AK Parti'nin Kocaeli Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Kocaeli Mitingi

AK Parti\'nin Kocaeli Mitingi

Başbakan Erdoğan, "Bugün 12.15 civarında yine bir haşhaşi, kalktılar bunlar, Suriye uçağı bizim sınırlarımızı, hava sahamızı ihlal ettiler" dedi.

23.03.2014 16:16  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün 12.15 civarında yine bir haşhaşi, kalktılar bunlar, Suriye uçağı, bizim sınırlarımızı, hava sahamızı ihlal ettiler. F-16'larımız kalktı ve bu uçağı vurdu. Niye? Eğer sen benim hava sahamı ihlal edecek olursan bundan sonra bizim tokadımız ağır olacak. Onun için ben, başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere, Silahlı Kuvvetlerimizi, o şerefli pilotlarımızı, Hava Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Erdoğan, partisinin Perşembe Pazar Alanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, Çanakkale'de dünyanın en güçlü orduları karşısında geri adım atılmadığını, Kurtuluş Savaşı'nda büyük yoksulluğa rağmen yüreklerin ortaya konulduğunu belirterek, "Bu ahlaksızlık karşısında da asla geri adım atmayacağız" ifadesini kullandı.

" Türkiye'yi uluslararası odakların maşası olan bu Pensilvanya'ya, bu hainlere, bu haşhaşilere asla bırakmayacağız" diyen Erdoğan, Suriye sınırında düşen uçakla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Bugün 12.15 civarında yine bir haşhaşi, kalktılar bunlar, Suriye uçağı bizim sınırlarımızı, hava sahamızı ihlal ettiler. F-16'larımız kalktı ve bu uçağı vurdu. Niye? Eğer sen benim hava sahamı ihlal edecek olursan bundan sonra bizim tokadımız ağır olacak. Onun için ben, başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere, Silahlı Kuvvetlerimizi, o şerefli pilotlarımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum. Hava Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum. Mesele bu."

Siyaseti yerinde yapacaklarını ifade eden Erdoğan, vatandaşlara, AK Parti'nin Türk bayraklı reklamını görüp görmediklerini, beğenip beğenmediklerini sordu. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yargı ona da kafayı taktı, paralel yapı ya. Neymiş, 'Son 10 gün yasaklarmış, bayrakla reklam yapılmazmış'. Bütün partiler yapsın, bu bizim bayrağımız. Reklam aracı değil. Hadi bu meydanlarda da gel bari bayrağı yasakla. Böyle saçmalık olur mu? Bu nasıl bir mantık, nasıl bir yargı anlamıyorum ben. Ne oldu? Orada o bayrak dalgalanırken, oraya hücum eden bir millet var. Bugün baktım, bir gazete, bir ahlaksız yayın, kalkıyor onu farklı bir şekilde karikatürize ediyor. Bunları biz yutmayız. Şunu unutmayın, millet eğilmez, Türkiye yenilmez. Mesele bu. Onun için 30 Mart sandıklardan gümbür gümbür çıkacağız.

Bunların ablaları varmış, kapılarınıza geldiler mi? Gereken cevabı aldılar mı? Bizim ablalarımız da burada, maşallah. Allah nazardan saklasın. Altı gün var, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Anlatacağız, bilmeyenlere bildiklerinizi anlatın. Onların abileri varmış, size de geldiler mi? Gerekeni söylediniz mi? İşte bizim abilerimiz de burada. Evelallah, milletin başını öne eğmeyecek, Türkiye'ye asla diz çöktüremeyecekler."

-"Bu haşhaşilerin sandıkta hile yapmalarına asla müsaade etmeyin"

Mehmet Akif Ersoy'un "Mefkuremiz göklerde dalgalanan bir sancak / Allah'ın huzurunda eğiliriz biz ancak" dizelerini anımsatan Erdoğan, meydanların dolup taştığını ancak bunun kendileri için yeterli olmadığını ifade etti. Milletin AK Parti'ye sahip çıktığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Millet onlara itirazını ortaya koydukça, sandık sonucu belli oldukça, o ahlaksızlar şimdiden bahaneler, yalanlar üretmeye de başladılar. 'Sandıkta hile yapılacak' demeye başladılar. Kendi yapabileceklerini konuşuyorlar şimdi. Sakın ha, oy pusulalarına yazı mazı yazmayın. 'Evet' mührünü AK Parti'nin ambleminin altına vurun. Aksi takdirde herhangi bir yazı, oy pusulasını geçersiz hale getirir.

Unutmayın, CHP demek yolsuzluk demektir. Sandığa mutlaka gidin, orada onlara cevabı verin. Oy namusumuzdur, sandık namusumuzdur. Bu haşhaşilerin sandıkta hile yapmalarına asla müsaade etmeyin. Oy verme sırasında en küçük bir olumsuzlukla karşılaşırsanız hiç çekinmeden oradaki güvenlik birimlerimize haber verin. AK Parti'nin oy pusulasındaki yeri 10'uncu sırada. Mührü, 10'uncu sıradaki AK Parti'ye vurun. Tertemiz şekilde tersten katlayıp zarfın içine koyun, oy sandığına atın. Sayım sırasında her türlü, oralarda yanlışlığa gidebilirler, oylarımıza sahip çıkacağız. 30 Mart akşamı Kocaeli'den müjde bekliyorum. Zaten seçimi kazanacağınızdan endişem yok fakat oy oranı, Türkiye'de Kocaeli'ne bir numara yakışır. Bunu başarmanızı istiyoruz."

-"Otoyol, İzmit Körfezi'ni dünyada eşine az rastlanır bir asma köprüyle geçiyor"

Gündoğdu'daki 210 derslikli eğitim kampüsü ihalesinin ağustosta yapılacağını aktaran Erdoğan, Gebze Fatih Devlet Hastanesi ve Kocaeli Devlet Hastanesi projelerinin ihale sürecinde olduğunu kaydetti. Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu 30 şehirde, kamu özel ortaklığıyla bin 180 yataklı sağlık kampüsü inşa edildiğini dile getiren Erdoğan, Gölcük Devlet Hastanesinin de şehre kazandırılacağını açıkladı.

Kocaeli'ne, 33 bin seyirci kapasiteli stadyum yapıldığını belirten Erdoğan, "Böyle alt kümelerde kalmak yok. Süper Lig'e çıkacaksınız. O da yaklaşık 165 trilyona mal oluyor. Onu da inşallah 2015 yılı sonuna kadar tamamlayacağız" dedi.

Kenti yüksek hızlı trenle buluşturacaklarını ifade eden Erdoğan, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Eskişehir yüksek hızlı treninin yapımının tamamlandığını, test sürüşlerinin yapıldığını, sertifikasyon çalışmalarının sürdüğünü, yakında hizmete gireceğini vurguladı. Kocaeli'ni üçüncü köprüden hem karayoluyla hem köprü üzerinden yapılacak çift hatlı demiryoluyla Avrupa'ya bağlayacaklarını anlatan Erdoğan, 109 kilometrelik Köseköy-İstanbul Kuzey Demiryolu'nun 59 kilometresinin tünellerden oluştuğunu, Ferhat gibi dağları deldiklerini belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin en modern lojistik merkezlerinden birinin Köseköy'e yapıldığına işaret etti.

Kocaeli'de demiryollarında, yapımı devam eden projelerin bedelinin 800 trilyon lira olduğunu söyleyen Erdoğan, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun en önemli ayağını İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün oluşturduğunu kaydetti.

"Otoyol, İzmit Körfezi'ni dünyada eşine az rastlanır bir asma köprüyle geçiyor. Bu köprü kendi sınıfında, toplam 2 bin 682 metre uzunluğunda, dünyanın dördüncü büyük köprüsü" diyen Erdoğan, 15 Mart'ta Dilovası'ndaki törenle köprünün, denizin 40 metre altındaki temelleri ile uzunluğu 42 metreyi bulan keson temellerini buluşturduklarını anlattı. 433 kilometre uzunluğundaki İzmir-İstanbul otoyol tamamlandığında iki şehir arasındaki mesafenin 8 saatten 3 buçuk saate düşeceğinin, yolun 95 kilometre kısalacağının altını çizen Erdoğan, Dilovası'ndan yola çıkacak aracın İzmit Körfezi'ni asma köprüyle geçeceğini, Altınova'dan Orhangazi'ye, Gemlik'e, Bursa'ya ve çevre yoluna bağlanacağını, Balıkesir ve Manisa'dan sonra Belkahve Tüneli ile Bornova'ya gideceğini söyledi. Erdoğan, "İnşallah İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü ile Kocaeli, bu otoyoldan en güzel şekilde faydalanacak" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Kocaeli Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement