AK Parti'nin Mahalle Toplantısına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Mahalle Toplantısına Yoğun İlgi

AK Parti\'nin Mahalle Toplantısına Yoğun İlgi

AK Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda vatandaşlarla bir araya gelen parti yöneticileri, sorunları dinledi.

04.03.2013 15:22  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda vatandaşlarla bir araya gelen parti yöneticileri, vatandaşların sorunlarını dinledi ve konuyla ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı.

İpekyol Mahallesi Yekbun Gerger Delibalta Taziye Evi'nde yapılan toplantıya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, AK Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Ağar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanı Adil Saraç, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Ağar, Şanlıurfa'yı kazanmak için gece, gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini, bu sebeple siyasetin temelini teşkil eden yerel siyaset için haftalık rutin mahalle toplantılarını ve aylık danışma meclisi toplantılarını çok önemsediklerini söyledi. AK Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanlığı olarak bundan sonraki çalışmaları daha da hızlandıracaklarını kaydeden Ağar, "Siyaseti tabana indirdik, bu sayede hem seçime hazırlık hem de siyasetin esasını teşkil eden seçmenlerle birebir diyalog içindeyiz" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ise, "Ben sizlerden hiçbir zaman ayrı olmadım. Her zaman sizlerle beraberdim. Bir mahalleyi gezdiğimde mutlaka mahallelilerle beraber hep iç içe olmuşumdur. Bizler belediye olarak elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Bizim için hiçbir mahallenin, öteki mahalleden üstünlüğü yoktur, olamaz da. Hizmet bakımından, şimdi, Allah'a şükürler olsun, bazı mahallelilerimizin yavaş yavaş sorunları çözülmeye başlıyor. Umarız ki bu çalışmalarımız daha hızlı bir şekilde sonuçlanacak ve Şanlıurfa'mızı en güzel yerlere getireceğiz" diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, asgari ücret konusuna hükümetin çalışmalarının olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Asgari ücretin istenilen yerde olmadığı doğrudur. Olması gereken yerde olmadığını, hepimiz biliyoruz. Ama şu konuda emin olunuz ki, AK Parti iktidara geldiği günde asgari ücretlinin satın alma gücüyle bugünkü satın alma gücü arasında çok ciddi bir fark var. Mesela 10 yıllık AK Parti iktidarında diğer çalışanlar içerisinde en fazla artış asgari ücretlilere yapılmıştır. Neden, çünkü bunların maaşı düşük, bunlar toplumun içersinde çalışan en mağdur kesim, AK Parti'de mağdurun ve mazlumun sesi olma adına iradesini hayata geçirmiş bir kadrodan oluşuyor. Sayın Çalışma ve Sosyal Güveni Bakanı Faruk Çelik başkanlığında memurlara yüzde 3'lük zam verildi. Bu da yıl olarak yüzde 6, asgari ücretlilere ise yüzde 12,7 zam oranı verildi. Asgari ücretlinin vergiden muaf tutulması yönünde çalışmalarımız var. Allah nasip ederse, bunu başara bilirsek, bu asgari ücretlilerin maaşlarının en az yüzde 20 gibi bir artış söz konusudur. Yine şuanda yaptığımız bir yasal çalışma taşeronlarla ilgili yasa tasarısı hazırlandı. İnşallah Haziran ayına kadar yasalaşır."

Görüş alışverişinin ardından toplantı sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Mahalle Toplantısına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement