AK Parti'nin Kayseri Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Kayseri Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kamuda çalışan taşeron işçi kardeşim, alt işverenlik taşeronluk çerçevesinde, asil işlerde çalışan bütün taşeronları kamuda istihdam edeceğiz.

17.10.2015 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kamuda çalışan taşeron işçi kardeşim, alt işverenlik taşeronluk çerçevesinde, asil işlerde çalışan bütün taşeronları kamuda istihdam edeceğiz. Taşeronlarımızın bütün dertlerini çözeceğiz" dedi.

Davutoğlu, partisinin Kayseri'deki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, seçim beyannamesinde bütün sosyal kesimlere çok sayıda müjdeler verdiğini belirterek, "Burada bir kaçını paylaşacağım, çünkü Kayseri girişimciler diyarıdır. Kayserili bir işe el attı mı, o iş bereketlenir, küçük bir tezgahta başlar, dünya çapında fabrikalar kurar Kayserililer" dedi.

Başbakan Davutoğlu, seçim müjdeleriyle ilgili "Sevgili esnaf kardeşim eğer basit usulde vergilendiriyorsan, 8 bin liraya kadar olan kazancın üzerinden hesaplanan vergiyi almayacağız. 'Fabrikan hazır projesi'yle yatırımcılarımızın talebi halinde, iyi bir proje geldiğinde sembolik bir kirayla anahtar teslimi, karşılıksız, fabrika binası vereceğiz, karşılıksız fabrika binası" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Kamuda çalışan taşeron işçi kardeşim, alt işverenlik taşeronluk çerçevesinde, asil işlerde çalışan bütün taşeronları kamuda istihdam edeceğiz. Taşeronlarımızın bütün dertlerini çözeceğiz. Gerekli paranın dörtte birini bankalarda biriktirirseniz, alacağın evin bedelinin yüzde onbeşini biz karşılıyoruz. Sevgili anneler doğum hediyesi programında, ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üç ve üzerinde çocuk için 600 lira ödeme yapıyoruz. Doğum yapan memur annemiz, kardeşimiz, doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçirdiğin süreleri, memuriyet kıdeminden sayacağız. Kadın girişimcilerimiz, Kayseri'nin kadınları da girişimcidir; sizlere de diğer girişimcilerimiz gibi 30 bin liraya kadar, faizsiz kredi vereceğiz. Sevgili gençler, sizler için de 'Projem hazır ama sermayem yok' diyorsanız, diyeceğiz ki getir projeyi, al 50 bin lirayı sermaye yap. Kayserili 50 bin liradan, 50 milyon lira çıkartır birkaç senede. Bu parada yetmez dersen, 100 bin lira da faizsiz kredi vereceğiz."

Girişimciler için vergi yapılandırmaları projelerini de anlatan Başbakan Davutoğlu, "Parayı kazandım ama vergisi ağır geldi' dedi mi, diyeceğiz ki '3 yıl boyunca sana vergi de yok. 'Bir iş yerine girip çalışacağım' diyorsan da, bir yıllık maaşın bizden. Kayserili girişimcilere iş verenlere de sesleniyorum, Allah aşkına hepiniz, Kayserili gençleri, Türkiye'nin her yerinden gençleri istihdam edin, bir yıllık maaşları bizden. Bir yıl işveren tek kuruş ödemeyecek" diye konuştu.

Güzel Kayseri'nin, yaylalarında, ovalarında, köyünde iş kurmak isteyenlere de müjdeleri olduğunu belirten Davutoğlu, "Köyünde iş kurmak isteyenlere diyoruz ki 30 bin liraya kadar sermaye desteği karşılıksız olarak vereceğiz çiftçilerimize. Gençler hep beraber de bir müjdemiz var, sizlere de ücretsiz internet veriyoruz, bütün gençlere" şeklinde konuştu.

-Öğretmenlere ve engellilere yeni atama

Her mitingde yeni bir müjdeyi de paylaşmak istediğini kaydeden Davutoğlu, "İki müjde vereceğim Kayseri'den, o da sevgili engelli kardeşlerim yıl sonuna kadar, size yeni bir atama imkanını şimdiden müjdeliyorum inşallah" dedi.

Davutoğlu, "Bir müjde de emektar öğretmenlerimize, her yerde soruyorlar, 'Yeni atama var mı, Sayın Başbakanım' diye. Şubat ayında öğretmenlerimize yeni atama yapıyoruz. 10 bin atama bu seneden Şubat'a aktarıldı 10 bin. Gelecek seneki kadroların yarısını da Şubat'ta atayacağız, en az 20 bin, 30 bine kadar atama inşallah gerçekleştirmeye çalışacağız. Aziz kardeşlerim Allahın izni, milletimizin desteğiyle Kayseri'nin desteğiyle, Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine hep birlikte ulaşacağız. 1 Kasım inşallah Türkiye için yeni ve hayırlı bir başlangıç olacak" ifadelerini kullandı.

Miting alanından "Kayseri seninle gurur duyuyor" şeklinde sloganlar yükselince Başbakan Davutoğlu, "Maşallah Kayserili bacılarımın da yiğit kardeşlerimin de ne güzel yürekten gelen sözleri var, 'biz sizinle gurur duyuyoruz, Allah razı olsun" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Kayserili, iş yapanla laf üreteni aynı kefeye koymaz. Sizler AK Parti'nin 13 yıl boyunca yaptıklarıyla bu ülkeyi nereden nereye getirdiğine şahitsiniz. Çünkü bu 13 yıllık atılımların altında sizlerin de imzası var. Kayseri ekonomimizin, ticaretimizin, sanayimizin öncü şehri" şeklinde konuştu.

"Bizde mevki makam hesabı yok, bizde sadece Türkiye aşkı var" diyen Başbakan Davutoğlu, Kayseri'ye yaptıkları hizmetlerle ilgili şu bilgileri verdi:

"13 yılda Kayseri nereden nereye geldi, 13 yılda değerli Kayserililer,  Kayseriye toplam 12,5 milyar yatırım ve destek sağladık. İhracat rakamı 351 milyondu, şimdi neredeyse 2 milyar dolar, 14 spor tesisi, 33 sağlık tesisi, 51 dere ıslahı projesi, 11 atık su arıtma tesisi, 12 bin 194 konut, 3 bin 561 derslik ve bu güzel ile 3 üniversite kazandırdık. 32 bin kişilik harika bir Kadir Has Stadyumu'nu hizmete aldık. 421 kilometre bölünmüş yol yaptık. Kayseri'yi Nevşehir'e, Niğde'ye, Sivas'a, Yozgat'a bölünmüş yollarla bağladık. 2003'te Kayseri'ye doğalgaz getirdik. O güzel Kayseri lehçesiyle sizlerin "Gıcık tünel" diye adlandırdığı, tüneli biz tamamladık. Sarıoğlan, Bahçeli ve Yamula barajlarını inşa ettik. Kayseri'nin yeşiline yeşil kattık, gücüne güç kattık, 74,5 milyon fidan diktik."

Davutoğlu, Kayseri'ye yaptıkları hizmetle ilgili "13 yılda 1.1 milyar lira nakit tarımsal destek verdik. Bunlar yaptıklarımızın bir kısmı, hepsini saymıyorum" dedi.

Davutoğlu, Kayseri'de yapacakları yeni projeler için de "Besi hayvancılığı bölgesiyle, et ve et ürünleri ihtisas, organize sanayi bölgesi yapacağız. 10 milyon metrekareyi aşkın, bir organize sanayi bölgesi. Bir söz daha güneş gibi parlayan Kayseri'ye, 'Güneş enerji ihtisas organize sanayi bölgesi'ni kuracağız. Tarımsal sulama çalışmalarımızı süratle bitireceğiz. Yeni barajlar, gölet ve sulamaları inşa ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Çok istediğiniz 2 milyon metrekare hava ikmal şehir parkını da inşa ediyoruz. Bin 941 konut daha yapacağız, aralarında bin 584 yataklı sağlık kampüsünün de olduğu 13 sağlık tesisini inşaya başladık, en kısa sürede tamamlayacağız. Kayseri şifa diyarıdır, Dünyaya da Türkiye'ye de şifa dağıtacak" bilgisini paylaştı.

Kış turizminin merkezi Erciyes'in uluslararası kongre merkezi olacağını anlatan Davutoğlu, " Davos, Erciyes'e gıpta edecek, gıpta inşallah. Güney çevre yolunu önümüzdeki sene kullanmaya başlayacaksınız. Ayrıca batı çevre yolunu da tamamlıyoruz. Kayseri - Malatya yolu daha da iyileşecek" dedi.

Mitingdekilerin sloganları üzerine Davutoğlu, "Kayseri yılacak mıyız, Kayseri bekleyecek miyiz, ey Kayseri büyük Türkiye'yi birlikte inşa edecek miyiz" diye seslendi. Alandakilerden "Evet" diye karşılık alan Davutoğlu "İşte Kayseri bu, gürsesli Kayserililer bunlar" dedi.

-Hızlı tren projeleri

Davutoğlu, Kayseri'ye gelecek projelerle ilgili "Şehir içi demiryolu hattını şehir dışına taşıyoruz. Yeni hattı tamamladık, Kayseri nadide eserlerle dolu tarihi bir şehir, inşallah Kayseri'de metro hattının yer altına alınması için de her türlü desteği vereceğiz. Havaalanına en modern sistemlerle donatılmış, yeni terminal binası yapıyoruz. Sadece karayolu ve havayolu değil, demiryoluyla da buluşturuyoruz. Nasıl bir demiryolu ama, hızlı trenle buluşturuyoruz, hızlı trenle. Bu benim için şahsi bir proje aynı zamanda çünkü, doğduğum şehir Konya'dan Selçuklu başkentinden Selçuklu'nun en büyük şehirlerinden biri aşık olduğum Kayseri'ye hızlı tren getireceğiz inşallah" bilgilerini verdi.

Antalya-Konya-Kayseri hızlı trenini yapacaklarını belirten Davutoğlu, Ankara- Kayseri hızlı treniyle Sivas'a, Ankara üzerinden İstanbul'a kadar gidilebileceğini söyledi.

Kayseri'den Antalya'ya da gidileceğini aktaran Davutoğlu, Kapadokya havzasını Antalya turizm havzasıyla buluşturacaklarını, bu yatırımlarla zirve şehir Kayseri'nin, gelişimi, düzeni ve modern görüntüsüyle dünyanın da zirvesinde olacağını bildirdi.

Davutoğlu, "Boş vaatlerle bu meydanlara gelenler, işte bu yüzden sizden geçer not alamıyor" dedi.

Alandakilerin coşkulu tezahüratları ve tekbir getirmesi üzerine Davutoğlu, "Kayseri gençliğini durdurmak mümkün değil. Maşallah gençler, size kalsak sabahı burada edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Sabaha kadar konuşmaya var mısınız? Sabaha kadar gönül gönüle vermeye var mısınız? 1 Kasım'a yürümeye var mısınız" sorularına alandakilerin verdiği "evet" yanıtı üzerine Davutoğlu, "İşte biz sizden, milletimizden aldığımız güçle bu ülkeye dev eserler kazandırmaya, büyük projeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Şu an geçici bir seçim hükümeti olmamıza rağmen millete hizmetten bir an geri durmuyoruz" diye konuştu.

Bugün Anamur'da dünya çapında bir eser açtıklarını hatırlatan Davutoğlu, "Tam 1,6 milyar lira bütçeli KKTC Su Temin projesiyle artık Kıbrıslı kardeşlerimiz su sıkıntısı çekmeyecek, toplam 7 bin 525 kişiye ek istihdam imkanı ve yıllık 80 milyon lira net gelir artışı sağlayacağız. Anamur'a bereket getiren suyumuz, artık Kıbrıs'a da soydaşlarımıza da Anadolu'dan selam götürecek" dedi.

Projeyle KKTC'de 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını, ayrıca 70 bin dekarlık alanda zirai sulama yapılmasının sağlanacağını anlatan Davutoğlu, "İşte Türkiye'yi geleceğe taşıyacak vizyon budur" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, dün gece Türksat 4B uydusunun törenle uzaya fırlatıldığını da hatırlatarak, "Eskiden öyle derlerdi, 'Eller uzaya gider biz yaya kalırız.' Artık Türkiye uzaya gidiyor. Türkiye, sadece dünyanın değil, uzayın da yükselen yıldız ülkelerinden biri olacak. Uydu ile hem kapasitemiz artacak hem de uydu üzerinden internet kullanımı yaygınlaşacak" diye konuştu.

Bunların büyük Türkiye'nin güçlü ayak sesleri olduğunu belirten Davutoğlu, Allah'ın izni, milletin teveccühüyle 1 Kasım'da yeniden iktidara yürüdüklerini söyledi.

İlk günkü aşkla, ilk günkü kararlılıkla kaldıkları yerden çalışmaya başladıklarını ifade eden Davutoğlu, alandakilerle beraber "İlk günkü aşkla haydi bismillah" dedi.

Mevki ve makam peşinde değil, memleket meselesinin peşinde olduklarını dile getiren Davutoğlu, artık bu meselenin bir siyaset meselesi değil, memleket meselesi olduğunu söyledi.

"Bismillah diyerek memleket meselesini çözmek için 'tek başına iş başına' diye haykırmaya var mısınız? 1 Kasım'da tekrar AK Parti kadrolarına 'tek başına iş başına' diyerek görev vermeye var mısınız?" sorularına alandakilerden "evet" yanıtını alan Davutoğlu, konuşmasını "Allah Türkiye'nin yolunu açık etsin, Kayseri'yi, Kayserilileri aziz eylesin. Allah, yar ve yardımcımız olsun. Allah'a emanet olun" sözleriyle tamamladı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Kayseri Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement