdıklarını, daha da artıracaklarını söyleyen Davutoğlu, "Biz iktidara geldiğimizde çiftçilerimiz, yüzde 59 ile borçlanıyordu. Şimdiyse faizsiz, sıfır faizle kredi veriyoruz. Hayvancılık alanında 2010'dan beri sıfır faizle kredi veriyoruz. Mazot çerçevesinde çiftçimize verdiğimiz toplam destek 5 milyar TL" diye konuştu.

-"Barış içinde yükselen bir Kars göreceğiz"

Davutoğlu, Kars ve çevresinde de hayvancılık alanında hamleler yapıldığını anımsatarak, iktidara geldikten sonra süt ve et üretimindeki artışa dikkati çekti.

Tarım ve hayvancılığa verilen desteği bundan sonra da  artıracaklarını belirten Davutoğlu, "İnşallah bu Kars'ın meraları, yaylaları daha da bereketlenecek. Barış içinde yükselen bir Kars göreceğiz önümüzdeki dönemde" dedi.

İktidara geldiklerinde Kars'taki ambulans sayısının 2 olduğunu hatırlatan Davutoğlu, şimdi ise ambulans sayısının 30'a yükseldiğini ve bunların 6'sının kar paletli ambulans olduğunu olduğunu anlattı. Davutoğlu, "Karslılar bundan sonra hiçbir hastanız yolda, sokakta, bayırda, dağda kalmayacak inşallah. Bu yükselen Türkiye'nin ayak sesleridir" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, bütün Avrasya'yı birleştiren projelerde Kars'ı merkez üssü yaptıklarını dile getirerek, İpekyolunun merkezi Kars'ın demiryollarının da merkezi olacağını ifade etti. Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir müjde daha. Hepinizin beklediği bir müjde. İnşallah bu çerçevede bu yollarla, bu tren yoluyla, demiryoluyla, havaalanıyla Kars'ta en büyük lojistik merkezlerden birini kurmaya kararlıyız. Bu çerçevede şimdiki organize sanayi bölgesinin yakınlarında inşallah lojistik merkez üssünü kuracağız. Kars, Hazar'la Karadeniz, Asya'yla Avrupa, Kafkaslar ile Akdeniz arasında merkez üssü olacak inşallah."

Kars'a yapılan yatırımları anlatan Davutoğlu, Kars'ın içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar çözdüklerini, Digor ve Kağızman barajlarının yapıldığını aktardı.

Başbakan Davutoğlu, Sarıkamış'a ve Kars'ın bütün tarihi mekanlarına büyük bir milli park yapacaklarını, Sarıkamış'ın, Çanakkale gibi en önemli tarihi mekanlardan biri haline getirileceğini kaydetti.

Doğu Anadolu Projesi kapsamında, Sivas'tan, Erzincan, Erzurum ve Kars'a kadar kış sporları koridoru oluşturduklarını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kültür şehri Kars'a, şehitler diyarı Kars'a, inşallah hem Türkiye'nin her bir köşesinden, hem de bütün dünyadan insanlar akın akın gelecekler. Harakani hazretlerinde manevi irfanımızı görecekler, Sarıkamış'a gidip destanımızı görecekler. Allahüekber dağlarında ve Kars'ın dağlarında dünyanın en güzel yaylalarını görecekler. Ama en önemlisi ne biliyor musunuz? Dünya güzeli, yiğit insanların diyarı Kars'ta gönlü geniş, misafirperver, Allah dostu, millet dostu Karslıları görecekler. Allah Kars'ı ve Karslıları aziz eylesin."

Muhalefet liderlerine seslendiğini belirten Davutoğlu, "Gelsinler, Kars'tan irfan, hikmet dersi alsınlar. Kars'tan aşk, muhabbet dersi alsınlar. Karalamayı, tahkir etmeyi değil, irfanla çağırmayı öğrensinler" dedi.

Karslıların kendisine verdiği "Kars oğlu Davutoğlu" unvanını hep koruyacağını dile getiren Davutoğlu, Karslılardan seçimlerde destan yazmalarını, demokrasi dersi vermelerini istedi.

Notlar

Mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanına vatandaşlar, güvenlik önlemleri altında alındı.

Ardahan'dan helikopterle Kars'a gelen Davutoğlu'na yolculuğu sırasında TSK'ya ait iki helikopter eşlik etti.

Helikopterin indiği Kars Havaalanı'ndan miting alanına seçim otobüsüyle gelen Davutoğlu'na yolculuğu sırasında vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu.

Pankart ve bayraklarla donatılan meydanda bulunan vatandaşlar, Türk bayrağı ile AK Parti flamalarıyla miting boyunca tezahüratlarda bulundu.

Mitingde, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Kars milletvekilleri, bazı milletvekili adayları ve teşkilat yöneticileri de hazır bulundu. Davutoğlu, valilik ziyaretinin ardından kentten ayrıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Kars Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement