AK Parti'nin Kırşehir Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Kırşehir Mitingi

AK Parti\'nin Kırşehir Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'yi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'nin çıktığı bu kutlu yolda imar etmeye, refaha eriştirmeye tam yol devam ediyoruz.

04.03.2017 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, " Türkiye'yi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'nin çıktığı bu kutlu yolda imar etmeye, refaha eriştirmeye tam yol devam ediyoruz." dedi.

Yıldırım, partisinin Cacabey Meydanı'ndaki mitinginde, anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yapıldığının iddia edildiğini belirterek, değişikliğin Erdoğan için değil, "her doğan" için olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hemen 17 Nisan'da başlamayacağını, 2019 seçimlerine kadar mevcut hükümetin iş başında olacağını aktaran Yıldırım, seçimden sonra yeni sistemin devreye gireceğini, seçimlere kadar bütün kanuni değişikliklerin, hazırlıkların yapılacağını, seçim için her şeyin hazır hale getirileceğini, daha sonra ise yeni sistem için cumhurbaşkanının seçileceğini kaydetti.

Türkiye'nin önünü tıkayan mevcut sistemi kaldıracaklarını vurgulayan Yıldırım, "Artık Türkiye'de her seçimde daima tek başına güçlü iktidar çıkaran yeni bir sistem getiriyoruz. Vekil iktidarından millet iktidarına geçiyoruz. Vekiller kurmuyor, millet iktidarı, hükümeti kendisi kuruyor." diye konuştu.

Yıldırım, vatandaşın istediklerini yaptıklarını dile getirdi.

"Nerede güzel bir iş varsa buna 'hayır' derler"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "tek adam olmaz" sözünü anımsatan Yıldırım, "Senin hatırın için iki tane cumhurbaşkanı seçelim. Olur mu?" diye sordu.

"Tek adam olacak, patron da millet olacak" diyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Siz bize istikamet veriyorsunuz, biz de 'vira bismillah' deyip yola koyuluyoruz. Türkiye istiyor, Osmangazi Köprüsü'nü yapıyoruz, dünyanın 3'üncü büyük köprüsü, bunlar ne diyor 'Hayır.' Türkiye istiyor, Avrasya Tüneli'ni yapıyoruz. Denizin 106 metre altından tünel yapıyoruz, bunlar karşı çıkıyor. Yavuz Sultan Köprüsü'nü yapıyoruz, bunlar yine karşı çıkıyor. Hızlı tren yapıyoruz, bunlar yine karşı, 15 Temmuz Ilgaz Şehitler ve İstiklal Tüneli'ni yapıyoruz, bunlar yine karşı çıkıyor. Bunlar nerede güzel bir iş varsa, hayırlı bir iş varsa buna 'hayır' derler. Bu köprüleri, demiryollarını yaptığımız zaman ne yapıyorlar biliyor musunuz? En önce onlar kullanıyorlar, önce 'hayır' diyorlar, köprüden en önce onlar geçiyor, hızlı trene en önce onlar biniyor, bunlar böyle. Allah ıslah etsin, ne diyelim."

Merkel'le telefon görüşmesi

Yıldırım, "Türkiye'yi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'nin çıktığı bu kutlu yolda imar etmeye, refaha eriştirmeye tam yol devam ediyoruz. Büyük Türkiye'yi inşa etme gayretimizi ilk günkü gibi sürdürüyoruz. Biz bu aşkla bu hissiyatla çalışıyoruz. Onlar konuşur, biz yaparız." ifadelerini kullandı.

Kırşehir'e AK Parti iktidarı zamanında toplam 4 milyarlık yatırım yapıldığına dikkati çeken Yıldırım, yapılan ve yapılacak yatırımlara ilişkin bilgi vererek, kentin daha fazlasını hak ettiğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasında, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le saat 15.00'te telefon görüşmesi yapacağını da söyledi.

Notlar

Başbakan Yıldırım miting alanına, parti otobüsüyle vatandaşları selamlayarak geldi.

Konuşmalar sonrasında Başbakan Yıldırım, kendisine hediye edilen Kırşehirspor'un atkısını boynuna taktı.

Kırşehir mitinginde Yıldırım'a, eşi Semiha Yıldırım'ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile AK Parti Seçim İşleri Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun da eşlik etti.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Kırşehir Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement